Koje sve usluge mora da sadrži jedna moderna poliklinika?

Koje sve usluge mora da sadrži jedna moderna poliklinika?

Obavljanje sistematskih pregleda danas je itekako olakšano prisustvom brojnih poliklinika u zdravstvu s obzirom da pacijenti na jednom mestu mogu da iskontrolišu kompletno zdravlje. Takve klinike imaju i svoje privatne laboratorije, savremene ultrazvučne aparate kao i odgovarajući medicinski kadar iz različitih oblasti medicine.

Mnogi zaposleni preko firme imaju obezbeđen sistematski pregled jednom godišnje u nekoj od poliklinika i na taj način mogu da odrade sve neophodne analize, kako bi znali kakvog su opšteg zdravstvenog stanja.

Čak iako vam firma ne obezbeđuje besplatan sistematski pregled, uvek možete sami da zakažete svoj termin u nekoj savremenijoj poliklinici i da u jednom danu na istoj adresi obavite kompletan pregled koji biste inače odrađivali parcijalno. Tako ne morate svako malo da tražite slobodan dan od poslodavca ili da trošite dane godišnjeg odmora na posetu raznoraznih doktora, već sve možete zavšiti na jednom mestu u jednom danu.

Poliklinika u Beogradu ima nekoliko

Danas u našem glavnom gradu možete pronaći nekoliko kvalitetnijih poliklinika i opredeliti se za jednu od njih. Ukoliko niste sigurni za koju da se odlučite, raspitajte se u svom okruženju ili se vodite parolom pozitivnih komentara pacijenata na internetu koji su je posetili. Prva poliklinika u Beogradu otvorena je još pre dvadeset pet godina, a danas ih ima nekoliko.

Skoro u svakoj od njih se mogu obaviti ginekološki pregledi, kao i pregled iz oblasti hirurgije i interne medicine. Tu spadaju internistički pregled, kao i kompletan pregled kardiologa, fizijatra, oftamologa i sl.

Preporuka lekara je da se osnovne laboratorijske analize koje podrazumevaju analizu krvi i mokraće odrade na godišnjem nivou, pod uslovom da pacijent ne oseća nikakve zdravstvene tegobe. U svim bolje opremljenim poliklinikama može se odrati i po nekoliko stotina različitih analiza sve u zavisnosti od toga da li pacijent ima već postavljenu dijagnozu neke bolesti ili ne.

I razne vrste stomatoloških usluga (pregledi, čišćenje kamenca, ugradnja faseta…) vam stoje na raspolaganju

Savremene poliklinike danas imaju i doktora iz oblasti stomatologije, pa se u njima može zakazati i poseta stomatologu. Popravka zuba, čišćenje kamenca, snimanje zuba ali i sve popularnije zubne fasete mogu biti opcija kada je nadogradnja zuba u pitanju.

Poseta neke od poliklinika će vam uštedeti i vreme i novac

Zdravstveni sistem u našoj zemlji funkcioniše tako da danas za bilo kakav pregled lekara specijaliste morate da imate uput od strane svog izabranog lekara opšte prakse. Neretko se na takve preglede čeka i po nekoliko meseci zbog prebukiranih termina pa većina ljudi ili odustane ili se odluči da odu kod lekara koji rade privatno. I tako novac ode na nekoliko takvih pregleda u toku godine a da toga niste ni svesni.

Svakako je isplativije da jednom u toku godine odvojite jedan dan za sebe i obavite detaljan sistematski pregled tako što ćete zakazati termin onda kad vama najviše odgovara. Kada to završite, bićete mirni duži vremenski period i nećete morati da čekate u redu na zakazivanje u svom domu zdravlja.

Možete razmisliti i o tome da se privatno osigurate kada je zdravlje u pitanju s obzirom da skoro sve osiguravajuće kuće obezbeđuju besplatne sistematske preglede svojih korisnika u nekoj od poliklinika.

Back to Top