Globus lampe kao predlog za vredan poklon deci za posebne prilike

Globus lampe kao predlog za vredan poklon deci za posebne prilike

Kada dođe trenutak da nagradimo svoje dete za neko lepo učinjeno delo, odlične ocene, dobro ponašanje uvek smo u dilemi  šta to da bude a da ne bude nešto uobičajeno, već viđeno i ispričano, već nešto posebno i kvalitetno. 

Treba vam poklon koji će izazvati onaj dečji radnosni vrisak kojim dete iskaže kada smo ga baš prijatno iznenadili. Treba znati šta dete voli, kakva interesovanja ima, koje su mu moguće želje, o čemu u tišini mašta ili ne može da zaspe razmišljajući o nekoj temi koja ga interesuje. 

Za ljubitelje geografije, planete Zemlje, biljnog i životinjskog sveta, država, visokih planina i okeana globus lampa je savršen i nepogrešiv poklon a geografija će za njega biti najzabavniji predmet u školi.

Globus lampa kao edukativno učilo

Globus lampa zaista predstavlja zanimljiv način upoznavanja sa država sveta, velikim okeanima, poznatim planinama. 

Uz pomoć nje možete obraditi određene sadržaje vezane za kontinente, reljef, planet Zemlju.  Globus lampe pružaju mogućnost paljenja svetla, kada prikazuju geo-političku podelu sveta dok sa ugašenim svetlom prikazuje fizičko-geografski izgled Zemlje. 

Svaka država je prikazana različitom bojom i bojama reljefa karakterističnog za datu oblast, državu, regiju. Na globusu su tačne proporcije u veličini, obliku i udaljenosti između kontinenata, što nije moguće sa ravnom kartom. 

Različite zemlje štampane različitim bojama na velikom globusu lako se čitaju i prepoznaju sve male zemlje na ovoj kugli sveta. Obično su nazivi na engleskom jeziku. Ovaj globus vam nudi punu mapu sveta i jasno vidljiv sadržaj.

Mogućnost povezivanja sa aplikacijom 

Neke globus lampe imaju mogućnost povezivanja sa aplikacijama i prikaz različitih animacija karakterističnih za skenirano područje.

Pa ćete moći da vidite kakav je reljef izabrane oblasti, koji biljni i životinjski svet živi na određenom prostoru i dr. Putem interaktivne globus lampe dete će naučiti  glavne gradove i kontinente, preslušati himne raznih zemalja  i otkriti mnoštvo zanimljivosti o željenim  destinacijama na svim stranama sveta. 

Neki poseduju i dodatak sa interaktivnim kvizom a uz neke se dobijaju i fleš kartice što globus lampu čini  zanimljivom za svaki uzrast i za veoma korisno pomagalo za učenje. Globus ima osu kroz polove, što mu omogućava da se rotira.

Globus lampa kao noćna lampa

Globus lampa pruža prijatno osvetljenje za dečje sobe i jako lepo izgleda kao dekoracija u dečjoj sobi. Postoji mogućnost napajanja a baterije koje idu su 2 x 1,5V AA  koje često ne idu u setu sa delovima globus lampe. 

Obična težina globus lampi je oko 1kg. Globus lampa sa postoljem je napravljena od izdržljive i glatke PVC plastike da se lako okreće prstima. Metalna osnova stoji stabilno tokom rotacije i neće ogrebati površinu stola dok se kreće.

Globus lampa zanimacija za svaki uzrast

Globus lampa je namenjena svakom i može biti divna aktivnost u kojoj mogu učestvovati i deca i roditelji. 

Ona je savršena za decu, tinejdžere, odrasle i nastavnike u školama. Lagana je i lako se pakuje te se lako može preneti u drugu prostoriju ili je možete poneti na putovanja gde obično nađete vreme za svoje najmlađe, pa zašto da to ne bude kvalitetno, zanimljivo i edukativno vreme provedeno sa decom.

Planirajte putovanja

A kada smo već kod putovanja, globus lampe su odličan način da približite detetu gde idete i koju razdaljinu ćete preći. Uz globuse ćete deci lako vizuelno objasniti gde živite i koje ste delove sveta već obišli, kao i zašto neki letovi traju duže, neki kraće, a možda su vam i neke destinacije nedostupne. 

Igrajući se sa globusom možete i zajedno maštariti o mestima koje biste voleli da posetite. Ovo je vrlo jednostavno – zavrtite globus, a dete neka prstom zaustavi isti u jednoj tački. Tačka koju je označio može biti ideja za neko od narednih putovanja ili jednostavno povod za priču o udaljenim zemljama i kulturama ljudi koji tamo žive.

Back to Top