Kreativni načini za upotrebu starih cegera koje više ne koristite

Kreativni načini za upotrebu starih cegera koje više ne koristite

Sigurno ste se barem jednom susreli sa reklamnim cegerima koje ste dobili na raznim događajima i koji vam više nisu potrebni. Verovatno ste ih odložili u neki ormar, ili ih bacili u smeće, bez razmišljanja o tome da ih možete iskoristiti na neki kreativan način.

Osim što su praktični za nošenje namirnica ili drugih predmeta, mogu poslužiti i kao odličan materijal za razne kreativne projekte.

U ovom tekstu, otkrićemo vam nekoliko ideja za korišćenje starih cegera koje možete primeniti u svom domu.

Transformacija cegera u modni detalj, torbu ili tepih

Jedna od ideja za korišćenje starih torbi je izrada novih torbi i drugih odevnih predmeta. Cegeri se mogu iseći i kombinovati sa drugim materijalima, ili ostaviti u originalnom obliku i iskoristiti kao detalj na odeći. Ovo je odličan način da dobijete jedinstvenu odeću koju nećete videti na drugima, a ujedno i da reciklirate stari materijal.

Ako želite da se kreativno izrazite, možete napraviti unikatne ogrlice, narukvice i prstenje od starih torbi za kupovinu. Ove modne dodatke možete kombinovati sa gotovo svakom odevnom kombinacijom, a posebno su pogodni za letnju sezonu.

Ukoliko je veći broj torbi za kupovinu u pitanju, možete ih iskoristiti za izradu tepiha. Ovo je odličan način da reciklirate stari materijal i dobijete novi, jedinstveni detalj u svom domu. Tepih od cegera će svakako privući pažnju i dati prostoru drugačiji izgled. Može biti i povod za razgovor.

Torbe za alat ili put

Mogu biti odlična osnova za izradu praktičnih torbi za alat ili za putovanja. Na ovaj način ćete reciklirati otpad, a ujedno dobiti korisnu torbu koju možete poneti sa sobom na različite događaje. Ova torba će biti idealna za sve koji vole da putuju ili za majstore, koji često nose sa sobom alat.

Iskoristite stare cegere za saksije

Mogu biti osnova za kreiranje zanimljivih detalja za kuću, kao što su saksije za cveće, jastučići, držači za časopise, itd. Ovaj materijal je veoma otporan, što znači da će vaši novi detalji biti trajni i dugotrajni. Osim toga, ovi detalji će dati vašem domu jedinstveni izgled.

Za one koji vole baštovanstvo, stare torbe mogu biti korisni za pravljenje vertikalnih bašti. Jednostavno ih pričvrstite na zid i zasadite u njima svoje omiljeno cveće ili začinsko bilje.

Budite kreativni

Ukoliko uživate u vožnji biciklom, stari torbe za kupovinu mogu biti odlični materijali za izradu praktičnih torbi koje se mogu postaviti na bicikl. Na ovaj način ćete reciklirati otpad i ujedno dobiti korisnu torbu koju možete koristiti na različitim biciklističkim turama. Ova torba će biti idealna za sve koji vole da provode vreme na otvorenom.

Kreativnost i očuvanje životne sredine su veoma važne stvari u današnjem svetu. Korišćenje na ovaj udovoljavate i sebi i okolini, što je win – win situacija.

Ukoliko želite da unesete malo boje u vaš dom, možete ih koristiti za pravljenje zavese za prozor ili za dekoraciju zidova. Osim toga, možete napraviti i torbe, jastučiće, pa čak i cipelice za decu.

Još jedna sjajna ideja je da koristite torbe za pravljenje prekrivača za kauč ili krevet. Možete iskoristiti modele sa različitim šarama i bojama, ili jednu vrstu cegera za uniformisani izgled.

Takođe, možete ih koristiti za pravljenje novog pokrivača za vašu staru stolicu ili fotelju. Ovo je sjajan način da osvežite nameštaj bez potrebe za kupovinom novih komada, najčešće baštenskog nameštaja.

Ako imate više reklamnih cegera sa istim logotipom, možete ih koristiti kao dekoraciju za vašu radnu sobu ili kancelariju. Samo ih okvirite i okačite na zid kao umetničko delo. Za ljubitelje brendova reklamni materijal u vidu cegera će sigurno naći mesto na zidu.

Nadamo se da ste pronašli neke korisne ideje za korišćenje starih torbi za kupovinu koje više ne koristite. Ne samo da ćete napraviti nešto novo i kreativno, već ćete i doprineti očuvanju životne sredine tako što ćete reciklirati stare cegere umesto da ih bacate.

 

Back to Top