Najbolja mesta za trening na otvorenom u Beogradu

Najbolja mesta za trening na otvorenom u Beogradu

Najtoplije godišnje doba je stiglo, a prijatne letnje večeri nas ujedno mame da što više vremena provedemo pod otvorenim nebom. Nije mali broj onih koji se odlučuju da teretane i četiri zida zamene prijatnim ambijentom neke šume ili parka, pa se na takvim mestima može videti veliki broj sportista i rekreativaca koji uživaju vežbajući u prirodnom ambijentu. 

Ukoliko i vi razmišljate o tome da zagušljive teretane zamenite svežim vazduhom i prirodnim okruženjem, u nastavku pročitajte naše predloge mesta za prijatan trening na otvorenom u Beogradu. 

#1 Košutnjak – najlepši beogradski park 

Košutnjak je jedan od najlepših beogradskih parkova, koji se prostire na više od 300 hektara u gradskim opštinama Čukarica i Rakovica. Košutnjak raspolaže fudbalskim, odbojkaškim i rukomentnim terenima i opremljenim stazama za atletska takmičenja. 

Ne možemo a da ne pomenemo i trim stazu na Košutnjaku koja je dugačka 1200 metara i raspolaže sa 16 “stanica” na kojima možete koristiti sprave za vežbanje i pogledati info table. 

Pretpostavlja se da je nekada na ovom prostoru bilo mnogo košuta, što objašnjava naziv ove park-šume. Danas je Košutnjak jedno od najpopularnijih mesta za rekreaciju, šetnje, treniranje ili jednostavno opuštanje u mirnom prirodnom ambijentu sa mnogo zelenila i svežeg vazduha. 

Obavezno imajte pri ruci i opremu za kupanje koju možete iskoristiti na otvorenom i zatvorenom bazenu, nešto osvežavajuće što će dodatno pospešiti rezultate vašeg treniranja, a za još bolje rezultate i preparat kao što je Citrax Forte.

#2 Ada Ciganlija – omiljeno mesto za uživanje i rekreaciju

Ada Ciganlija je omiljeno mesto Beograđana za opuštanje i zabavu, a toliko je posećena i popularna upravo zbog niza sadržaja koje nudi za posetioce razlčitih preferencija. Osim što ima lepo uređene plaže i kafiće, Ada raspolaže i stazama za trčanje od kojih je najpoznatija Holmerova, dugačka 1200 metara. 

Pored ove staze, na raspolaganju je i ona koja se prostire oko samog jezera i koja je dugačka više od 7 kilometara. Prednost Ade je je to što dan možete započeti treningom na nekoj od staza i prostranih zelenih površina, a nastaviti ga na plaži koja nudi odličan sadržaj za celodnevni boravak i uživanje. Na Adi takođe možete iznajmiti rolere i bicikle, pa sa sobom treba da ponesete samo najosnovniju opremu za treniranje.

#3 Topčiderski park – oaza mira za sportiste

Topčiderski park je prava oaza mira i uživanja, a sportisti je obožavaju zbog lepo uređenih staza za šetnju i trčanje. Park Topčider počinje na raskrsnici kod crkve Sv. Petra i Pavla, a odatle se spuštaju i staze pored kojih uvek možete napraviti pauzu za meditaciju, jogu ili aerobik. 

Topčiderski park važi za najveći u Beogradu, pa tamo nikada nećete imati osećaj da vlada gužva. Uvek ćete naći prostor za sebe i komotno vežbanje i relaksaciju tokom toplih letnjih dana

#4 Savski kej – trenirajte uz reku

Savski kej je poznato beogradsko šetalište smešteno na Novom Beogradu. Obuhvata nekoliko beogradskih blokova, i pruža se duž reke Save zbog čega su džoging, vožnja bicikla ili šetnja ovom stazom još prijatniji. 

Velika prednost Savskog keja je i teretana na otvorenom, koja raspolaže odličnim spravama za vežbanje. Sa Savskog keja se posle treninga možete prevesti čamcima preko reke do Ade Ciganlije, ili jednostavno napraviti pauzu na nekom od brojnih splavova. 

#5 Banjička šuma – najlepši ambijent za jutarnji trening

Banjička šuma može da se pohvali 2 kilometra dugačkom trim stazom, koja se proteže paralelno sa Bulevarom Oslobođenja. Reč je o vrlo prijatnom ambijentu koji sportisti najviše posećuju u ranim jutarnjim satima, kada je šuma ujedno i najprijatnija za trčanje i rekreaciju. 

Na raspolaganju je i nekoliko sprava za vežbanje, a duž staze su postavljene i klupe. Poseta Banjičkoj šumi se preporučuje preko dana, jer staze nisu uveče osvetljenje, što je verovatno jedina mana ovog prostora za rekreaciju. 
Beograd raspolaže mnogim parkovima, šumama i sportskim centrima na otvorenom, pa nema razloga da ovog leta trenirate u zatvorenim prostorima na koje ste ionako osuđeni tokom jeseni i zime. Probudite se nešto ranije, opremite dobrim raspoloženjem i nekim osvežavajućim napitkom, i od svega što smo naveli izaberite svoje idealno mesto za letnji trening i rekreaciju.

Back to Top