Kako preživeti letnje vrućine u Beogradu?

Kako preživeti letnje vrućine u Beogradu?

Proleće je došlo i neće proći mnogo, a temperature će početi da rastu i tada će nam biti pretoplo i unutra i napolju. Sedenje ispod klima uređaja nije zdravo i svakako nije jeftino, a opet i vrućina stvara nervozu, podiže pritisak, dovodi do gubitka tečnosti…i vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Saveti za rashlađivanje u vrelim letnjim danima su jednostavni: rashladiti unutrašnji prostor samo par stepeni niže od spoljne temperature, a napolju se savetuje boravak u hladu.

U daljem tekstu otkrijte rešenja za pametno rashlađivanje sve do jeseni.

Tende za dvorišta i terase – instant hladovina kada god poželite!

Kao što ugostiteljski objekti imaju velike sisteme za zasenčenje, tako i vi možete postaviti tende za dvorišta ili terase.

Tende za terase se najčešće fiksiraju za zid ili nadstrešnicu i pružaju dodatnu hladovinu tokom dela dana kada se ta strana nalazi u suncu.

I sa tendama za dvorišta dobijate isti nivo zasenčenja i prijatniju hladovinu, samo što se one fiksiraju na svoju samostalnu konstrukciju, gde god vi to poželite.

Zajedničko za sve tende za dvorišta i terase je to da su platna izdržljiva, posebno odabrana za ovu namenu, a konstrukcija čvrsta i odoleva i jakim vetrovima.

Specijalno akrilno platno odbija sunčeve zrake, ali je paropropusno pa nema efekta staklene bašte.

Mehanizmi sklapanja i rasklapanja su savremeni što ljudima daje lakšu upotrebu. Standardni modeli tendi za dvorišta i terase imaju ručni sistem sklapanja, ali se proizvode i sa senzorskim dodatkom gde se ona sama skuplja ako je jak vetar ili kiša, a tenda se otvara kada je jako sunce

Platna mogu biti kosa i vertikalna, tako da imate različite modele od kojih će jedna sigurno biti idealna za vaš prostor.

devojka u sobi kraj prozora

Komarnici za prozore – jer je provetravanje najzdraviji sistem rashlađivanja

Sa prvim toplim danima dolaze i sitne bubice, insekti i komarci koji sprečavaju otvaranje prozora i tokom dana, ali i tokom noći. Ne grešite ako vam se učinilo da je u unutrašnjem prostoru najtoplije uveče, kada je napolju sveže i padnu temperature. Tada je jedini spas provetravanje, pa čak i spavanje sa otvorenim prozorima, ali bube, komarci, pauci vrebaju!

Rešenje je jednostavno i nalazi se u komarnicima za prozore koji se lako montiraju, nisu skupi, a trajno rešavaju vaš problem sa ulaskom insekata.

Za male prozore koji inače služe samo za luftiranje dobar izbor su fiksni komarnici koji se ne skidaju. Ovo su najjeftinije varijante pa je dobro kombinovati ih tamo gde je to moguće, a prozori služe samo za ventilaciju.

Rolo komarnici za prozore su model koji je najprodavaniji. Skuplji su od fiksnih jer imaju mehanizam za namotavanje pa se komarnik može skloniti onda kada želite da dohvatite spoljašnji prostor kroz prozor.

Mreža svakog modela se pravi od izdržljivih materijala, kutija i vođice su od aluminijuma pa je reč o zaštiti koja uspešno štititi prostor dugo godina bez ikakvih ulaganja ili servisiranja.Ovo su najzdraviji načini za preživljavanje visokih temperatura. Možete celo leto držati otvorene prozore, a kada god poželite možete da uživate na terasama ili dvorištu, u prijatnoj hladovini svoje tende!

Back to Top