3 stvari koje mogu da olakšaju život sa bebom

3 stvari koje mogu da olakšaju život sa bebom

Prve asocijacije na laganije funkcionisanje sa bebom u kući vezuju se za bake, najpre, a onda i deke, tetke, stričeve, a tu su svakako i bebisiterke koje su neretko nužda koja se ne može zaobići. Ali, olakšanje u porodici sa bebom ne predstavljaju isključivo ljudi i bliske osobe, već postoje i određene stvari koje mogu da vam pomognu da više uživate u svim provedenim danima sa vašom bebom, bez pritiska kako ćete nešto postići da uradite ili bez tenzije da se oko nečega loše snalazite.

Možda vam sve to oni iskusni nisu do sada otkrili, ali evo šta su naši predlozi.

Komode za presvlačenje

Na početku smo istakli da je pomoć neretko potrebna i za presvlačenje deteta. Kada se presvlači na krevetu, prvo strada vaša kičma zbog neprirodnog i nezgodnog položaja. Uz to, sigurno je da će vam sve potrebno biti na različitim stranama, pa ćete konstantno ići tamo ovamo, zbog čega se presvlačenje bebe pretvara u dug proces. Zato su komode za presvlačenje bebe perfektna stvar koju bi trebalo svi roditelji da imaju, tik uz krevetac.

Osim podloge za presvlačenje koja se nalazi u takvoj visini da nema povijanja dok se beba presvlači, komoda će vam služiti da sve bebine stvari i potrepštine budu na jednom mestu, što znači da ćete u svega par minuta, a i brže, završiti sa tim zadatkom.

Njanjalice za bebe pravi su spas

U prvim mesecima sa bebom pomoć je od velikog značaja. I to se odnosi na bilo kakvu pomoć, bilo da vam neko pomaže u presvlačenju, kupanju ili, pak, čuvanju. Posebno je problem oko čuvanja u trenucima kada želite da pripremite neku hranu, da sredite svoj dom, da popijete kafu na miru… Tada, kada niko ne može, njanjalice za bebe priskaču kao spas.

Njanjalice za bebe su niske ljuljaške koje se koriste za bebino bezbedno ležanje, dok vi imate slobodne ruke i oslobođeni ste brige da li je ona sigurna. Uz sigurnosne kaiševe, beba je u potpunosti sigurna dok boravi u njanjalici, a pored igračaka i šarenila koje se na njoj nalazi, imaće čim i da se zabavi. Osim toga, njanjalice za bebe su odlične i da bebu uspavate lako, posebno ako su automatske, pa imaju ugrađene vibracije koje utiču na to da beba brže i lepše zaspi.

Predstavljaju pomoć kojoj ne treba odolevati, a pored toga ne predstavljaju ni veliki finansijski izdatak, posebno ne kada uporedite sa tim koliko znače. Njanjalice za bebe se mogu koristiti već od momenta kada dođete sa bebom u svom dom iz porodilišta, pa najkasnije do devetog meseca, odnosno dok dete ne dobije kilažu od oko 9 kilograma, kako većina njih i podržava.

Ogradice za igranja

A onda, kada porastete toliko da već počinje beba da puzi, da samostalno ide ka stvarima koje je zanimaju, sistem obezbeđenja bebe mora da se pojača. Tu na scenu stupaju ogradice za igranje ili kreveci sa ogradicama, koji se mogu koristiti i kao mini igralište, ali i za spavanje, dva u jedan.   Uz ogradice ćete biti sigurni da beba nema gde da ode, niti da se povredi, pa ćete u svakom momentu biti mirni.

Back to Top