Najprestižniji ugostiteljski objekti u Beogradu i šta ih odlikuje

Najprestižniji ugostiteljski objekti u Beogradu i šta ih odlikuje

Beograd je grad prepun važnih istorijskih priča, dešavanja, uspomena, ali i mesta koja su vremenom postala kultna i prestižna. Ugostiteljski objekti su oduvek bili važan deo ponude grada Beograda, gde ljudi ne odlaze samo da nešto pojedu, da se odmore ili prespavaju, već su to mesta okupljanja, druženja i razmene iskustava. 

Srpska prestonica može da se pohvali izuzetno velikim brojem ugostiteljskih objekata, međutim samo neka od njih mogu da se pohvale statusom prestižnih. Za sticanje tog “zvanja” neophodan je poseban kvalitet po pitanju usluge, kao i širok spektar mogućnosti za sve posetioce. 

Zato vam u nastavku predstavljamo samo neke od najprestižnijih ugostiteljskih objekata u Beogradu, koje svakako vredi posetiti bilo da ste iz Beograda ili ga samo posećujete. 

Restoran Madera – kultni simbol Beograda

Kultni restoran Madera se nalazi nedaleko od Tašmajdanskog parka, na adresi Kralja Aleksandra broj 43. Objekat postoji već od osam decenija, a najnovijim renoviranjima postignuto je da ovaj restoran postane jedan od najlepših u gradu. 

U tradicionalni ambijent i atmosferu Madere uneti su moderni i savremeni komadi i dizajnerski elementi koji sada ovo mesto čine posebnim i unikatnim. Madera raspolaže sa 200 mesta, a ono što je posebno upečatljivo jeste prelepa bašta sa pogledom na park. 

Nadaleko je poznata i kuhinja ovog restorana, o kojoj pričaju svi oni koji su bar jednom probali neko od jela koje za goste spremaju vrhunski kuvari. Osim toga, prepoznatljivost ovog restorana i pamćenje vrhunske usluge se postiže uz uniforme koje ljubazni zaposleni nose, a koje su specijalno dizajnirane za baš za ovo kultno mesto u Beogradu. 

Restoran Franš – eminentni beogradski restoran duge tradicije

Restoran Franš se nalazi na Autokomandi, što ga čini izuzetno pristupačnim iz svih delova grada. U pitanju je jedan od najeminentnijih restorana u srpskoj prestonici i nema sumnje da svojom ponudom i uslugom može da zadovolji sva vaša čula.

Spoljašni izgled ovog restorana je veoma impozantan, a unutrašnjost nimalo ne zaostaje.  Enterijer Franša odlikuje izuzetno moderno uređenje, a da se vodilo računa o svakom detalju vidi se po savršeno uklopljenim bojama i oblicima. 

Posebnost ovog pretižnog restorana jeste prelepa i velika bašta koja može da primi čak 270 gostiju. Bašta je prepuna zelenila, zanimljivih amfora i fontana, pa predstavlja pravu oazu za odmor od gradske gužve i vreve, iako se nalazi u samom centru grada.

Jelo lepo servirano u restoranu

Hotel Hilton u Beogradu – lanac luksuznih hotela i u srpskoj prestonici

Tokom 2018. godine Beograd se pridružio opsežnoj listi gradova koji mogu da se pohvale činjenicu da nude smeštaj u hotelu Hilton u svom užem ili širem centru. U srpskoj prestonici hotel iz ove svetski poznate imperije se nalazi nedaleko od Trga Slavija i Hrama Svetog Save

U ponudi hotela nalaze se spa i velnes sadržaji, a gostima su na raspolaganju termalno kupatilo, sauna i tursko kupatilo. Hotel poseduje 242 prostrane sobe od kojih svaka poseduje klima uređaj, sto i flat-screen TV sa kablovskim kanalima. Sopstvena kupatila sadrže tuš i fen za kosu, a obezbeđen je i besplatni toaletni pribor. 

U hotelu su dostupni poslovni i sadržaji za sastanke, odnosno čak 11 kongresnih sala. Gosti imaju mogućnost da uživaju u srpskoj, ali i azijskoj kuhinji, a velelepni pogled na Beograd pruža se sa Sky Lounge-a gde se služe kokteli. 

Hotel Hilton nudi usluge parkinga, besplatnog WiFi, a dozvoljeni su i kućni ljubimci. U sklupu hotela nalazi se i izuzetan fitness centar bar. Ukoliko vam treba gotovina, ovaj objekat ima i bankomat. Pored toga, rum servis je na raspolaganju 24 sata dnevno.

Hotel Crowne Plaza – hotel visoke kategorije 

Nekadašnji hotel Intercontinental renoviran je 2013. godine i preimenovan u Crowne Plaza, a reč je o hotelu sa četiri zvezdice.  Hotel u svojoj ponudi ima 416 soba, 12 sala za sastanke, dva restorana, lobi barove, kao i poslastičarnicu. Crowne Plaza svojim gostima stavlja na raspolaganje i fitnes i spa centar, kao i najveći hotelski bazen u Srbiji veličine 20 puta sedam metara. 

U hotelu ima i tzv “tihih soba” u kojima se gostima garantuje potpuni odmor, kao i soba koje su ukrašene lavandom čime se gostima garantuje miran san. Sve sobe imaju klimu, televizor, mini bar, besplatan internet, kao i zasebno kupatilo. Ukoliko želite vrhunsko zadovoljstvo i maksimalan kvalitet usluge savetujemo vam da posetite neki od navedenih ugostiteljskih objekata, a činjenica je da u Beogradu postoji još veliki broj restorana i hotela koji su u stanju da vas impresioniraju i nađu se na ovoj listi.

Back to Top