5 najboljih ideja za organizovanje team buildinga

5 najboljih ideja za organizovanje team buildinga

Prema onome šta istraživanja kažu, vanposlovne aktivnosti sa kolegama predstavljaju jako bitan faktor u razvoju i daljem napredovanju jednog kolektiva. S obzirom na činjenicu da je dokazano da veoma pozitivno utiču na zaposlene, sve veći broj kompanija kreće da ih praktikuje.

Kroz održavanje ovakvog tipa događaja, osećanje zajedništva je izraženije, a samim tim se stiče i bolji osećaj pripadnosti jednom timu. Ukoliko želite da saznate koje su to najzanimljivije aktivnosti koje možete obavljati sa svojim kolegama, pročitajte naš tekst do kraja i sigurno ćete dobiti sjajnu ideju.

#1 Zanimljivi coworking prostori – za digitalne nomade željne znanja

Postoje određeni coworking prostori koji funkcionišu po principu dugotrajnijeg ostanka poslovne ekipe na ovom mestu, te nije loša ideja da na ovo mesto dođete ‘’naoružani’’ promotivnim materijalima svoje firme. Ponesite majice na kojima se nalazi vaš logo, na rančevima možete štampati reklame, a ne bi bilo na odmet ni da ponesete poneku hemijksu olovku ili blokče iz kanca, tek da ih, naizled slučajno, udelite novom potencijalnom klijentu. 

Druga vrsta coworking prostora su oni koji su malo van prirode, tačnije, u gradu. Neki od njih poseduju i prostorije u kojima se možete odmoriti od rada, zabavljati, igrati društvene igre ili prosto prepričavati dogodovštine sa posla.

Pored toga, na ovim mestima se održavaju razne zanimljive radionice, na koje možete otići sa svojim kolegama i iskoristiti priliku da zajedno proširite znanje. To bi bio idealan primer spajanja lepog i korisnog. A kada ogladnite, postoji mogućnost da sami napravite vafle!

#2 Escape Room – mračne sobe misterioznog duha

Escape Room predstavlja interaktivnu igru rešavanja niza gomile zagonetki uživo, u kojoj tim pomoću eksperimentisanja sa realnim objektima uspeva da reši određenu misiju. Zadatak tima jeste da uspe da se izbavi iz sobe u određenom vremenskom intervalu, koje obično iznosi 60 minuta. 

Ovaj vid igre je sjajan za team building jer predstvalja neko sasvim novo iskustvo s kolegama koje ne doživljavate svaki dan. Oni koji eventualno ne vole toliko mračne izazove, a i dalje žele da se zabave uz rešavanje zagonetki, će se možda lepše provesti u Muzeju iluzija, koji može biti neka blaža alternativa ovakvoj vrsti aktivnosti.

#3 Odlazak u prirodu uz roštiljanje – tako jednostavno, a tako zanimljivo

Nekada je sasvim dovoljno da prosto izađete sa kolegama na neku livadu, u neku šumu ili bilo kakvu vrstu otvorenog prostora i tamo se zabavljate uz muziku na radiju i igranje raznih sportova ili igara. Skoro da ne postoji osoba kojoj ovo ne bi bilo idealno rešenje za opušten dan za odmaranje od posla, te ovo predstavlja jedan od najidealnijih rešenja.

Prirodni pejzaži predstavljaju obično jako fina mesta za slikanje, te se potrudite da sa kolegama ovekovečite ove divne momente. Sa sobom ponesite najbitnije rekvizite za igranje željenih igara. Neki od njih su svakako lopta za igranje odbojke ili fudbala, zatim reketi za badminton, špilovi karata, kao i mnoštvo različitih društvenih igara u kojima možete zajedno uživati.

Kada dođe vreme jelu, možete raspaliti roštilj, te nastaviti da, uz preukusan obrok, zbijate šale i uživate u pogledu. Kada već krene da pada mrak, obično na scenu stupa neko sa gitarom, da, uz pucketanje vatre, dovede ovaj prelepi dan do još sjajnijeg finiša.

#4 Vikendica – za vikend pun novnoastalih uspomena

Slično kao prethodni predlog, i ovaj je vezan za prirodnu i oslobođenu atmosferu. Razlika je u tome što, kada je u pitanju vikendica, možete čitavu kuću zakupiti za sebe i svoje kolege, te ostati tamo ceo vikend i uživati u blagodetima prelepe prirode.

Ovde takođe možete planirati razne vrste igrarija, ali, ono što u ovom slučaju možete uraditi jeste pronaći vikendicu s bazenom i time obezbediti savršeno proveden dan uz mogućnost dodatnog rashlađivanja. Pored fudbala, odbojke, badmintona i sličnih igara, ponesite sa sobom i rekvizite kao što su dušeci, lopte na naduvanje, kako biste mogli maksimalno da uživate u svakom trenutku. 

#5 Rafting – za ektremnije sportiste

Rafting predstavlja ekstremni sport na vodi u kom može učestvovati mala ili veća grupa ljudi, tačnije, od dvoje do osmoro. Cilj je da se u gumenom čamcu spuštate niz reku, a težina i ekstremnost ove aktivnosti zavisi od same reke. Tim će ivel predvoditi neko ko je iskusan, te ne morate brinuti o sigurnosti. 

Razlog iz kog je baš ova teška igra dobra za team building jeste taj što je za pobedu potrebno da učesnici zajedno sarađuju da bi mogli da savladaju sve prepreke koje im reka postavi. Kada se dođe do mirnijeg toka, može doći do pauze, te se možete odmoriti uz prelep pejzaž prirode. 

Ovo je naša lista od pet, po našem mišljenju, najzanimljivijih načina da provedete dan sa svojim kolegama. Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo u odabiru najboljeg mesta za team building i da ćete se svi zajedno zaista lepo provesti. Želimo vam najlepše proveden dan!

Back to Top