Automati za hranu – Novitet u Beogradu koji će vas oduševiti

Automati za hranu – Novitet u Beogradu koji će vas oduševiti

Automati za hranu i piće već neko vreme su zastupljeni u Srbiji i danas gotovo da ne postoji firma ili javna ustanova koja ne poseduje bar jedan. U pitanju su aparati na kojima se mogu nabaviti grickalice, slatkiši, čokolade, kao i topli i hladni napici.

Popularni su jer omogućavaju brzu i jednostavnu kupovinu hrane i pića. Osim toga, otvoreni su 24/7, što ih čini idealnim za kupovinu hrane u svako doba dana i noći.

Poslednjih godina pojavili su se mnogi zanimljivi automati koji su u stanju da pripreme svežu i ukusnu hranu kao iz restorana. Predstavljamo vam fenomen samouslužnih aparata.

Urban Pizza – autentična italijanska pica iz automata?

Možete li da zamislite picu koja se kupuje na automatu sličnom onima na kojima obično uzimamo čokoladice ili čips?

U Beogradu je to sada moguće! Pojavio se nesvakidašnji automat. Automati za picu Urban Pizza deo su nove franšize i u stanju su da vam pripreme svežu i toplu picu hrskavog testa, poput one iz restorana, tokom celog dana.

Urban Pizza je tehnologija koja može da napravi sveže pečenu picu, po porudžbini, za manje od 3 minuta. U pitanju je potpuno inovativna prodajna mašina pod nazivom Let’s Pizza™ i prva je te vrste.

Za svaku porudžbinu ona pravi svežu seriju testa, mešanjem specijalnog italijanskog brašna i vode po tajnom receptu. Nakon što je testo spremno, automat razmazuje ravnomerno sveže napravljen pelat po celoj površini podloge, a zatim pažljivo raspoređuje ukusne visokokvalitetne sastojke po pelatu. Pohvalno je što Urban Pizza sistem koristi isključivo domaće proizvode pri proizvodnji svake pice.

Nakon što su sastojci pažljivo raspoređeni, pica ide u rernu i peče se na visokoj temperaturi, a biva gotova za manje od tri minuta! Po izlasku iz rerne, mašina ubacuje picu u biorazgradivu kartonsku kutiju i servira je kupcu.

Za degustaciju su na raspolaganju četiri vrste pice: Margarita, Capricciosa, Pepperoni i Prosciutto.

Posetite jedan od Let’s Pizza automata u Beogradu i uverite se u njen izvanredni ukus, koji je u rangu sa onim iz restorana ili bilo kog kioska brze hrane.

Samouslužni automat za pomfrit kao iz restorana

Samouslužni automati za pomfrit su tip automata veoma popularnih u mnogim zemljama, a naročito u Evropi i državama poput Holandije i Belgije, koje gaje posebnu ljubav prema pomfritu.

Uglavnom imaju širok izbor začina i umaka za pomfrit. Svež pomfrit dostupan je tokom celog dana i noći, a kupac može odabrati željenu količinu pomfrita i začine i zatim plati gotovinom ili karticom. Automat će pripremiti pomfrit za nekoliko minuta i dostaviti ga u kutiju ili vrećicu.

Ovi automati uglavnom ne rade po principu friteze i nije potrebno vrelo ulje za pripremu pomfrita, već samo vruć vazduh, što zapravo čini pomfrit iz aparata zdravijim od većine drugih.

Nažalost, kao ni automati za picu, nisu još uvek toliko zastupljeni u Beogradu, ali imajući u vidu njihovu praktičnost, nadamo se da će popularnost obe mašine brzo porasti.

Zdrava hrana iz automata – da, moguće je!

Iako nam uglavnom na pamet prvo pada fast food, istina je da postoji i veliki izbor automata sa zdravijim alternativama za obrok.

Na aerodromima, u bolnicama, teretanama i školama mogu se pronaći automati koji nude veliki izbor salata, zdravih sendviča, voćnih sokova, smoothija, proteinskih šejkova, pa čak i upakovanih kuvanih jela.

U Americi se mogu pronaći i automati sa svežim voćem i povrćem.

Neobjašnjiva popularnost automata u Japanu

Popularnost automata za hranu u Japanu je velika, do te mere da su mu vremenom postali zaštitni znak i jedna od glavnih asocijacija na ovu državu.

Japan je poznat po svojim atipičnim automatima za hranu, koji pružaju širok izbor proizvoda koje nije moguće pronaći u drugim zemljama. Japanski automati nude sve od slatkiša i čokolade do različitih vrsta hladne i tople hrane, poput ramena, udon nudli, karija i sličnih jela.

Automati za hranu su vrlo rasprostranjeni u Japanu i mogu se naći doslovno svuda – u školama, tržnim centrima, na ulicama, čak i u pustinji! Postoji čak 4 miliona samouslužnih aparata ovog tipa u Japanu. Oni su popularni jer je kupovina brza i jednostavna – nema potrebe za čekanjem u redu ili plaćanjem konobaru, Sveža hrana dostupna je celog dana.

Ubedljivo najčudnija stvar koja se može kupiti u automatu u Japanu jeste živa riba. Kupac samo treba da odabere željenu vrstu ribe, a zatim automat izvadi ribu iz akvarijuma i kuva je u tajnim začinima. Pripremljenu ribu zatim stavlja u paketić sa pirinčem i servira kupcu.

Mnogi Japanci su toliko vezani za njih i ubeđeni da hrana iz automata ima bolji ukus nego u restoranima ili kod kuće, te su oni njihovo primarno mesto za ishranu.

Automati za hranu su popularni jer su brzi, jednostavni i dostupni u bilo koje doba dana ili noći, ali ni u čemu ne treba preterivati. Slobodno uživajte u samouslužnim automatima, ali se postarajte da je hrana koju konzumirate dovoljno zdrava i raznovrsna.

Back to Top