Kako odabrati ženski parfem?

Kako odabrati ženski parfem?

Kada je u pitanju odabir parfema, žene imaju svoje prioritete. Neki parfemi će biti privlačniji od drugih, a neke note će imati posebnu privlačnost. U nastavku ćemo istražiti neke od mirisnih grupa koje žene najviše vole, kao i razloge zašto su ti mirisi tako privlačni.

Mirisne grupe za koje se nežniji pol najčešće opredeljuje

Cvetni mirisi – Ne postoji ništa lepše od prirodnog mirisa cveća, stoga nije iznenađenje da se žene često odlučuju za parfeme s cvetnim notama. Ovi mirisi su obično nežni, slatki i ženstveni, stoga su popularni među ženama koje vole romantične i senzualne note.

Voćni mirisi – Mirisi poput jabuke, jagode, breskve, kruške i citrusa su neodoljivi ženama, a posebno mlađim generacijama. Voćni mirisi su osvežavajući, čisti i optimistični, te se mogu nositi tokom cele godine.

Vanila – Njen miris jedan je od najpopularnijih među ženama. Vanila je neodoljiva aroma koja se često povezuje s toplinom, udobnošću i intimnošću. Ovaj miris se koristi u parfemima koji su namenjeni za hladne jesenje i zimske dane.

Drvenasti mirisi – Drvenasti mirisi poput sandalovine, kedra i pačulija su popularni kod žena koje vole intenzivnije i toplije note. Ovi mirisi su obično teži i senzualniji, a idealni su za večernje izlaske.

Orijentalni mirisi – Obično su složeniji i teški, s naglaskom na toplim i senzualnim notama. Ovi mirisi su najbolji za zimske dane, a žene ih vole zbog njihove dugotrajnosti i osećaja luksuza.

Ako vam se sviđa par mirisa, testirajte ih

Kada testirate miris parfema, postoje neki koraci koje možete slediti kako biste bili sigurni da ćete odabrati onaj koji vam najbolje odgovara. Ako vam se dopada 2 ili više parfema istovremeno, onda će vam smernice u nastavku verujemo biti od pomoći.

Test na koži – Jedan od najboljih načina da testirate parfem je da nanesete njegovu manju količinu na kožu. Na taj način ćete moći da osetite kako se miris razvija i koliko traje. Pre nanošenja parfema, preporučuje se da ne koristite losione ili ulja za telo, kako bi miris bio što čistiji.

Test na test papiru – Mnoge prodavnice parfema imaju papiriće na koje možete naneti parfem i omirisati ga. Ovo je dobar način da se brzo testira veliki broj mirisa i otkriju neki koji vam se najviše sviđaju. Međutim, imajte na umu da miris parfema na papiru neće biti isti kao na vašoj koži, jer se miris na papiru ne razvija i ne meša se sa vašim prirodnim mirisom tela.

Testiranje kod kuće – Ako želite da testirate miris kod kuće, možete naručiti testere sa interneta ili zatražiti besplatne uzorke direktno od proizvođača. Na taj način ćete moći da iz udobnosti svog doma natenane utvrdite koji vam se najviše dopada.

Pitajte prijatelja – Ako niste sigurni koji miris vam najbolje odgovara, možete zatražiti savet od prijatelja ili porodice. Njihov savet može biti koristan, jer vam mogu dati svoje mišljenje o tome koji miris najbolje odgovara vašem stilu i ličnosti.

Kada testirate miris, važno je da se fokusirate na to kako se on razvija i kako se osećate dok ga nosite. Vaš prirodni miris tela i pH vrednost takođe mogu uticati na to kako će parfem mirisati na vama. Stoga, nemojte žuriti sa kupovinom, već pronađite miris koji vam najbolje odgovara i koji će vam pomoći da se osećate samouvereno i lepo.

Versace Crystal Noir spada među najprodavanije ženske parfeme

Ako i dalje, posle ovih smernica, niste sigurni koji parfem je za vas, možemo vam preporučiti jedan koji je veoma omiljen među nežnijim polom, a to je Versace Crystal Noir. Ovaj luksuzni parfem predstavlja spoj istočnih i cvetnih nota koje stvaraju elegantan i senzualan miris. Njegove gornje note sadrže biber, đumbir i kardamom, a srce je sastavljeno od gardenije, peonija i cveta pomorandže. Baza parfema uključuje amber, sandalovinu i musk. Sve ove note zajedno stvaraju miris koji odiše elegancijom i prefinjenošću.

Ukoliko ste u potrazi za ženskim parfemom koji će vas učiniti zanosnom i prefinjenom, a istovremeno je vrlo popularan i prepoznatljiv, Versace Crystal Noir može biti pravi izbor za vas. Ovaj parfem će vas sigurno istaći i privući pažnju svuda gde se pojavite.

Možemo zaključiti…

Žene imaju različite prioritete kada je u pitanju odabir parfema. Neke vole nežne i slatke mirise, dok druge preferiraju intenzivnije note. Bez obzira na to koje arome volite, važno je pronaći miris koji vam se sviđa i koji se uklapa u vaš lični stil i raspoloženje.

Back to Top