Ideje za doček Nove godine u prestonici

Ideje za doček Nove godine u prestonici

Beograd u sebi krije veliki broj stvari koje će vas naterati da se u njega zaljubite. Od kuluturoloških dobara, preko istorijskih spomenika koje kriju zgrade izgrađene u mnogim stilovima arhitekture, Beograd je zaista mesto koje ima po nešto za svačiji ukus.

Međutim, pored kulturno-istorijskih znamenitosti i zanimljive arhitekture, Beograd je unikatno mesto po tome što ga mnogi ljudi smatraju prestonicom noćnog života u jugo-istočnom delu Evrope.

Budući da je kalendarska godina već na izmaku i da čuveno pitanje “gde ćemo provesti Novu godinu” postaje sve učestalije, odlučili smo da vam pomognemo tako što smo istražili mesta u Beogradu koje pružaju najbolji provod tokom novogodišnje večeri. 

Iako je i dalje aktuelna pandemija korona virusa, ljubitelji provoda ne gube nadu da će se do novogodišnje noći sve unormaliti, i da mogu da računaju na doček u Beogradu na kakav su navikli. 

U skladu sa iskustvom prethodnih godina,  izdvojili smo najbolji izbor za vas  u Beogradu za Novu godinu. Nadamo se da ne navedeni objekti biti i ove godine biti u mogućnosti da vas dočekaju u svom maniru, jer su do sada bili zaslužni za najbolju zabavu tokom novogodišnje večeri u prestonici Srbije.

Tradicionalni doček Nove godine u nekoj od brojnih kafana 

Ne bismo pogrešili kada bismo rekli da tradicionalni, boemski duh starog Beograda, održava veliki broj kafana u kojima, uz tradicionalnu muziku i piće, veselje traje sve do ranih jutarnjih časova. 

Čuvena Skadarska ulica je pešačka zona koja obiluje upravo kafanama, a samim tim je i idealno mesto gde na autentičan način možete doživeti duh starog Beograda. 

Zbog svoje popularnosti beogradske kafane su često krcate i vikendima, zato,  savetujemo vam da unapred rezervišete vaše mesto kako bi se osigurali da ćete za doček Nove godine u potpunosti osetiti boemsku magiju.

Neke od najpopularnijih beogradskih kafana su: 

 • Gradska kafana
 • Kafana Tri šešira
 • Kafana Brodarac
 • Kafana Druga kuća
 • Kafana Ona Moja

Upravo zbog gore pomenutih karakteristika, kafane su jedan od autentičnih, zaštitnih znakova Srbije, pa ukoliko želite da doček Nove godine provedete na tradicionalan i zabavan način.

Doček Nove godine u klubu – idealna opcija za moderne ljude 

Saznajte zašto Beograd nazivaju “malim Berlinom” tako što ćete provesti doček Nove godine u nekom od brojnih klubova koje se nalaze u našoj prestonici. Bilo da ste ljubitelj, elektronske, rock, folk ili narodne muzike, Beograd kao prestonica noćnog provoda na ovim prostorima, uspešno zadovoljava potrebe svake publike. 

Širom grada, postoji veliki broj klubova u kojima možete plesati do ranih jutarnjih časova uz najveće hitove domaće i strane muzike, a najpopularniji od njih su: 

 • Brankow
 • Mladost i Ludost
 • Mr Stefan Braun
 • Plastic 
 • BitefArtCafe
 • Club Drugstore

Koliko su popularni beogradski klubovi, govori nam i činjenica da u njima često gostuju poznati di džejevi svetske, muzičke scene. Ulaz na ovakva mesta se uglavnom naplaćuje, a kada je reč o novogodišnjim žurkama, savetujemo vam da svoje mesto rezervišete na vreme. 

Šake DJ-je na mikseti

Međutim, imajte na umu da se rezervacija u nekom od ovih klubova odnosi, isključivo na mesto za stajanje. Ukoliko ipak želite da uživate u nekom od separea ovih klubova, potrebno da je uz rezervaciju naručite flašu nekog pića, bez obzira na to da li ćete je piti ili ne.

Novogišnji koncert u nekom od luksuznih, beogradskih hotela ili restorana

Ukoliko niste ljubitelj izlazaka i želite da dočekate novu kalendarsku godinu sa vašim partnerom uz par čaša kvalitetnog alkohola i hranu svetske i domaće kuhinje, pripremljenu od strane najboljih kuvara sa ovih prostora, luksuzni hoteli i restorani u Beogradu su idealna opcija za vas. 

Za proslavu Nove godine na jednom ovakvom mestu, uglavnom naplaćuju ulaz uz “all-inclusive” ponudu čije cena kreće od 70 evra, odnosno 8000 dinara u većini mesta.

Takvi događaji se odlikuju time što su, pored kvalitetne hrane i pića, za zabavu gostiju angažovane neke od najvećih zvezda estrade iz Srbije i regiona. 

Najpopularnija mesta koja organizuju ovakve događaje su: 

 • Hotel Hyatt Regency
 • Hotel Crowne Plaza
 • Hotel Metropol
 • Hotel Jugoslavija

Zato, ukoliko želite da provedete lukszno i zabavno veče, savetujemo vam da što pre rezervišete vaše mesto u nekom od ovih hotela. 

Doček Nove godine je čaroban događaj koji nam omogućava da sve nedaće i loše navike ostavimo iza sebe. Zato se potrudite da na zabavan način ispratite tekuću godinu, a da Novu godinu dočekate u orkuženju koje vam odgovara sa vašim omiljenim ljudima.

Nadamo se da ste, nakon čitanja ovog teksta, dobili nekoliko ideja koje će vam olakšati da izaberete mesto za doček Nove godinu u Beogradu po vašem ukusu i sa stilom.

Back to Top