Ovo su tri najbrža načina da turisti uživaju u sprskoj prestonici

Ovo su tri najbrža načina da turisti uživaju u sprskoj prestonici

Beograd je jedna od najlepših i najinteresantnijih evropskih metropola, a broj turista koji posećuju srpsku prestonicu iz godine u godinu je sve veći.

Prema podacima od poslednjih nekoliko godina, Beograd svake godine poseti više od milion turista iz celog sveta. To nije iznenađujuće, jer ima šta da ponudi, od bogate istorije i kulture, do odlične hrane, noćnog života i jedinstvenog načina života.

Za turiste koji žele da za kratko vreme vide što veći deo glavnog grada, postoje nekoliko brzih i jednostavnih načina načina da se kreću po gradu i vide što više za što kraće vreme, u zavisnosti od njihovih želja i dostupnog vremena.

Električni trotineti za brz i lak turistički obilazak Beograda

Jedan od najbržih i najefikasnijih načina za turistički obilazak srpske prestonije su električni trotineti. Postoji mnogo lokalnih turističkih agencija koje nude iznajmljivanje ove vrste prevoznog sredstva, a većina njih se nalazi u centru grada. Oni su veoma jednostavni za upotrebu, jer ne zahtevaju nikakvu vozačku veštinu i lako se mogu parkirati na skoro svakom mestu.

Najbolje od svega, električni trotinenti su izuzetno brzi i omogućavaju turistima da vide veliki deo grada za veoma kratko vreme. Izuzetno su popularni, kako među lokalnim stanovništvo, tako i među turistima, i to s pravom, jer omogućavaju neverovatan doživljaj Beograda za veoma kratko vreme. Ako odlučite da kroz grad krenete električnim trotinetom, naš savet je da obavezno nosite kacigu i poštujte saobraćajna pravila.

Biciklistički obilazak sa više slobode

Drugi način za brz i efikasan turistički obilazak prestonice je vožnja bicikla. Mnogi turisti iznajmljuju bicikle, posebno u letnjim mesecima, kada je vreme idealno za vožnju biciklom. Bicikl je odličan izbor za turiste koji žele da vide grad sa prijateljima ili porodicom. Osim toga, vožnja bicikla daje turistima priliku da istraže manje poznate delove grada, do kojih bi inače bilo teško doći. Posebno su interesantne biciklističke ture pored reka Save i Dunava. Ključno je upotreba kaciga i poštovanje saobraćajnih propisa, posebno u centru grada, gde je saobraćaj veoma gust. 

Evo nekoliko popularnih i bezbednih destinacija za vožnju biciklom u Beogradu:

  • Ada Ciganlija: Ada Ciganlija je popularno rekreativno područje u Beogradu, sa prelepim jezerom i brojnim biciklističkim stazama. Ova destinacija je idealna za opuštenu vožnju biciklom i uživanje u prirodi.
  • Savski kej: Savski kej je popularna biciklistička staza koja se proteže duž reke Save. Ova ruta nudi prelepe poglede na reku i omogućava vožnju duž celog keja. Takođe, postoji veza sa Zemunskim kejom, što omogućava produžetak vožnje.
  • Kalemegdan: Kalemegdan je istorijski park koji se nalazi u centru Beograda. Ovde možete pronaći biciklističke staze koje vam omogućavaju da istražite park i uživate u prelepim pejzažima i pogledima na reku.
  • Zemunski park: Zemunski park je još jedna odlična destinacija za vožnju biciklom u Beogradu. Park ima posebno obeležene biciklističke staze koje vam omogućavaju da istražite ovo prelepo područje.

Turističke ture otvorenim autobusom kroz najlepše delove prestonice

Treći popularni način za turistički obilazak je da se pridružite plaćenom obilasku iz autobusa sa otvorenim krovom. Ova vrsta ture je idealna za turiste koji žele da vide grad kroz organizovanu turu, bez obzira da li su prvi put u gradu ili ne.

Ovakve ture su dostupne tokom cele godine i obično traju oko dva sata. Turistički autobusi prolaze kroz najzanimljivije delove grada, a vodiči tumače istoriju i kulturu glavnog grada Srbije na više jezika. Ovo je odličan način za turiste koji žele da za kratko vreme vide sve znamenitosti i kulturno blago Beograda, a da ne moraju da brinu o prevozu ili orijentaciji u gradu. Važno je napomenuti da je ovo mnogo sporiji način kretanja gradom u poređenju sa trotinetom ili biciklima, ali je zato veoma udoban i bezbedan.

Postoji mnogo načina da se obiđe srpska prestonica, ali električni trotineti i bicikli su svakako jedni od najbržih načina da se vidi što veći deo grada za što kraće vreme. Bez obzira na to koji put odaberete, obavezno se pridržavajte saobraćajnih pravila, nosite kacigu i uživajte u Beogradu!

Back to Top