Koji su najposećeniji coworking prostori u Beogradu?

Koji su najposećeniji coworking prostori u Beogradu?

Uobličavanjem modernog sistema rada uzrokovanim brzim i efikasnim napretkom tehnologije, u kome se sve više poslova može obavljati od kuće (na kompjuteru) – ne čudi što je došlo do potrebe za kreiranjem prostora u kome svako može iznajmiti svoje mesto i prionuti na rad u podsticajnom i motivišućem okruženju.

Coworking prostori odavno su hit u svetu, a sve su popularniji i kod nas. Dok je nekima najvažnije da coworking prostor u kome će raditi bude smešten u blizini lokacije njihovog doma, drugima je važnije da on ima puno pogodnosti koje ga čine posećenim i popularnim među svima kojima je potrebno mesto na kome mogu obavljati svoje dnevne zadatke. 

Obzirom na veliku popularnost koju coworking prostori uživaju, ne čudi što ih i u Beogradu ima sve više, a promo materijali kao što su blokčići za pisanje, rokovnici i reklamne hemijske olovke koje ćete videti u nekima od njih su svakako korisni detalji, dok su pogodnosti koje nude mnogobrojne. Ukoliko ste i sami u potrazi za coworking prostorom u kome ćete raditi, koji su to najposećeniji prostori u Beogradu, saznaćete u nastavku teksta.

#1 Nova Iskra 

Nova Iskra je više od običnog coworking prostora. Ona je prvi kreativni hab na Balkanu, koji povezuje kreativne industrije sa tehnologijom i ljudima. U prostorijama Nove Iskre stalno se održavaju edukacije, radionice, kreativni seminari i konferencije. 

Ipak, Nova Iskra je pre svega – coworking mesto. I to odlično. Postoji od 2012. godine, a danas Novu Iskru možete posetiti na Dorćolu (Cara Uroša 18), u Savamali (Gavrila Principa 43) i u Zemunu (Oračka 4). 

Futuristički pogled na svet vidi se već iz same glavne ideje Nove Iskre – preuzimanje aktivne i odgovorne uloge u oblikovanju načina na koji ćemo učiti, raditi i živeti u budućnosti. Ovde će vas dočekati ljubazni radnici, a za stolovima ćete uvek videti vredne i motivisane preduzetnike, frilensere, dizajnere, umetnike i mnoge druge, sa kojima ćete u budućnosti deliti radni prostor, a možda i kreirati bolji svet! 

#2 InCentar 

U samom centru grada, u ulici Cara Lazara 5-7, nalazi se još jedan motivišuć i zanimljiv radni prostor koji sve koji se odluče za rad u njemu podstiče na produktivnost pružanjem vrhunske radne atmosfere.

Kao što je to slučaj sa prethodno navedenim prostorom, InCentar je takođe hab u kome se uvek organizuju zanimljivi programi, a prostor u njemu može se iznajmiti, kako za samostalni ili grupni rad, tako i za organizaciju događaja. InCentar je posebno orijentisan na razvoj preduzetništva i potpomaganje startapova.

Ilustracija ljudi koji rade zajedno

#3 Impact Hub 

Na adresi Makedonska 21. nalazi se još jedan coworking prostor Impact Hub, a prostire na površini od čak 500 m2 vrlo fleksibilnog i odlično iskorišćenog radnog prostora. Raznovrsni startapovi i biznisi ovde su pronašli svoje mesto, ali i frilenseri i ostali nezavisni radnici, kao i mnogi preduzetnici i umetnici. 

Prostor se nalazi u nekadašnjoj Zadružnoj Palati, a Velika dvorana same palate je iskorišćena za ovaj coworking prostor. Sem zanimljivog prostora i mnoštva edukacija, Impact Hub posebno se izdvaja i po konceptu “Globalni Pasoš”. On aktivnim korisnicima Impact Huba obezbeđuje jednom godišnje trodnevno korišćenje prostora u bilo kom Impact Hub-u širom sveta.

#4 Nook ArtHub 

Mašta i kreativnost glavni su aduti na koje se oslanja Nook ArtHub. On se nalazi u blizini Botaničke bašte, a za razliku od prethodno navedenih coworking prostora, on nije grandiozan, ali vrlo je popularan! 

Nook pruža radni kutak svakome kome je potreban, a dozvoljeno je i da svako da svoj doprinos Nook-u – oslikavanjem zida, posvećivanjem pesme, poklanjanjem umetničkog dela… Sem toga, ovde se često organizuju izložbe, puštaju filmovi i odigravaju kreativne radionice. Sve ovo vrlo podsticajno deluje na rad zaposlenih u Nook-u, a enterijer radnog prostora u Nooku zanimljiv je i motivišuć! 

Nema sumnje da ćete među ovim radnim prostorima uspeti da pronađete baš onaj koji će vašim potrebama i preferencijama najviše odgovarati. Svi ovi habovi imaju play ili chill room, kao i besplatnu kafu za svoje korisnike, a neki i mnoge druge pogodnosti. Možda baš u nekom od ovih coworking prostora otkrijete da u radu zapravo itekako možete uživate!

Back to Top