Evo kako Beograđani uređuju dnevnu sobu u skladu sa svetskim trendovima

Evo kako Beograđani uređuju dnevnu sobu u skladu sa svetskim trendovima

Činjenica je da u dnevnoj sobi ukućani provode najveći broj zajedničkih trenutaka, te je važno da ovaj prostor bude uređen u skladu sa potrebama i željama svih članova porodice.

Pored toga, mnogima je bitno da prilikom renoviranja uvedu određene novine koje će oplemeniti prostor i učiniti ga modernijim. U skladu sa tim se odlučuju za savetovanje sa nekim ko se bavi unutrašnjim enterijerom i dizajnom, kako bi svoje želje uskladili sa određenim standardima.

Mnogi stručnjaci iz ove oblasti prate svetske trendove vezane za renoviranje kako bi i svojim klijentima ukazali na moguća poboljšanja. U Beogradu je primetno praćenje ovih tokova iz oblasti uređivanja unutrašnjosti stanova i kuća. 

U nastavku teksta saznajte na koji način Beograđani prate i implementiraju trendove vezane za unutrašnje dekorisanje enterijera dnevne sobe.

Postavljanje kvalitetnog parketa je osnova za nove promene

Ugradnjom parketa određenog dizajna i materijala postavlja se temelj za obnovu celokupne dnevne sobe. Cena postavljanja parketa u Beogradu zavisi od mnogobrojnih faktora, a jedan od glavnih je i to da li ćete se odlučiti za ugradnju potpuno novog ili za reparaciju starog.

Postoji nekoliko opcija kako možete renovirati podove.

Ukoliko postojeći parketi nisu kvalitetno ugrađeni, dešava se da brzo propadnu, te im je potrebna zamena. U tom slučaju je moguće prilagoditi dizajn parketa sa dekorom dnevne sobe i usaglasiti se sa modernim trendovima za renoviranje enterijera.

U slučajevima kada nije potrebna celokupna ugradnja novog parketa, moguće je samo renovirati stari, a rezultat će biti jednako efikasan, ako se hoblovanje i lakiranje obave na pravi način. Primarno se pristupa hoblovanju radi kvalitetne obrade i pripremanja podloge za lakiranje, koje će dati novi sjaj parketu i celoj prostoriji.

Ukoliko želite da postignete izgled potpuno novog parketa, a da ga ne promenite iz korena, kao opcija se izdvaja ugradnja laminata. Vrši se postavljanjem nove površine na već postojeću i predstavlja jednako efkasno rešenje uz pristupačnu cenu. Osim toga, veoma je lak za održavanje i pogodan za kućne ljubimce jer ne dolazi do oštećenja usled grebanja. 

Ukoliko se odlučite za malo luksuzniju varijantu izgleda vaše dnevne sobe, najbolja opcija u tom slučaju bi bili podovi od mermera. To je čest izbor onih koji poseduju velike kuće i žele da prilagode enterijer dnevne sobe sopstvenom načinu života.

Dobar raspored nameštaja daje više prostora

Nakon reparacije podova, za uređivanje enterijera dnevne sobe podjednako je važan izbor nameštaja koji će se uklopiti u dizajn kakav ste planirali. Adekvatan raspored je ključan za prevashodno male stanove kako bi se što bolje iskoristio prostor. Odličan primer za to je jedna od opcija za iznajmljivanje stanova – stan na dan Beograd.

Sve češći izbor su postale ugaone garniture koje se savršeno uklapaju u enterijer dnevne sobe. Iako na prvi pogled mogu delovati glomazno, zapravo su poprilično praktične jer ostavljaju puno prostora za sedenje. Osim toga, kupite i jednu udobnu fotelju sa velikim tabureom kako bi napravili savršen komplet nameštaja za vašu dnevnu sobu.

Tepih u dnevnoj sobi je odlično rešenje, ali izbegavajte one koji pokrivaju celu površinu vašeg renoviranog parketa koji treba da dođe do punog izražaja. Klupski stočić je uvek potreban za odlaganje pića i drugih stvari, ali se savetuje da on bude na sredini kako bi bio na dohvat ruke svima. 

Ugradnja kamina je postala pravi hit u svetu, a moguće opcije su gasni i etanolski kamini sa pravom vatrom i električni kamini koji prave iluziju vatre. Izaberite neku od ovih opcija i oplemenite vašu dnevnu sobu, kako bi ona postala pravi romantični kutak za uživanje.

Ukoliko ste ljubitelj filmova, od dnevne sobe možete napraviti i pravi mali bioskop. U tom slučaju usmerite garnituru ka velikom televizoru, a uz odlične zvučnike možete napraviti pravu bioskopsku atmosferu.

Ostavite dovoljno mesta za prolaz i ne dozvolite da nameštaj napravi gužvu u dnevnoj sobi koja je namenjena za opuštanje. 

PVC prozori – spoj funkcionalnosti i elegancije

PVC stolarija za prozore je karakteristična za novogradnju, a onima koji je ne poseduju se savetuje zbog njenog lepog izgleda i praktičnih pogodnosti. Pre svega, jednostavna je za održavanje i čišćenje, te ne zahteva dodatno renoviranje nakon nekoliko godina. Ovo je dugotrajno rešenje jer su PVC prozori otporni na vlagu i na truljenje. 

Osim toga, odlični su zvučni izolatori, pa ćete tako moći da uživate u miru vašeg doma. Sve više ljudi se odlučuje za pomenuti tip prozora jer su dobri za uštedu električne energije. To se ogleda u njihovoj dobroj izolaciji, pa nećete morati da trošite puno struje na hlađenje i grejanje. 

Mana u odnosu na prozore od drveta je to što je PVC stolarija od veštačkih materijala, međutim ona se može reciklirati pa se tako ne narušava prirodna okolina. 

Kada se radi o enterijeru doma, prednost PVC stolarije u tome što se ugradnja ovih prozora može prilagoditi vašim potrebama, odnosno veličini postojećih prozora. To je velika prednost ukoliko se odlučujete za renoviranje.

Pored bele boje stolarije, moguće je prekriti je obojenom folijom kako bi se postigao kontrast sa enterijerom dnevne sobe.

Trendovi renoviranja stanova u svetu se stalno menjaju i potrebno ih je pratiti ukoliko želimo da budemo u toku sa modernim stilovima uređenja enterijera. Beograd kao najveći grad Srbije predstavlja predvodnika novih trendova gradnje na ovim prostorima. U enterijer dnevne sobe je potrebno uložiti puno truda kako bi dobili odličan prostor za uživanje i druženje. Nadamo se da vam je ovaj tekst dao nekoliko dobrih ideja koje možete implementirati u renoviranju sopstvene dnevne sobe.

Back to Top