Kako da odaberete prava vrata koja će se slagati sa estetikom vaseg doma?

Kako da odaberete prava vrata koja će se slagati sa estetikom vaseg doma?

Kako odabrati savršena ulazna vrata za vaš dom?

Ulazna vrata treba da dopunjuju stil vašeg doma. Odražava vašu ličnost i predstavlja poseban ulaz u vaš svet. Kako ćete pronaći najbolji izbor za zamenu ulaznih vrata za vaš dom? Evo nekoliko saveta za početak:

Izaberite optimalni materijal za vrata

Počnite tako što ćete videti koliki budzet vam stoji na raspolaganju i odabrati ono što dugoročno odgovara vašim potrebama.

Čelična vrata su ekonomična i praktična, bezbedna i pružaju vam najbolju sigurnost kakva je očekivana od ulazna vrata da vam pruže.

Pvc vrata su nepobediva kada je u pitanju izdržljivost. Zbog svog sastava ih je jako lako održavati.

Upotpunite arhitekturu vašeg doma

Bilo da je vaš dom tradicionalan, moderan ili savremen gotovo sigurno postoje savršena vrata koja će se uklopiti sa tom estetikom.

Kada su tradicionalna vrata u pitanju nabavite bezvremenska vrata sa klasičnim detaljima koja će odgovarati lepoti vašeg doma. Čvrsta pvc vrata koja oponašaju izgled drveta su odličan početak. Razmislite o dodavanju bogate boje kako bi celokupan izgled vrata odavao što bolji prvi utisak na vaše posetioce.

Čiste linije, otvoreni prostori i puno svetla su temelji modernog doma. Izaberite čvrsta čelična ili izdržljiva vrata kako biste upotpunili čist, vrhunski izgled vašeg doma.

Kako odabrati savršena unutrašnja vrata za vaš dom?

Izaberite stil vrata

Ovo je prvi korak kada je u pitanju izbor unutrašnjih vrata za vaš dom. Odabir stila je važan kako bi se unutrašnja vrata savršeno uklapala sa estetikom vaše kuće ili stana. Obavezno obratite pažnju na veličinu sobe čija vrata birate. U slučaju da je prostorija manja poslednje što želite su vrata sa puno detalja koja će dati iluziju još manje sobe. Ključ u odabiru dobrih unutrašnjih vrata je da sva treba da se uklapaju zajedno, nije nužno da sva vrata budu ista, ali je bitno da sva prate istu estetiku.

Izaberite način na koji će se vrata otvarati

Važno je da odredite gde će šarke biti pozicionirane. Da li želite da vrata ulaze u sobu ili da izlaze u susednu? Čest slučaj kod spavaćih soba je da vrata ulaze u samu sobu, dok u slučaju velikog prostora poput dnevne sobe vrata se otvaraju tako da ulaze u susednu sobu. Naravno sve je do vas i vaših preferenc a, zamislite se kako ulazite u željenu sobu i prilagodite vrata svojim potrebama.

Odaberite materijal

Možete birati izmedju punog drveta, medijapana, staklenih vrata i mnogih dugih. Staklena vrata su pogodna za ostave i sobe koje imaju veliki dotok svetlosti, dok su vrata od punog drveta savršena za spavaće sobe i kupatila.

Uokvirite vrata

Važno je kako ćete uokviriti vrata. Ako su vaša vrata puna detalja, jednostavniji štok je prava stvar koja će ih istaći. Ako su vrata manje ukrašena i nemaju toliko detalja na sebi onda bi odgovarajući štok bio onaj sa detaljima.

Izaberite savršenu boju za svoja vrata

Izaberite boju koja će se savršeno uklopiti sa dekorom svake sobe. Odabirom neutralne nijanse vaša vrata će se bez sumnje uklopiti sa vašim domom bez obzira na dekor i estetiku.

Back to Top