Omiljeni ženski automobili koji se najviše sreću u prestonici

Omiljeni ženski automobili koji se najviše sreću u prestonici

Brojna istraživanja navode da mnoge stvari koje biramo govore o ličnom karakteru, te tako mnogi ljudi donose sud o drugima na osnovu kola koja voze. Nije neobična činjenica da i žene, kao i muškarci, veoma pridaju značaj odabiru automobila, iako možda iz različitih razloga.

Prodavci navode da će se žene retko odlučiti za auto čija kako spoljašnjost, tako i unutrašnjost ne odgovaraju njenom ukusu. Ženama je najbitnije da je auto lep, da ih preveze od tačke A do tačke B, a da uz to nije preterano skup, ne iziskuje previše pažnje i nije komplikovan za održavanje. U nastavku teksta saznajte koji su omiljeni ženski automobili koji se najviše sreću u prestonici i zašto.

Renault, Clio – i praktičan i moderan

Renault Clio je jedan od idealnih automobila za koji se odlučuju žene već mnogo godina unazad. Ova automobilska kuća svake godine nudi veoma atraktivne modele za gradsku vožnju, pa ne čudi što je baš Clio ženski automobil koji se najviše sreće u prestonici.

Istraživanja navode da su ova ženska kola i njihov izgled ono što pripadnice lepšeg pola ostavlja bez daha, kao i mogućnost nalaženja polovnog Clia po pristupačnoj ceni. Polovni automobili se u Beogradu dosta otkupljuju, te mnoge žene na taj način zamenjuju stari auto koji su nasledile i doplaćuju za Clia, pa tako sebi obezbeđuju automobil po želji.

Fiat, Punto – automobil koji odgovara mnogim ženama

Fiat nudi pregršt pogodnih modela, a žene se najradije odlučuju da beogradskim ulicama voze Punta. Pored praktičnosti, lepog dizajna i male potrošnje, Fiat Punto je auto čije održavanje nije skupo, a sami delovi za ovaj auto su povoljni i jednostavno se mogu pronaći.

Takođe, dobra kontrola i lakoća parkiranja, dobra preglednost i male dimenzije, svakako su ono što dame privlači, te nije čudno što je ženski pol privržen baš Fiat Puntu. Na beogradskim ulicama je moguće videti ovaj model različitih boja i godišta, a Punto Grande je od skoro postao sve češće viđena “zver” u prestonici.

Citroen, C2 – mali ženski auto po meri

Citroen u globalu pravi automobile koje rado biraju žene. C2 je trenutno vozilo kojim najviše žene upravljaju na beogradskim ulicama i to bez sumnje jer je povoljan i jednostavan za održavanje. Pored jednostavnog spoljašnjeg izgleda i unutrašnjosti, ovi automobili imaju i štedljive motore i lakoću upravljanja tokom vožnje.

Pored, takođe popularnog Citroena C3, C2 ima motor male kubikaže, što znatno utiče na budžet, s obzirom na to da su troškovi registrovanja mali. Pored verzije sa četvoro vrata, postoji i verzija sa troje, koju više voze mlade devojke, novi vozači beogradskih ulica.

Mini, Cooper – ženska kola sa šarmom

Mini Cooper je napravljen tako da izgleda kompaktno, maleno i simpatično, pa je savršen izbor za dame. Ono što ovaj auto čini posebnim je lakoća voženja, kao i jednostavnost parkiranja i na najužim parking mestima.

Iako je na našim prostorima poznat kao Mini, on se zvanično nikada nije tako zvao. Mnogi ženski automobili su neretko i automobili za muškarce, ali Mini Cooper predstavlja pravu žensku ikonu automobilizma šezdesetih godina.

Mali automobil, male potrošnje, vrlo je popularan među ženskim polom, a saobraćaj u Beogradu je zatrpan Mini Cooper-ima različitih boja, sa zanimljivim trepavicama na prednjim farovima, kao dekorativnim detaljem.

Volkswagen, Buba – malo čudo od automobila

Iz porodice Volkswagen, za razliku od muškaraca koji preferiraju Golfove i za razliku od omiljenih rent a car automobila među turistima koji radije biraju Polo, žene su najviše privržene malenoj Bubi.

Volkswagen Bubu vole i rado voze sve žene, bez obzira na godine starosti. Ovaj auto je baš skockan po meri žene, te ne čudi što je Buba jedan od automobila koji se često sreće na beogradskim ulicama.

Ono što mlade devojke naročito privlači ovom automobilu je to što pored zatvorenog modela, postoji i kabriolet. Ne postoji žena koja nije zamišljala kako joj vetar mrsi kosu dok vozi na otvorenom putu uz taktove omiljenih pesama, kakve su česte filmske scene u kojima žene voze.

Smart – pravi gradski auto

Iako se mogu videti i muškarci koji voze ovo malo čudo od automobila po beogradskim ulicama, Smart je uvek bio idealan izbor za žene vozače. Odlična ženska kola za gradsku vožnju, praktičnih dimenzija, pa ih je moguće parkirati gde god se poželi bez ikakvih problema.

Iako je mana automobila komfor, jer je Smart dvosed, ovaj autić je čest izbor mladih urbanih devojaka koje često voze gradske vožnje, kako zbog samog izgleda, tako i zbog pristupačnosti i manjeg trošenja. 

Pojedinci tvrde da su upravo žene te koje diktiraju trendove u autoindustriji, te nije začuđujuće što se kako na sajmovima automobila i u automobilskim časopisima, tako i na ulicama u globalu mogu videti automobili jarkih boja, kao što su žuta, pink, zelena…Bilo kako bilo, automobili ženama služe kao prevozno sredstvo za lakše kretanje u saobraćaju, ali nema sumnje da im je pored estetike veoma bitno da je vozilo ispravno i bezbedno, stoga uvek biraju pouzdane modele koji su lepih linija, a svakako i boje.

Back to Top