Najlepši rooftop restorani u Beogradu

Najlepši rooftop restorani u Beogradu

Srpska prestonica je poznata po srdačnom odnosu prema  turistima, a gde drugo osetiti ovako pozitivne vibracije Beograda, ako ne u njegovim restoranima i barovima? Osim što ćete na ovaj način iskusiti čuveno srpsko gostoprimstvo, imaćete priliku da uživate u najboljim jelima tradicionalne, ali i internacionalne kuhinje koja se pažljivo spremaju u beogradskim restoranima.

Ukoliko se odlučite za posetu nekom od dole navedenih ugostiteljskih objekata, uz odličan obrok i čašu kvalitetnog vina dobićete i neke od najlepših prizora koje Beograd može da vam ponudi. Predstavljamo 4 najlepša rooftop restorana u Beogradu.

#1 Caruso – Najlepši pogled u srcu Beograda

Caruso je sasvim sigurno jedan od najpoznatijih beogradskih restorana. Iako vrhunsku uslugu u pogledu hrane i pića ne treba zanemariti, ono što ovaj restoran izdvaja iz kompletne ponude u gradu je pogled sa osmog sprata na centar grada, trg Terazije i ušće Save u Dunav. Neka jela zahtevaju dugo krčkanje, a pred vas će u ovom restoranu biti servirana sa nalepšim sosevima i dodacima zbog kojih ćete se sigurno vratiti u Caruso.

Pogledom iz restorana dominira jedan od najpoznatijih simbola Beograda – Terazijska česma kod hotela Moskva, a poseban šarm čitavoj slici daje jedna od najurbanijih beogradskih ulica Kralja Milana koja se pruža prema trgu Slavija. Ukoliko ovaj restoran posetite u večernjim časovima, pogled će upotpuniti svetla Novog Beograda, dok se preko dana pruža pogled na reke koje predstavljaju ličnu kartu srpske prestonice.

Restoran nudi jela mediteranske, domaće i balkanske kuhinje, ali i specijalitete pripremljene prema posebnim receptima koji kombinuju autentične ukuse, čiji će vas šmek pozitivno iznenaditi. Ljubazno osoblje je tu da vam pomogne u izboru jela i pića, a boravak u ovom restoranu ne bi trebalo završiti bez slatkih ukusa iz bogate karte deserta i bar jedne čaše pića nekog svetskog, ili domaćeg renomiranog proizvođača.

#2 Sinnerman Jazz Club

Jedan od najlepših rooftop-ova u Beogradu gleda sa 7. sprata na Trg Nikole Pašića, za koji je teško odlučiti da li lepše izgleda na danju ili noću. Kad god da posetite Sinnerman Jazz Club dočekaće vas ležerna atmosfera i ljubazni konobari koji će rado potražiti za vas najlepši sto u Sinnerman-u.

Jazz melodije, odlična hrana i rasterećena atmosfera okuplja mlade urbane ljude na krovu zgrade bivšeg Doma Sindikata, koji pruža jedan od najlepših pogleda na sam centar Beograda. Sinnerman važi za jedno od omiljenih beogradskih mesta za izlaske, druženje, sastanke i relaksaciju, kako zbog odlične usluge i autentičnog ambijenta, tako i zbog pogodne lokacije i pristupačnosti kluba-restorana.

#3 Mama Shelter

Svi beogradski putevi vode ka Mama Shelter urbanom restoranu, koji emituje izuzetno pozitivne vibracije iz Knez Mihajlove ulice. Najpoznatija pešačka zona u Beogradu vodi ka Kalemegdanu, a tačno između ove dve turističke atrakcije je smešten restoran Mama Shelter koji je postavio visoke standarde kada su u pitanju kvalitetna usluga, moderan enterijer i dinamična atmosfera beogradskih restorana.

Na 500 m2 ovog hedonističkog enterijera smešteno je sve što vam je potrebno za besprekorno uživanje na otvorenom krovu zgrade, uključujući i odličnu kuhinju i ponudu pića. Povedite svoje društvo i smestite se za prostrane Mama Shelter stolove na kojima će se naći najlepši mediteranski specijaliteti ukoliko ih poželite, a dobra muzika, odličan pogled i fenomenalni deserti će biti odličan dodatak atmosferi u kojoj ćete zasigurno uživati. Leto u Beogradu je nezamislivo bez malo Mama Shelter atmosfere, u šta se možete uveriti već tokom predstojećih toplih meseci.

#4 SkyLounge Belgrade

SkyLounge je sofisticiran rooftop smešten na krovu hotela Hilton, na trgu Slavija. Pogled na jedan od najpoznatijih beogradskih trgova u kombinaciji sa elegantnim ambijentom, deluje kao odličan izbor za ljubitelje ovog tipa restorana.

Menijem preovladavaju jela azijske kuhinje, a u izboru raznovrsnih specijaliteta će vam pomoći ljubazni konobari koji će vam rado preporučiti najbolje iz ponude. SkyLounge je pogodan za susret sa prijateljima uz šolju dobre kafe, ili poslovni sastanak uz bogat ručak i lep pogled.

Najpopularniji rooftop-ovi su locirani u samom centru Beograda, čime su fenomenalan pogled i živa atmosfera zagarantovani. Ipak, navedene beogradske restorane razlikuju nijanse, pa ćete među njima pronaći nešto za sebe bilo da ste ljubitelj urbanih melodija i dinamične atmosfere, ili pak mirnog, opuštajućeg boravka u elegantnim beogradskim restoranima.

Back to Top