Kako privremeno urediti podove u iznajmljenom stanu?

Kako privremeno urediti podove u iznajmljenom stanu?

Niko ne želi i nije u mogućnosti da previše ulaže u stan koji je iznajmljen. Sitne popravke i uređenja su prihvatljiva, ali sve preko toga nema smisla i traži više novca. Ono što može da nervira novog stanara je izlozan pod, okrnjene pločoce, stari linoleum. Postoje načini kako se to može zakamuflirati i poboljšati, bez preteranog ulaganja.

Vinil podovi najbrže rešenje

I ne samo to, već su i najjeftinije rešenje. Vinil podovi mogu da se kupe u rolni ili u pločama. Obe varijante se lako postavljaju. Ali, za ekstravagantniji i interesantniji izgled bolje je uzeti ploče. Ploče dolaze u raznim bojama i šablonima. Tako, na primer, crne i bele mogu se postaviti u formi šahovske table, pa kad se na to doda neka prostirka jarke boje, jasno je da se dobija moderan izgled bez preterano ulaganja. Ovo je pogodno rešenje za kuhinje, kupatila i hodnike. Vinil obično ne oštećuje podlogu preko koje se postavlja, mada nije loše testirati na manjoj površini pre postavke. Ovi podovi se lako održavaju i posebno su zahvalni za stanove sa kućnim ljubimcima.

Tepih pločice se lako postavljaju

Ovo spada u opciju „uradi sam“, jer mnoge ove tepih ploče dolaze sa već lepljivom poleđinom, pa nema dodatnih propratnih materijala za ugradnju. Ranije se praktikovalo postavljanje itisona od zida do zida. Međutim, ta tehnika postaje prevaziđena i zadržala se samo u određenim poslovnim prostorima.

Odlično je rešenje i za manje i za veće prostorije. Ove pločice dolaze najčešće u kvadratnim dimenzijama 50X50, mada se mogu naći i u obliku šestougla, trougla. Može se birati i debljina, zavisi gde se postavlja i da li je potrebna veća udobnost ili manja. Mogu se kombinovati razne boje, šare i strukture za smeliji izgled. Cena im je vrlo pristupačna, pa za malo novca podovi mogu da zablistaju novim sjajem.

PVC podovi otporni na habanja

Kada se pomisli na ove pvc ili penaste obloge kojim se oblažu podovi, prva asocijacija je teretana ili dečija igraonica. Međutim, ovi lagani kvadrati koji se brzo i lako ređaju, svoju primenu mogu naći u mnogim drugim prostorijama: kuhinje, vešernice, kupatila, pa čak i spavaće sobe. Postoje jednostavniji modeli i luksuzniji pvc podovi. Luksuzniji se izrađuju u raznim bojama i po ekološkim standardima. Ovi podovi su prijatni pod nogama, mekani i topli. I takođe, neutrališu buku.

Laminatni podovi su vrlo prilagodljivi

I ovde je prednost lako postavljanje, bez pomoći majstora. Možda je ovo za nijansu skuplja investicija od ostalih ekonomičnih materijala, ali se opet cena laminata smatra vrlo prihvaljivom. Laminatni podovi se mogu prilagoditi tako da oponašaju izgled pločica ili čak podova od tvrdog drveta. I to je ono što je primamljivo. Mogu da izgledaju luksuzno uz malo muke i malo novca. Osim dobrog dizajna i zgleda, može se birati debljina i kvalitet laminata, što utiče na cenu ovog proizvoda. Laminat se lako održava i poprilično je dugotrajan i otporan. Može da podnese teške komade nameštaja. Podovi od laminata mogu biti dobra opcija za one koji planiraju da dugo budu u iznajmljenom stanu, pa se ovo malo već ulaganje može isplatiti.

Back to Top