Najlepša mesta za parove u Beogradu

Najlepša mesta za parove u Beogradu

Kada odlučite da sa svojim parom provedete vikend u Beogradu, sigurno se pitate koja su to mesta koje će probuditi romantiku u vama. Šetnje kroz rustične ulice, vidikovci sa kojih se pruža pogled na ceo grad, restorani i kafići okupani ljubavnom atmosferom, smeštaji u kojima ćete osetiti toplinu, kreiraju u vašoj mašti idealan vikend. Koja su to najlepša mesta za parove u Beogradu i zašto ih treba posetiti, saznaćete ukoliko pročitate naš vodič za romantičan vikend u prestonici. 

Najromantičnija mesta u Beogradu

Bilo da želite da provedete “potpuno običan” ili praznični vikend u Beogradu, o kulturnim dešavanjima u gradu se možete informisati na sajtu Turističke organizacije Beograda. Proverite koje predstave se izvode tog vikenda i da li u bioskopskom repertoaru ima nekih romantičnih filmova za vašu dušu. Ukoliko vremenske prilike to dozvoljavaju, veći deo dana možete provesti napolju i iskoristiti priliku da upoznate grad. Najlepša mesta za parove u Beogradu su Botanička bašta “Jevremovac”, predeo oko Milenijumske kule i Zemunski kej, Košutnjak, Ada Safari, Skadarlija, Beogradska tvrđava sa parkom Kalemegdan, Avala i Kosmaj. 

Centar grada

Botanička bašta je prava oaza mira u centru velegrada. Dok uživate u prirodi, možete napraviti fotografije za vaš zajednički album u Japanskom vrtu. U samom centru grada preporučujemo da prošetate Skadarlijom i uživate u zvucima muzike iz boemskih mesta. Ukoliko želite da ručate u nekom od tradicionalnih restorana, rezervišite sto nekoliko dana unapred.

Spomenik Pobednik na Kalemeganu - pogled na Beograd

U samom centru prestonice, jedno od najromantičnijih mesta je Beogradska tvrđava. Drveće Kalemegdana i masivne zidine iznad kojih ponosno stoji “Pobednik”, inspirisaće vas na romantiku. Pripremite ljubavne poruke koje ćete čitati jedno drugom dok odmarate na klupicama ili pijete piće na “Kalemegdanskoj terasi”. Ukoliko ste ljubitelji životinja, posetiti Beo zoo-vrt. Nakon toga se možete spustiti do Dunava i prošetati kejom kod sportskog centra “Milan Gale Muškatirović”. 

Širi centar grada

Zemun odiše duhom nekih prošlih vreme i kao takav jedno je od omiljenih mesta za parove. Kej uz Dunav na kome plivaju labudovi, kaldrmisane ulice koje vode do Milenijumske kule na Gardošu i nestvarni pogled na grad sigurno će vas oboje opčiniti. Na drugom kraju grada, Košutnjak je idealno mesto da sami uživate u dugim šetnjama kroz prirodu. Kada se umorite, možete svratiti na kafu u “Aleksandar klub – ski stazu”. Pogled na Most na Adi sa ovog proplanka i boravak na suncu potpuno će vas razoružati. Ada Safari je deo Ade Ciganlije u kome možete uživati u cvrkutu ptica i pobeći od gužve. Posetite i Adu Međicu, rečno ostrvo koje je pravi dragulj Save u Beogradu. 

Avala i Kosmaj

Za one koji su više puta šetali kroz Beograd i žele da osete neku novu energiju, mogu otići do Avale ili Kosmaja. Na Avali možete zagrljeni šetati do Spomenika neznanom junaku ili se popeti na vrh Avalskog tornja i uživati u pogledu na Beograd i Šumadiju. Za sve posetioce tornja otvoren je kafe-bar “Panorama bar” na visini od 119 metara. Kosmaj je nešto udaljeniji od Avale, ali vredi ga posetiti. Sasvim sigurno spada u najlepša mesta za parove u Beogradu. Osim velelepnog Spomenika borcima Kosmajskog odreda, možete posetiti manastire Tresije i Pavlovac. Za najlepši pogled rezervišite sto u restoranu “Kosmajski vidik”. Time ćete sigurno iznenaditi svog partnera ili partnerku.  

Najlepša mesta za parove u Beogradu na kojima možete iznajmiti smeštaj

Ukoliko ne živite u Beogradu i treba vam pomoć oko izbora smeštaja, predložićemo vam neka romantična mesta gde možete potražiti idealan apartman za vas. U širokoj ponudi Beograda ima apartmana različitog cenovnog ranga, opremljenosti i na različitim lokacijama. Pogledajte na internetu fotografije smeštaja i izaberite onaj koji najviše odgovara vašem senzibilitetu. Ne zaboravite da ponesete sa sobom nešto što će upotpuniti romantičnu atmosferu. Mesec lampa, flaša vina i plej-lista sa ljubavnim pesmama ulepšaće vaše zajedničke trenutke. Dok brojite zvezde iz udobnog kreveta, imaćete utisak da ste sami na svetu. 

Oni koji vole da budu u centru dešavanja mogu da potraže stan na Dorćolu ili oko Tašmajdanskog parka. Popijte jutarnju kafu u krevetu i nakon toga prošetajte kroz romantične ulice starog dela grada ili park u kome dominira Crkva Svetog Marka. Ukoliko ste ipak tip koji više voli da bude dalje od buke, potražite smeštaj u okolini Košutnjaka i Golf naselja. Imaćete čistiji vazduh i više tišine, naročito nedeljom ujutru. 

Beograd se neprestano širi i stalno “niču” nova mesta koja privlače parove. Čak i da se odlučite da romantični vikend u glavnom gradu provedete više puta godišnje, uvek će vas osvojiti neko novo mesto. Zato Beograd i jeste uvek dobra ideja za posetu u paru, ček može biti i divna ideja za top vikend putovanje

Back to Top