Korejska kozmetika sve više osvaja svet

Korejska kozmetika sve više osvaja svet

Već duže vreme korejska kozmetika postoji i van granica svoje zemlje. Uspela je da dođe u razne države i tako bude dostupnija većem broju potrošača. Ako vas zanima u čemu je njena tajna, reći ćemo vam da je to njena mogućnost da reši razne probleme kože, a ne da ih zakamuflira.

Kad na ovo dodamo čijenicu, da je korejska kozmetika bazirana na inovativnim sastojcima, biće vam jasno zašto je ljudi više preferiraju i kupuju u odnosu na onu “popularnu” kozmetiku.  

Kada je sve počelo?

Korejska kozmetika se koristi već oko 5.000 godina. Svima je poznata specifična lepota Korejanki, za kojima se mnogi okreću, a mnogi i upitaju za savet blistavo čiste kože. Govorimo o tradicionalnim receptima koji postoje veoma dugo na Bliskom istoku, a koji su skorije otkriveni celom svetu. Danas mnogi slede ritual Korejanki, da bi pružile samo najbolje svome licu.

Kakva je nega lica Korejanki?

Možda ste već mogli čuti da oni svoje telo doživljavaju kao vlastiti hram. Retki su slučajevi kada ćete videti Korejanku usred sunčanog dana da ne nosi šešir ili da nije stavila kremu za zaštitu kože od lica. Naime, Korejanke uče od malena kako pravilno da neguju svoje lice, a ne onda kada uoče prve bore.

Njihova rutina od zapadnjačke se razlikuje i po broju preparata koje koriste. Naime, poznato je da u Evropi i Americi pripadnice nežnijeg pola koriste svega nekoliko preparata za negu lica, dok Korejanke, u istu svrhu, čak i do 10.

One obavezno koriste penu za čišćenje lica koje su na bazi ulja ili vode, tonik, serum, kremu za predeo oko očiju, kao i maske u situacijama kada žele brzo da tretiraju problematične delove lica.  

Negujte svoje lice poput Korejanki

Dame sa Dalekog istoka slede redovne dnevne rituale nege, što znači da obavezno ujutru i pred spavanje čiste svoje lice, nanose tonik, serum i kremu za bolju hidrataciju.

Evo kako to sve izgleda. One najpre očiste svoje lice preparatom na bazi ulja, a zatim koriste onaj nežniji, na bazi vode, da bi na kraju usledio piling.

Nakon toga sledi korišćenje toniranih krema i esencija, koje hrane kožu, i stoga je ovo obavezan korak u njihovoj rutini.

U slučaju problematične kože, tada koriste ampule, da bi nakon toga usledio serum, koji je sjajan izbor protiv bora.

Ukoliko biste želeli da sledite negu lica Korejanki, onda bi trebalo da u svoju negu lica uključite i kremu za područje oko očiju. Pored nje, ne zaboravite na hidrirajuće kreme koje treba nanositi nekoliko puta dnevno, kao i kreme koje imaju zaštitni faktor.  

Zašto odabrati korejsku kozmetiku?

Korejska kozmetika je zasnovana na prirodnim sastojcima, kao što su alge, gotu kola, puževa sluz, ženšen, čia semenke, koje deluju blagotvorno. Inače je potpuno bezbedna za svaki tip kože, jer ne sadrži silikone, parabene i druge hemijske sastojke, za koje se može reći da su više štetni, nego dobri po kožu.

U odnosu na mnoge poznate brendove, čije proizvode ne mogu svi priuštiti, korejska kozmetika je vrlo povoljna. Za par hiljada dinara, možete nabaviti mnoštvo korejskih preparata za svaki tip kože.

Iako mnogi misle da su ovi rituali komplikovani i da zahtevaju više vremena, samo se setite da se rezultati vide veoma brzo, a pritom su dugotrajni. Veliki broj žena širom sveta su potvrdile ovaj podatak, stoga možemo zaključiti da je korejska kozmetika pravi saveznik u nezi kože.

Ovde možete pogledati širok izbor korejske kozmetike za celo telo.

Back to Top