Nekoliko korisnih stvari koje su potrebne za kvalitetan rad van kancelarije

Nekoliko korisnih stvari koje su potrebne za kvalitetan rad van kancelarije

Remote pozicije su bile više nego poželjne u vreme pandemije i haosa sa virusom, pa su tako većinom firme slale svoje zaposlene na rad od kuće, a ujedno su se novi zapošljeni nalazili putem online oglasa, testiranja i zapošljavanja, bez živog kontakta. 

I da, sve se pokazalo kao jako dobro i produktivno, jer činjenica da svakog dana možete da promenite mesto rada, svoju „kancelariju“ i okruženje, utiču na pojačanu volju za radom, motivisanost, a o kreativnosti ne mora ni da se govori. 

Pored dobre internet konekcije, laptopa, mobilnog telefona, kao osnovnih alata za rad, može da bude potrebno još mnogo toga ili skoro ništa drugo, ali je važno da najpre imate fino uređen radni kutak koji će prijati svim vašim čulima i koji će vam biti udoban. 

I kada volite svoj posao najviše na svetu, kada vam prija svaki radni sat, radni prostor mora da bude odvojen, a ne da to bude prostor u kojem se opuštate, radite, družite se, jer tako može posao da postane prenaporan. No, pored radnog kutka, postoje određene stvari koje mogu da olakšaju svaki radni dan, a evo ih neke od njih.

Ranac za laptop

Ako mislite da vam kvalitetni rančevi za laptop nisu od pomoći, onda je vreme da prestanete sa nošenjem u torbi, običnom rancu ili rukama, pa da se sami uverite koliko olakšavaju funkcionisanje. Na prvom mestu, rančevi za laptop su napravljeni tako da anatomski odgovaraju leđima, ramenima, pa nećete imati osećaj velikog tereta, jer je dobro raspoređen, neće vas ništa žuljati, grebati, tako da je udobnost zagarantovana, a sa svim tim i pravilno držanje kičme.

Rančevi za laptop nisu samo namenjeni za njegovo nošenje, jer u njemu ima mesta za svu opremu, punjač, dodatne stvari koje nosite inače u svojoj torbi, ali je sve drugačije, jer je odeljak za kompjuter odvojen i ne morate da brinete da li će se nešto ogrebsti od drugih stvari ili da će se uništiti na bilo koji drugi način, tako da rančevi za laptop zapravo nude bezbednost i vašem zdravlju i vašem alatu za rad, u ovom slučaju je to baš laptop.

To-do liste

Ako ste u svetu online rada, onda ne morate baš sve da radite u digitalnoj formi, ostavite nešto i za papir. Naravno, svi podsetnici, informacije, imaju mogućnost da se upišu na laptopu, na telefonu, ali se ujedno često dogodi da se tako zaboravi šta je i kad potrebno uraditi, jer iako su ti, takvi podsetnici nisu nešto na šta se treba stopostotno osloniti. To-do liste su u ovom smislu najbolja opcija, napisane rukom i štiklirane nakon svakog završenog radnog zadatka.

Dodatna oprema

Određene stvari poput slušalica, bežičnog miša, bežične tastature, mogu vam omogućiti lakši i jednostavniji rad. Posebno to važi za miša i tastaturu, pa laptop možete postaviti na postolje svoje radne površine, a dalje komande zadavati sa njih, čime će vam i preglednost, ali i položaj tela biti bolji, te zdraviji, baš kao što rančevi za laptopove omogućavaju. U okviru dodatne opreme se može naći i postolje, tj. trebalo bi uvek da se nađe, kako bi laptop nesmetano radio i bio dugovečniji, jer kuler na taj način može da ohladi unutrašnji tehnički sistem.

Back to Top