Najbolji mediteranski restorani u Beogradu

Najbolji mediteranski restorani u Beogradu

Dobar mediteranski restoran je sve što vam je potrebno kada vam se prijedu lagani, letnji, ali savršeno zadovoljavajući obroci. Mediteranska kuhinja predstavlja čitavu kulturu uživanja u jelima, a logično, razvila se i etablirala na obali Mediterana.

Svaki region i oblast Mediterana u ovu kuhinju uneo je svoje posebnosti, ali postoje karakteristike koje su zajedničke svima i čine mediteransku kuhinju specifičnim tipom kuhinje. Prema vrsti kuhinje specijalizovali su se i restorani, a mediteranski restorani u Beogradu vrlo su popularni. 

Ukoliko ste upravo u potrazi za mediteranskim restoranom u kome ćete uživati, istražili smo umesto vas, pa ćemo u nastavku teksta nabrojati najbolje mediteranske restorane u Beogradu i olakšati vam potragu. 

Sent Andrea, Zemunski kej

Po mnogima najlepši deo Zemuna, kraj Dunava, ne samo da je jedan od najboljih predela za uživanje u Beogradu, već ima i široku ponudu divnih restorana, među kojima je i Sent Andrea, jedan od najboljih restorana mediteranske kuhinje u Beogradu

Morski specijaliteti spremljeni na vrhunski način, uz toplu mediteransku atmosferu, a sve to kraj samog plavog Dunava, su ono što ovaj mediteranski restoran nudi. Sve ovo dodatno je oplemenjeno vrhunskom vinskom kartom i zvucima akustične gitare. 

U Sent Andrei sigurno ćete imati osećaj kao da ste na samoj obali Mediterana, a nema sumnje da ćete se opet vratiti kako biste pružili zadovoljstvo svim svojim čulima.

Mezestoran Dvorište, Svetogorska ulica

Čari mezetluka na mediteranski način možete oprobati u Mezestoranu Dvorište, te doživeti pravo gastronomsko osveženje. Kreativna mediteranska kuhinja, ali i filozofija i čitav stil života ono su čime se Mezestoran ponosi. 

Rituale mezetluka ovde morate isprobati, a iako je ovaj mediteranski restoran najpoznatiji po njima, u njemu su i glavna jela, kao i ostale kategorije menija odlične! Tradicionalna grčka jela, kao i sva ona druga iz mediteranskih predela, ovde su vam dostupna svakog dana. Ovaj mediteranski restoran smešten je u centru grada, u Svetogorskoj ulici, a njegov, pre svega eksterijer, ostaviće vas bez daha!

Papalada, Francuska ulica

Još jedan mediteranski restoran smešten u sam centar grada upravo je Papalada, u Francuskoj ulici. Restoran čiji je glavni kuvar Edi, poreklom sa Koručule, svi znaju kao restoran sa vrhunskim morskim specijalitetima. 

Osoblje restorana čine vrhunski konobari, koji se uvek postaraju da vam tokom boravka u Papladi ne zafali ničega. Luksuzni ambijent, oplemenjen ciglom i toplim bojama, sa elementima koji podsećaju na obalu Mediterana, uz neodoljive hedonističke zalogaje, sigurno će vas podstaći da se ovde iznova vraćate. 

Kuvari u kuhinji

Casa Nova, Dorćol

Italijansko-francuska kuhinja, koja predstavlja mešavinu mediteranske sa specifičnostima nacionalnih kuhinja ove dve zemlje, u svim svojim najdivnijim ukusima i obličjima, prisutna je u restoranu Casa Nova, na Dorćolu, koga turisti u Beogradu obožavaju!

Specijalitet Casa Nove je “Sicilijanski točak”, koji morate da probate! Sem toga, ako ste ljubitelj bifteka – ovo je mesto za vas, jer ga kuvari u Casa Novi spremaju na najrazličitije načine. Zvuci suptilne italijanske muzike dodatno će začiniti mediteransku atmosferu dok budete boravili u ovom restoranu. Sem toga, svaki detalj enterijera ovog restorana dobro je osmišljen i odiše toplinom i šik elegancijom, specifičnom za Francusku i Italiju.

Taverna Tanjirici, Zemun

Pravo iz Italije i Francuske idemo do istočnijeg mediteranskog područja – prelepe Grčke. Taverna Tanjirici je mediteranski restoran u kome ćete se svakim zalogajem i svakim pogledom, sve više podsećati na lepotu grćkih plaža, mirisa i ukusa. 

Ako ste ljubitelj grčke hrane – ovo je restoran za kojim ste tragali. U njemu je čak i posuđe u bojama Grčke – beloj i plavoj. Autentična hrana i lokalno pivo, uz gostoljubive domaćine i zvuke grčke muzike koje ćete čuti u pozadini, definitivno su raj za ljubitelje Mediterana. 

Milagro, Zemunski kej

Milagro, još jedan mediteranski restoran u Zemunu, defitinitvno zaslužuje da bude ubrojan među najbolje mediteranske restorane u Beogradu. Ovog puta reč je o mešavini španske i mediteranske kuhinje, pa ćete u meniju ovog restorana naići na čuvene španske tapase, paelje, ali i ribe i morske plodove spremljene na vrhunski način. 

Intimna atmosfera ovog restorana odlična je za ručkove i večere sa prijateljima, porodicom ili proslave sa najbližima. 

Nema sumnje da ćete među ovim pronaći baš onaj mediteranski restoran po svom ukusu. Uz specifičan šarm mediteranske kuhinje i gostoprimstvo dovedeno do perfekcije, sigurno ćete uživati u svakom zalogaju. Mediteranska kuhinja je mnogo više od obroka – ona je sasvim poseban stil života, ispunjen najdivnijim hedonističkim čarima. Uživajte! 

Back to Top