Aerodrom parking Beograd – spas za putnike koji nisu iz Beograda

Aerodrom parking Beograd – spas za putnike koji nisu iz Beograda

Beogradski aerodrom Nikola Tesla predstavlja najveći aerodrom u zemlji, sa velikom frekvencijom putnika tokom cele godine. Uz ponudu brojnih svetskih avio-kompanija, aerodrom u Beogradu prevozi putnike ka više od 90 svetskih destinacija.

Aerodrom postoji od 1962. godine. Smešten je u Surčinu, a danas predstavlja funkcionalan i savremeno opremljen aerodrom, pa pored standradnog aerodromskog sadržaja, beogradski aerodrom čine i aerodromski parkinzi koji su spas za sve putnike koji nisu iz Beograda.

Kako posedovanje automobila više nije stvar luksuza, mnogi građani Srbije se neretko svojim kolima dovezu do beogradskog aerodroma, pa nekom od brojnih svetskih avio-kompanija nastave svoj put ka željenom mestu, te im je iz tih razloga neophodan parking kako bi imali gde da ostave svoj auto na određeni vremenski period.

Na sajtu kao što je AerodromParking.com moguće je pronaći sve informacije u vezi sa jednim od parkinga na aerodromu, a u nastavku teksta saznajte koji sve parkinzi postoje na beogradskom aerodromu koji su potrebni svim putnicima koji nisu iz glavnog grada, a iz njega poleću.

Parking na beogradskom aerodromu Nikola Tesla

Iz godine u godinu, veliki broj putnika koristi aerodrom Nikola Tesla kako bi došao do željene destinacije. Rastući broj putnika, nesumnjivo je doveo do porasta potrebe za parking kapacitetima, jer ljudi iz svih delova Srbije ulavnom lete iz glavnog grada do kojeg se neretko dovezu ličnim automobilom, pa je potrebno omogućiti bezbedno mesto kolima dok se vlasnici ne vrate sa putovanja.

Na aerodromu Nikola Tesla postoji zvanični parking i otvorenog i zatvorenog tipa. Ispred samih terminala nije dozvoljeno dugo zadržavanje, pa ne čudi što neprestano raste ponuda parking mesta u blizini aerodroma. Beogradski aerodrom ima garažu, komercijalni parking i parking za zaposlene.

P1 parking na aerodromu otvorenog tipa

Prostor P1 je najveća površina na otvorenom na kojoj je moguće parkirati svoje vozilo i ostaviti ga na istom mestu koliko god da je potrebno. Naime, P1 parking se nalazi prekoputa aerodromske zgrade i dostupan je tokom celog dana i noći.

Broj mesta je ograničen na 478 mesta, a sam parking se sastoji od dva nivoa. P1 parking se nalazi pored prilazne saobraćajnice. Drugi nivo parkirališta je niži i nalazi se u smeru prema “C” sekciji terminala, u neposrednoj blizini samog hola terminala.

Cena parkiranja je 100 dinara na svaki započet sat, pa ovaj parking uglavnom ipak koriste putnici koji će se na aerodromu zadržati tek nekoliko sati.

P7 parking aerodrom – manji otvoreni aerodromski parking

Na udaljenosti od nekih 300 metara od aerodromske zgrade, smešten je manji otvoreni parking P7. Ovaj aerodromski parking se nalazi prekoputa Robno-carinskog magacina. Kapacitet P7 parkinga na aerodromu je znatno manji u poređenju sa parkingom P1, i iznosi 196 mesta.

Kao i P1, i P7 je dostupan 24 časa. Dnevna karta na ovom parkingu na aerodromu je 800 dinara, dok je mesečna 5000 dinara, a to važi za sva putnička vozila uz prethodno zaključenje ugovora. Kako je ovo sklono promenama, potrebno je dodatno se informisati neposredno pred put.

Parking prostor P7 je ograđen. Na ulazu se nalazi rampa i kućica za carinika, koja je otvorena svakog dana od 6 do 22 časa. Rampa ostaje otvorena i van tog perioda, pa je automobil moguće parkirati kada god vama to odgovara.

Za putnike koji nisu iz prestonice, a lete sa beogradskog aerodroma, ovaj parking je spas jer pruža mogućnost parkiranja na duži vremenski period. Cena se obračunava po svakom započetom danu.

aerodrom parking garaza

Natkriveni parking na aerodromu – aerodromska garaža

Ono što mnogim ljudima koji zimi lete iz Beograda, a nisu iz glavnog grada veoma znači je mogućnost ostavljanja automobila na aerodromskom parkingu koji je natkriven. Iz tih razloga, beogradski aerodrom se potrudio da svojim putnicima obezbedi i natkriveni parking, odnosno garažu.

Garaža je od zgrade aerodroma udaljena svega 150 metara. Broj mesta u garaži je ograničen na 528, od kojih je 5 parking mesta rezervisano za osobe sa invaliditetom. I natkriveni aerodromski parking je dostupan svaki dan, 24 časa.

Cena po započetom satu iznositi 65 dinara, odnosno 3965 dinara za sedam dana parkiranja. Kako su cene parkinga podložne promenama, najbolje je zvanične i trenutne informacije ispitati pre puta.

Ono što je karakteristično za garažu na aerodromu je to da je poželjno imati, prilikom ulaska na ovaj aerodromski parking, fotokopiju saobraćajne dozvole i lične karte. Takođe, korisnik stiče pravo na sedmodnevno parkiranje posle parkiranja u trajanju od 61 sata.

Privatni parking na aerodromu u Beogradu

Kako je turizam naše zemlje u velikoj meri baziran na avio prevozu, aerodromski parking je potreba velikog broja putnika koji nisu iz glavnog grada, a do aerodroma dolaze sopstvenim prevozom.

Pored navedenih parkinga, privatni parking na aerodromu u Beogradu je ponuda koja ne spada u zvaničnu ponudu aerodroma. Potreba za dodatnim parkingom na aerodromu je rezultat sve veće potrebe za većim brojem parking mesta.

Privatni parking na beogradskom aerodromu je konkurencija zvaničnom parking servisu aerodroma Nikola Tesla, a profesionalna usluga i bezbednost vozila uz brojne pogodnosti koje privatni parking nudi, čine ovaj parking prvom opcijom mnogih putnika prilikom dolaska na aerodrom.

Veliki broj privatnih firmi nude usluge parkiranja u okolini aerodroma uz mogućnost besplatnog transfera do zgrade aerodroma, odnosno željenog terminala. Takođe, bezbednost vozila tokom boravka na privatnom parkingu je osigurana i čuvarima, dok pogodnosti poput pranja automobila privatni parking čine kompletno profesionalnim parkingom.

Ako letite iz Beograda, a do aerodroma dolazite sopstvenim vozilom, pored vodiča za saobraćaj u Beogradu, nesumnjivo je da je potrebno informisati se i o parkingu na aerodromu. Privatni parking možete rezervisati pozivom na određeni broj, popunjavanjem forme na sajtu, slanjem poruke ili na savremen način, putem društvenih mreža.Mesto na zvaničnom parkingu aerodroma nije potrebno rezervisati, ali treba imati na umu da je beogradski aerodrom najprometniji na Zapadnom Balkanu, pa je često vrlo teško pronaći parking mesto na nekom od zvaničnih parkinga aerodroma.

Back to Top