Koja su najbolja sigurnosna vrata za stanove

Koja su najbolja sigurnosna vrata za stanove

Kada je u pitanju zaštita vašeg doma i porodice, bezbednost bi trebalo da bude glavni prioritet. Jedan od najboljih načina da osigurate vaš dom je postavljanje sigurnosnih vrata.  Pokušaćemo da vam bliže objasnimo koje vrste ovih vrata postoje i koje su njihove prednosti. 

Vrste sigurnosnih vrata

  • Sigurnosna vrata obložena medijapanom

Vrata obložena medijapanom su popularan izbor za vlasnike stanova i kuća koji žele estetski lepa vrata, a da pritom pružaju sigurnost. Ova vrata imaju čvrsto jezgro od ploče srednje gustine (medijapan) i obložena su limom kako bi se pružila dodatna čvrstoća i bezbednost. Dostupne su u raznim bojama i završnim obradama, tako da možete izabrati onu koja odgovara stilu vašeg doma.

  • Sigurnosna vrata obložena drvetom

Vrata obložena drvetom su još jedna popularna opcija za stanare koji žele elegantna sigurnosna vrata. Ova vrata su napravljena od punog drveta i imaju čeličnu oblogu za dodatnu bezbednost. Dostupne su u velikom izboru dimenzija i boja, kao i od tipova drveta kojim su obloženi.

Ova vrata mogu biti blindirana ili ojačana. Ukoliko kupujete sigurnosna vrata, cena je jedan od bitnijih faktora i ukoliko se ne razumete uzmite skuplju varijantu, jer je verovatno i kvalitetnija.

  • Čelična vrata

Čelična vrata su najsigurnija dostupna opcija. Ova vrata su u potpunosti napravljena od čelika i neverovatno su jaka i izdržljiva. Ova vrata su otporna na rđu i koroziju zahvaljujući završnom premazu. Čelična vrata se najčešće oblaže medijapanom ili nekom drugom vrstom drveta, čisto iz estetskih razloga

Zajedničko za sva ova vrata je to da je potreban odgovarajući štok, koji je dodatno ojačan.

Debljina čelika i vrata

Kada birate sigurnosna vrata, važno je uzeti u obzir debljinu čelika – lima i samih vrata. Deblja vrata će pružiti veću zaštitu od nasilnog ulaska. Debljina čelika koji se koristi prilikom ugradnje u vrata može varirati, ali se preporučuje minimalna debljina od 1,5 mm. Debljina vrata takođe može varirati, ali se preporučuje minimalna debljina od 40 mm.

Dostupna u različitim veličinama za različite tipove i veličine ulaza. Dostupne su standardne veličine, ali se mogu napraviti i prilagođene veličine koje odgovaraju jedinstvenim ulazima.

Kada treba ugraditi sigurnosna vrata i koje su prednosti

Sigurnosna vrata su odličan izbor za svakog koji želi da poveća bezbednost svog doma. Posebno su korisni za objekte koje se nalaze u delovima grada sa visokim stepenom kriminala, ili stanove i kuće koji su bili na meti provalnika. Takođe su dobar izbor za vlasnike koji žele dodatni sloj sigurnosti svom domu.

  • Povećana bezbednost

Pružaju dodatni nivo zaštite za vaš dom i porodicu. Dizajnirana su da spreče nasilni ulazak u objekat, što otežava provalnicima.

  • Estetski

Ova vrata su dostupna u različitim modelima, tipovima, kao i različitih estetskih izgleda. Tako da možete izabrati onaj model koji odgovara stilu vašeg doma. Veliki izbor boja pomoćiće vam da izaberete pravi model.

  • Poboljšana energetska efikasnost

Sigurnosna vrata takođe mogu pomoći u poboljšanju energetske efikasnosti vašeg doma. Dobro se uklapaju u okvir vrata, što može pomoći u smanjenju promaje i poboljšanju izolacije.

Često postavljena pitanja

P: Da li se sigurnosna vrata mogu postaviti na bilo koju vrstu ulaza?

O: Da,  mogu se postaviti na bilo koji tip ulaza, uključujući ulaze u stan, kuću i ulaze za dupla vrata.

P: Da li kupiti obična ulazna ili sigurnosna vrata?

O: Ako ste zabrinuti za sigurnost svog doma, sigurnosna vrata su dobar izbor. Pružaju dodatni nivo  zaštite od nasilnog ulaska i mogu pomoći u odvraćanju lopova.

P: Koliko koštaju?

O: Cena sigurnosnih vrata može varirati u zavisnosti od veličine, stila i materijala koji se koriste. Najbolje je da kontaktirate profesionalnog instalatera za ponudu.

Odlična investicija za svakog ko želi da poveća sigurnost svog doma, ali i novčanu vrednost samog objekta. Poznato je da stanovi sa ovim vratima imaju veću vrednost. Dostupni su različiti tipovi i stilovi, tako da možete izabrati onaj koji odgovara vašim potrebama i koji odgovara vašem domu.

Back to Top