Kako pronaći dobar smeštaj ako planirate odmor u Beogradu?

Kako pronaći dobar smeštaj ako planirate odmor u Beogradu?

Planirate da se zaputite do prestonice, gde ćete provesti par dana ispunjenih druženjem i zadovoljstvima? Pametna odluka. Beograd ima toliko sadržaja koje može ponuditi turistima – od pozorišta i muzeja, prirodnih lepota, viševekovnih spomenika i sjajnih mesta za provod.

Ali, gde naći smeštaj u Beogradu? Bilo da putujete sami, sa prijateljima ili partnerom, želite da imate privatnost i da iz smeštaja možete izaći i vratiti se kad god poželite. Naravno, hotelski smeštaj je jedna od opcija, ali veoma je skup, te većina domaćih turista traži drugo rešenje. 

Ne tražite dalje – imamo rešenje za vas. Ako ste rešili da krenete put Beograda, smeštaj ćete pronaći na NadjiDom.com portalu za nekretnine. U pitanju je vodeći portal za nekretnine u Srbiji, na kojem stanove za izdavanje samo u Beogradu oglašava na desetine hiljada stanodavaca. Stan možete iznajmiti dugoročno (sekcija “nekretnine za izdavanje”) ili kratkoročno (pogledajte sekciju “smeštaj”) – kako vama odgovara.

U nastavku vam donosimo korisne informacije o najmu stana u Beogradu.

Koju lokaciju odabrati? 

Lokacija koju ćete odabrati zavisiće najviše od namere vašeg puta. Šta planirate da obilazite? Da li tokom odmora imate i neke poslovne obaveze? Da li želite da budete u strogom centru grada ili vam više odgovaraju delovi grada koji su udaljeniji od centra?

Ukoliko želite da budete u samom centru Beograda, preporučujemo vam da pogledate izdavanje stanovi Beograd na opštinama Savski Venac, Vračar i Dorćol. U popularno nazvanom “krugu dvojke” (krug koji obilazi tramvaj broj dva) imaćete priliku da posetite brojne muzeje, spomenike kulture, zadužbine, ali i najpopularnije ulice grada u kojima su smešteni kafići, butici, juvelirnice, antikvarnice i razne druge atrakcije. U centru grada nalaze se i razna romantična mesta idealna za parove.

Ako biste radije bili smešteni u nešto mirnijem delu grada, preporučujemo Voždovac, Zvezdaru, Banovo Brdo ili Novi Beograd. Novi Beograd je poslovno jezgro grada, na kojem su smešteni biznis centri kao što su Airport City i Belvil, sedišta poznatih kompanija i banaka. Ako dolazite iz inostranstva, novi Beograd vam je najbliži aerodromu, a njemu su i predivni kejevi Save i Dunava i svi poznati šoping centri. 

Gde god da odsednete, imajte na umu da su delovi grada dobro povezani gradskim prevozom, a 24/7 možete koristiti i usluge taksi službe.

Koliki stan vam je potreban?

Koju veličinu stana ćete odabrati takođe zavisi od vaših preferencija. Ako putujete sami ili u paru, verovatno će vam biti dovoljna garsonjera ili jednosoban stan. Ponuda izdavanje garsonjere Beograd na popularnom portalu za nekretnine je velika za sve delove grada, tako da ćete bez problema pronaći onu koja odgovara vašim potrebama.

Ukoliko putujete sa prijateljima ili porodicom, biće vam verovatno potreban veći smeštajni kapacitet, pa u skladu sa zahtevima izvršite pretragu dvosobnih ili većih stanova.

Stanovi za iznajmljivanje, naročito kratkoročni koncept najma stan na dan, opremljeni su svim potrebnim elementima za bezbrižan i udoban boravak. Većina stanova poseduje potpuno funkcionalne kuhinje u kojima možete pripremiti kafu ili obrok, kao i sve ostale neophodne sitnice koje vam mogu zatrebati na odmoru.

Koje su cene najma stanova u Beogradu?

Cene iznajmljivanja stanova u Beogradu variraju zavisno od dela grada za koji se opredelite, veličine stana i broja dana koliko vam je smeštaj potreban. Generalno pravilo je da su stanovi skuplji u centru grada, a povoljniji na periferiji, međutim i od ovog pravila ima izuzetaka. Potrebno je samo da dobro istražite portal sa nekretninama pre nego donesete odluku.

Cene stanova na dan variraju od par desetina evra /u nešto zabačenijim delovima grada) do par stotina evra (za luksuzne salonce u centru). Koja opcija najviše odgovara vašem budžetu lako ćete proceniti – najvažnije je da izbor i u okviru cenovnog ranga postoji.

Koliko ranije treba rezervisati smeštaj?

Za nekretninama u Beogradu vlada ogromna potražnja, bilo da je reč o stanovima za kratkoročno iznajmljivanje (stan na dan) ili na duži vremenski rok. Kako biste bili sigurni da je željeni prostor slobodan u vreme kada planirate odmor, bilo bi dobro da rezervaciju napravite minimalno mesec, a često i dva meseca unapred.

Ukoliko krenete u potragu za stanom nedelju dana pre dolaska u grad, velike su šanse da će svi stanovi koji vam se dopadaju biti već iznajmljeni. Kako ne biste bili u neprilici i osuđeni da odmor provedete u stanu koji ne bi bio vaš prvi izbor, počnite na vreme sa razgledanjem na portalu za nekretnine i kontaktiranjem vlasnika stanova.

Kada pronađete stan koji odgovara vašim potrebama tokom odmora i napravite rezervaciju, sve što vam ostaje jeste da se opustite i uživate – a sadržaja za uživanje u glavnom gradu vam neće manjkati. Želimo vam prijatan odmor!

Back to Top