Kompletan vodič za slanje cveća u Beogradu – koje cveće odabrati za određenu priliku?

Kompletan vodič za slanje cveća u Beogradu – koje cveće odabrati za određenu priliku?

Dostava cveća je popularan način da pokažete nekome da vam je stalo, a u Beogradu to nije izuzetak. Važno je znati pravilan bonton za slanje cveća u Beogradu, posebno pri posebnim prilikama kao što slanje cveća poslovnim partnerima, za proslavu osamnaestog rođendana, ili pak za venčanje.

Dostava cveća u Beogradu je najlakši način da nekome poklonite cveće, jer ćete biti sigurni da je stiglo na pravu adresu, ali i ne morate da brinete o ličnom odlaženju u cvećaru i biranju pravog cveća, oni koji se najbolje razumeju će to učiniti za vas. 

U ovom vodiču daćemo vam savete koje cveće je najpogodnije za određene prilike, kao i kakav je bonton kada je ovakav poklon u pitanju.

Cveće za različite prilike

Slanje cveća je odličan način da izrazite svoja osećanja ili pak saučešće u raznim prilikama. Svako cveće ima svoju simboliku, a evo nekih od najčešćih prilika u Beogradu gde je dostava cveća odličan izbor kao i koje vrste cveća su najbolje za određene prilike:

 1. Venčanja – Venčanja su radosna prilika, a cveće je važan deo proslave. Ruže, božuri i ljiljani su popularno venčano cveće, ali možete izabrati i sezonsko cveće koje je dostupno u Beogradu, kao što su lale u proleće ili hrizanteme u jesen. Suncokreti su takođe popularan izbor u poslednjih par godina, a njiova žuta boja simbolizuje upravo sunce, ali i svetlost i radost.
 2. Sahrane – Cveće je način da pokažete svoju podršku i izrazite saučešće porodici preminulog. Belo cveće, poput ljiljana koje simboližuje dušu preminulog i nadu u proces obnove, karanfili, hrizanteme, uobičajen je izbor za sahranu. 
 3. Rođendani – Rođendani su posebna prilika, pogotovo kada je u pitanju proslava osamnaestog rođendana, a cveće je savršen način da pokažete svoju ljubav i poštovanje. Svetli, veseli cvetovi kao što su suncokreti, gerberi i tratinčice su popularni izbori za rođendanske cvetne aranžmane.
 4. Dan zaljubljenih – Dan zaljubljenih je najpopularnija prilika za isporuku cveća, a ruže su klasičan izbor za ovaj romantični praznik. Međutim, i drugo cveće poput lala, karanfila i orhideja takođe je popularan izbor za ovaj dan. Izaberite neko od najboljih mesta za proslavu Dana zaljubljenih u Beogradu, i uživajte sa svojim partnerom
 5. Osmi mart – Ovaj prazniki je poseban dan za poštovanje svih žena u našim životima. Ruže su naravno najzastupljenije cveće koje se poklanja za ovaj praznik, ali ružičasto i belo cveće poput ljiljana i orhideja su takođe odličan izbor za ovaj dan.

Odgovarajući bonton za dostavu

Poznavanje pravilnog bontona za dostavu cveća u Beogradu važno je da bi vaš poklon bio poslat u prave ruke. Evo nekoliko smernica koje treba slediti:

 • Vreme – važno je poslati cveće u odgovarajuće vreme. Na primer, nije prikladno slati cveće na poslovnu adresu posle radnog vremena ili vikendom.
 • Informacije o primaocu – Uverite se da imate tačne informacije o primaocu, uključujući njegovo ime, adresu i kontakt broj. Takođe je važno da proverite da li ste dobro napisali ime primaoca, posebno ako šaljete cveće preduzeću ili bolnici.
 • Odgovarajuća poruka– Kada šaljete cveće, trebalo bi da uključite poruku na kartici da biste obavestili primaoca od koga je cveće i koja osećanja želite da izrazite. Neka poruka bude kratka i iskrena.
 • Opcije isporuke – Mnoge cvećare u Beogradu nude opcije isporuke istog ili sledećeg dana. Obavezno izaberite odgovarajuću opciju isporuke koja je prikladna za priliku i raspored primaoca.
Buket lala

Izbor prave cvećare

Odabir prave cvećare za dostavu cveća u Beogradu je važan kako biste bili sigurni da ćete dobiti cveće visokog kvaliteta i odličnu uslugu. Evo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir pri izboru cvećara:

 • Reputacija – Potražite cvećaru sa dobrom reputacijom u Beogradu. Možete čitati recenzije na internetu ili tražiti preporuke od prijatelja ili porodice.
 • Izbor cveća – Uverite se da cvećara ima širok izbor cveća i aranžmana. Ovo će osigurati da pronađete savršen aranžman za svoju priliku.
 • Opcije isporuke – Odaberite cvećaru koja nudi više opcija isporuke, kao što je isporuka istog ili sledećeg dana. Ovo će osigurati da vaše cveće stigne u pravo vreme iu dobrom stanju.
 • Korisnička služba – Izaberite cvećaru koja pruža odličnu uslugu korisnicima. Ovo uključuje uslužno i ljubazno osoblje, i brze odgovore na sva vaša pitanja i zahteve.
 • Cena – Uzmite u obzir cenu cveća i troškove isporuke. Važno je da izaberete cvećaru koja pruža dobru uslugu za vaš novac.

Slanje cveća u Beogradu je lep način da pokažete nekome da vam je stalo. Naravno, cveće je odličan dodatak uz svaki poklon, pa i za one poklone za godišnjicu.

Razumevanjem odgovarajućeg bontona za isporuku cveća i odabirom pravog cveća za odgovarajuću priliku, možete ostaviti lep utisak na svoje voljene. Ne zaboravite da izaberete uglednu cvećaru koja nudi širok izbor cveća, više opcija isporuke i odličnu uslugu. Uz ove savete možete poslati savršeno cveće i stvoriti nezaboravno iskustvo za svoje voljene.

Back to Top