Hoteli sa najlepšim enterijerom u Beogradu

Hoteli sa najlepšim enterijerom u Beogradu

Beograd je sve popularnija turistička destinacija među turistima iz svih krajeva sveta. Vrhunski hoteli važan su atribut svakog grada koji je profilisan kao turistička destinacija, a prestonica Srbije divno odgovara na ovaj zahtev svojom raznolikom ponudom hotela.

Enterijer hotela sve je važniji mnogima prilikom odabira mesta u kome će boraviti, a ugostitelji i biznismeni su ovo na vreme shvatili, te kreirali hotele koji se svojim enterijerom posebno izdvajaju, na taj način privlačeći turiste. U nastavku teksta navešćemo samo nekoliko hotela sa najlepšim enterijerom u Beogradu.

Hotel Moskva – beogradska znamenitost u stilu ruske secesije

Hotel Moskva je sve samo ne običan hotel. Njegov enterijer i eksterijer uređeni su u stilu ruske secesije, a ovaj hotel toliko je upečatljiv da ga mnogi doživljavaju kao beogradsku znamenitost. Tu ni ne greše, jer hotel Moskvu, država Srbija smatra spomenikom kulture još od polovine XX veka i kao takva, Moskva se nalazi pod njenom zaštitom.

Stilski nameštaj u Moskvi krase boje kao što su žuta, crvena, zlatna i boja najkvalitetnijeg drveta od koga je sam nameštaj izrađen. Ukrasi enterijera, pa i nameštaja imitraju motive iz prirode, te na ovaj način kreiraju jedinstveni arhitektonski dragulj ruske secesije.

Hotel Moskva je oduvek bio mesto boravka slavnih imena iz inostranstva, ali i onih iz Srbije. Prilikom posete čuvenog restorana ili kafea hotela Moskve, ne proputite da probate čuveni moksva šnit koji je ovde i nastao, i pogledajte iznad sebe – videćete plafon ukrašen najlepšim zlatnim detaljima, u stilu secesije, naravno.

Ako vas ovaj stil uređenja posebno inspiriše da na sličan način uredite i svoj dom – savetujemo da za tu svrhu koristite stare komade nameštaja koji odišu secesijom, a dovoljno je dubinski oprati nameštaj kako bi izgledao sveže!

Radison Blu – minimalistički enterijer sa beogradskim šarmom

Radison Blu je moderan hotel novijeg datuma, a upravo takvog i enterijera – savremenog i aktuelnog. Ovaj hotel nalazi se u blizini Beogradskog sajma, a u moru drugih hotela, on turiste posebno privlači svojim enterijerom.

Svaki detalj hotela Radison Blu dizajniran je i uklapan uz ostatak enterijera sa puno ljubavi, pažnje i znanja. Za obavljanje ovog zadatka hotel je iznajmio arhitektonski studio iz Berlina, a karakterističan je po stilu koji bi se mogao svesti pod popularni – minimalizam.

Jasni geometrijski oblici korišćeni za nameštaj, uz talasaste oblike koji dominiraju lobijem, a asociraju na beogradske reke, odlično su uklopljeni sa bojama. Nijanse bele najčešće su korišćene, aludirajući na ime Beograda. Prostran i svetao, ovaj hotel definitivno se posebno izdvaja svojim enterijerom.

Mama Shelter Belgrade – fanki enterijer u samom centru grada

Mama Shelter je lanac hotela, koji je od pre nekoliko godina i Beograd obogatio za još jedan hotel interesantnog enterijera. Smešten je u samom centru grada, a toliko je zanimljivo uređen da čak ne možemo da pronađemo ni reč koja će najbolje opisati njegov stil enterijera.

Možda su najbolji izrazi koje možemo upotrebiti da opišemo enterijer Mama Sheltera: fanki i boho. Šarenilo i zanimljivi detalji, uklopljeni na profesionalan način, postarali su se za to da Mama postane jedan od najupečatljivijih i najatraktivnijih hotela Beograda.

Čak i ukoliko niste u potrazi za prenoćištem u Beogradu, savetujemo da posetite krov Mame po kome se takođe posebno izdvaja. Na rooftopu možete iskustiti gastronomske čari koje ovaj hotel nudi, ili uživati u vrhunskom koktelu, a imaćete i priliku da vidite atraktivni enterijer ovog hotela.

Ponuda hotela sa pažljivo dizajniranim i zanimljivim enterijerom u Beogradu zaista je ogromna, a ova tri su se izdvojila kao tipični primerci enterijrskih stilova. Turisti obožavaju Beograd, kao i njegove hotele, a enterijer je samo jedan od razloga za to. Ako ste u hotelima tražili inspiraciju za uređenje enterijera – sigurno smo da ćete je među njima i pronaći!

Back to Top