Kako odabrati poklon za godišnjicu?

Kako odabrati poklon za godišnjicu?

Izbor pravog poklona za godišnjicu može biti teži nego što se na prvi pogled čini, pogotovo zbog toga što se ideje za poklone crpe sa svakom godinom zajedničkog života. Generički, uobičajeni pokloni ne zahtevaju razmišljanje niti planiranje, ali to je upravo ono što odvaja kreativan i zanimljiv poklon od sasvim običnog dara.

Poklon je oduvek bio divan gest da pokažete svoju ljubav i naklonost prema voljenoj osobi. Zbog toga je neophodno da razmislite ne samo o njegovom odabiru, već i ideji i poruci koju ćete poslati. Ukoliko vam treba inspiracija, pogledajte sledeće savete i budite sigurni da ćete izazvati iskren osmeh na lice partnera. 

Pokloni skriveni u slatkišima

Ako želite da zahvalite svojoj drugoj polovini što je sa vama delila trenutke još jednu godinu, slatkiš je jedan od slađih načina da to uradite.

Zamislite kreativne torte u premium pakovanju u kojima se nalaze zanimljivi, slatki darovi. Gotovo da ne postoji osoba koja se ne bi obradovala slatkišima, a ako se u njima nalazi iznenađenje, uživanje postaje još veće. 

Tortu možete personalizovati prema vašoj želji i ukusu osobe koju darujete, a možete je napraviti tako da se razbija malim čekićem kako bi se došlo do poklona, što će sam čin otvaranja poklona učiniti još upečatljivijim. 

Slatka poslastica može biti upravo ono što vašem partneru treba da mu ulepša dan i vašu romantičnu prekretnicu!

Izlet kao poklon avantura

Moderan tempo života zahteva brzinu i neprestano kretanje, pa partneri često nemaju vremena jedno za drugo. Zato je godišnjica idealna prilika da častite sebe i svog partnera jednim izletom koji će vam pomoći da predahnete od svakodnevnice.

Osim toga, vrednost ovakvog poklona se ne meri novcem već iskustvom. Postoji samo određen broj parfema, cveća ili garderobe koji je potreban vašem partneru, dok sa druge strane svako će se uvek obradovati dobroj avanturi i putovanju. 

Odvajanje vremena za socijalne interakcije stvara pozitivna iskustva i podržavajuće odnose, na koje se možete osloniti kada vremena postanu teška za oboje.

Govoreći o putovanju, ne mislimo na luksuzne destinacije koje zahtevaju puno novca. Izlet do Tare, Fruške Gore ili Uvca idealan je način da “napunite baterije” i provedete kvalitetno vreme sa parterom. Naša zemlja je prebogata spomenicima prirode, a osim toga nećete potrošiti previše novca. 

Troškovi avanture mogu biti onoliki koliko je potrebno za gorivo do željene destinacije. 

Kada kupite neki od električnih uređaja, u roku od šest meseci će zastariti i biće dostupan noviji model. Poklonivši avanturu zapravo ste poklonili nešto što nikada neće izaći iz mode. Davanje “vremena” na poklon je konkretan izraz vaše ljubavi.

Personalizovani pokloni

Toliko je prilika za darivanje tokom jedne godine – rođendani, godišnjice, Dan zaljubljenih, Dan majki, Nova Godina i tako dalje, zato nije iznenađenje što brzo ostanemo bez ideja, a naposletku svi jedni drugima počnemo da dajemo iste monotone poklone.

Personalizovani pokloni su zapravo umeće pretvaranja uobičajenih poklona u nešto specifično i prilagođeno za ukuse i želje jedne osobe. 

Darivanje jedinstvenog i ličnog poklona pokazuje koliko dobro poznajete partnera. Svako može uzeti poklon sa police u prodavnici, ali odabir nečega što ima lični pečat pokazuje koliko dobro poznajete i brinete o partneru. 

Za personalizovani poklon ne treba puno novca jer je fokus na kreativnosti. Ukoliko je osoba koju darujete strastveni ljubitelj kafe, možete jednostavnim graviranjem poruke na šolji ulepšati užitak ispijanja. Osim toga, neke osobe su vičnije pisanoj reči nego govoru, pa ćete na taj način lakše iskazati svoja osećanja. 

Ruka u kojoj je buket cveća

Tragom do poklona

Ukoliko želite da partneru uručite dar iz više delova, ili dar koji sadrži nekoliko manjih poklončića, zašto ne napravite zanimljivu atmosferu sa igrom? Tragom do poklona je posebno dobra ideja za osobe koje su ljubitelji detektivskih filmova, serija ili romana. 

Princip je jednostavan – ostavljate tragove koji će dovesti do poklona, a svaki trag je jedan zaseban poklon. Na ovaj način od običnog uručivanja poklona pravite zanimljivu avanturu koja zahteva trud i zalaganje, a supružnik će sa svakim sledećim tragom biti sve više radoznao da skupi svaki delić mozaika koji čine konačan poklon za godišnjicu. 

Preporučljivo je da bude 4 do 5 tragova, a pokloni mogu biti pisane poruke, plišane igračke, slatkiši, knjige, kuponi ili flaša kvalitetnog vina koje naposletku možete zajedno otvoriti. 

U danima i nedeljama pred godišnjicu osluškujte želje partnera kako biste možda dobili nagoveštaj šta bi želeo da ima.

Poklon kao simbol pažnje

Tradicionalni pokloni poput parfema, cveća i čokolade neće impresionirati partera, jer kao što smo već rekli, to je poklon koji ne zahteva nikakav trud. Ekstravagantna proslava ne mora nužno biti dobra ili loša ideja za poklon, već zavisi od preferencija partnera, međutim čak i nakon žurke parovi uvek žele svoju privatnost i vreme koje provesti sami.

Stoga je uvek preporučljivo da godišnjicu braka ili romantične veze proslavite sami sa svojim partnerom, bez prisustva drugih ljudi jer je godišnjica lična stvar dvoje ljudi. 

Takođe, na ovaj način možete učiniti mnogo sitnica za koje možda ne biste skupili hrabrosti da uradite pred drugim ljudima. Možete da kuvate samo za vas dvoje ako to ne radite redovno, a pored toga, muzika je pratilac romantičnih večera oduvek pa možete voljenoj osobi posvetiti i pesmu.

Back to Top