Kako da odaberete verenički prsten?

Kako da odaberete verenički prsten?

Nakon najvažnije odluke – da zaprosite voljenu ženu, sledi ne manje značajna odluka – kakav prsten odabrati za tako važan i veliki povod. Ako se dogovorite da zajedno idete u kupovinu, kupovina prstena svakako će biti jednostavnija.

Ako pak verenički prsten birate sami, što je čest slučaj kada muškarac želi da iznenadi svoju izabranicu, onda će verovatno izbor biti za nijansu kompleksniji. Zato vam dajemo nekoliko saveta kako da kupovina bude još jedno lepo iskustvo u vašem životu, a ne mučna i naporna dilema.

Vodite računa o stilu svoje izabranice

S obzirom na to da se verenički prsten, od momenta kada ga devojka dobije, nosi svakoga dana, važno je da je usklađen sa njenim stilom. Ukoliko preferira sveden i jednostavan stil, nemojte gledati ekstravagantno prstenje, već nešto što se uklapa u njen ukus.

Mladi par stoji na obali reke držeći se za ruke

Osluškujte njene reči – većina devojaka ima potrebu da pokaže partneru kada joj se neki komad garderobe ili aksesoara naročito svidi, najčešće pregledanjem fotografija na društvenim mrežama. Prisetite se da li vam je nekada pokazala komade nakita koji joj se dopadaju ili pokušajte da je suptilno navedete da vam to kaže.

Kako treba da izgleda verenički prsten?

Vereničko prstenje sastoji se od zlata, koje može biti belo, žuto ili roze, i dragog kamena, među kojima je dijamant najpoznatiji i najtraženiji. Dragulji se odlikuju lepotom i trajnošću u vremenu, tako da izbor njih kada je reč o vereničkom prstenju nije nimalo slučajan.

Dijamant je naročito pogodan jer se radi o bezbojnom dragom kamenu, koji se može savršeno uklopiti u najrazličitije modele prstenja, a svojom postojanošću treba da simbolizuje večnu ljubav. Kod njega važi pravilo: što je prozirniji, to je njegova vrednost veća. Upravo je zbog toga odličan izbor i za svakodnevno nošenje i za posebne prilike.

Pored dijamanta, verenički prsten često može sadržati i neki drugi redak kamen – smaragd, rubin ili safir.

Boje prenose poruke

Smaragd je dragulj koji se može naći u najrazličitijim nijansama zelene boje, koja simbolizuje rađanje i obnavljanje prirode, što je odlična poruka za početak jednog novog i uzbudljivog poglavlja u životu.

Rubin je dragi kamen crvene boje, a poznato je da je crvena boja ljubavi. Pored toga, ona označava i strast i zaljubljenost, čime poručujete da s vremenom nije zgaslo sve ono što vas je povezalo.

Safir je plavo drago kamenje, a plava boja simbol je poverenja, mira i odgovornosti. Njime poručujete da vam vaša buduća supruga može bezrezervno verovati, a to je ono što je svakoj pripadnici nežnijeg pola važno.

Belo, žuto ili roze zlato?

Trendovi kada je reč o učestalosti određene boje zlata često se menjaju, zato se ne treba strogo upravljati njima. Najbolje je da i u ovom slučaju glavni kriterijum bude upravo ukus vaše izabranice.

Ukoliko vaša partnerka nije veliki ljubitelj nakita, pa je teško uvideti koja boja zlata bi joj najviše odgovarala, može vam pomoći da se vodite podtonom njene kože. Postoje tri podtona kože: hladniji, topliji i neutralan.

Da odredite koji je u pitanju, pomoći će vam boja njenih vena. Plavo-ljubičasta boja vena ukazuje na hladan podton, dok zelena znači da je reč o osobi sa toplijim podtonom kože. Neutralni tip ima boju vena koju je zahtevnije odrediti, negde na prelazu između zelene i plave.

Hladnom podtonu kože više odgovara belo zlato, toplom žuto zlato, dok neutralnom podtonu odlično pristaju sve boje zlata.

Kakav oblik prstena može biti?

Vereničko prstenje može imati ovalni, okrugli, jastučast, zatim kruškast oblik, kao i pravougaon i kockast. Okruglo prstenje uglavnom spada u najskuplju varijantu, što je informacija koju treba da imate na umu kada planirate budžet za kupovinu prstena.

Utvrdite veličinu prstena pre nego što krenete u potragu

Ukoliko ne znate koju veličinu prstena vaša partnerka nosi, najbolje je da se krišom domognete nekog njenog starog prstena i ponesete ga kao uzor. Nije nesavladiv problem ni ako ne pogodite veličinu, jer se može izvršiti korekcija, ali je utisak bolji kada je sve po meri.

Imajte u vidu da se verenički prsten svakodnevno nosi

To je znak da treba da bude praktičan, da se svojim ivicama ne kači za garderobu i ne stvara nevolje prilikom oblačenja i skidanja odeće. Takođe, kamen mora da bude dobro pričvršćen za podlogu, kako ne bi ispao.

Sami odaberite prsten za svoju verenicu

Vi najbolje poznajete svoju buduću suprugu, a najvažnije je da se prsten svidi njoj i vama, stoga vam mišljenje drugih ljudi nije neohodno. Iako možda tako ne izgleda kada nekoga pozovete u pomoć, tuđi saveti često mogu da vam odmognu da napravite pravi izbor.

Napravite svoj, autentičan izbor i radujte se danu u kom ćete čuti njeno prvo ’’DA’’!

Back to Top