Gde se nalaze najtraženiji stanovi u Beogradu?

Gde se nalaze najtraženiji stanovi u Beogradu?

Beograd je jedan od retkih gradova u Srbiji gde uvek ima više doseljenih, nego onih koji se odseljavaju. I dalje se najviše ljudi intenzivno seli iz manjih gradova u prestonicu. 

Najveći broj novih stanovnika nalazi svoje buduće domove na opštinama Zvezdara, Palilula, Novi Beograd i Voždovac. Takođe, česte su migracije sa jedne beogradske opštine na drugu. 

Na to utiču najčešće povoljne mogućnost za zaposlenje, bolji uslovi života, kao i mogućnost školovanja. 

Izdavanje stanova Beograd stavlja na prvo mesto

Najveći broj doseljavanja odvija se pred početak nove školske godine na fakultetu, pa se zna da se potražnja za iznajmljivanjem stanova poveća krajem avgusta, početkom septembra. 

Studenti su najviše zainteresovani za stanove u blizini fakulteta. Dorćol, Vračar i Novi Beograd su najtraženiji delovi grada. Tu se može pronaći najveći broj nekretnina raličitih cena i uređenja. Neretko se izdaju i sobe. 

Oni koji su spremni da se malo udalje od najatraktivnijh delova grada, veliki izbor pružaju prigradska naselja, posebno na opštini Voždovac i Rakovica. Putovanje će biti možda duže 20ak minuta, ali su cene tu nešto povoljnije. 

Delovi glavnog grada koji u blizini imaju velike parkove i sadržaje za decu, uvek su bili prvi izbor za porodice. Takvi su Banovo Brdo i Mirijevo. Uređenost tih naselja su jedna od velikih prednosti i razlog zašto tu potražnja za stanovima kontinuirano raste. Poseduju sve što je potrebno za kvalitetan život: škole, pijace, domove zdravlja, pozorište, bioskop, dobru ponudu hrane. Za dvosdoban stan na Banovom Brdu treba izdvojiti oko 250 evra. U Mirijevu cena za stan od oko 60m2 iznosi oko 250 evra. 

prostorija u kojoj su dve braon fotelje i radni sto

Gradnja cveta u Beogradu

Najviše nekretnina je izgrađeno u prestonici, u to nema sumnje. Koristi se svako slobodno parče zemljišta za izgradnju stanova. U starijim delovima grada, poput starog Voždovca i gornjeg dela Zvezdare, mnoge stare kućice na odličnim lokacijama pretvaraju se u višespratnice spremne da prime nove stanare. Kao najatraktivniju lokaciju za izdavanje stanova Beograd nudi Vračar. 

Ovaj deo grada je jedan od najlepših, u blizini Hrama svetog Save, sa uređenim parkovima i u blizini jedne od najvećih pijaca. Svuda stižete peške, pa je to još jedna prednost. Za garsonjeru na Vračaru cena je oko 200 evra, dok za dvosobni stan treba izvodjiti oko 270 evra. 

Novi Beograd je najčešći izbor studenata i poslovnog sveta. Dobra infrastruktura, široki bulevari i dosta parking mesta prednost su ovog dela grada. A neki od najvećih tržnih centara upravo su na ovoj opštini. Za garsonjeru na Novom Beogradu treba izdvojiti takođe oko 200 evra, za dvosoban oko 270 evra, a za trosoban treba izdvojiti oko 320 evra. 

Kada je u pitanju izdavanje stanova, Beograd u svom širem krugu, van centra, ima povoljniju ponudu. Najmanje cene naći će sena opštini Rakovica i Čukarica. Garsonjera košta oko 130 evra mesečno, dok trosoban stan staje oko 270 evra. 

Neverovatno mnogo ponuda daje pojam „izdavanje stanova Beograd“ kada se unese u google pretraživač. Pri pretraživanju, potrebno je dobro pročitati oglase i obratiti pažnju ne samo na fiksnu cenu izdavanja, već i na dodatne troškove režija, jer i oni variraju u zavisnosti od dela grada. 

Beograd nudi najveću ponudu nekretnina u Srbiji. Gradi se neprestano, pa se može naći i kvadratura i cena za svačiji ukus i džep.

Back to Top