Par saveta kako odabrati savršenu torbu

Par saveta kako odabrati savršenu torbu

Baš kao i kada kupujete garderobu, pri odabiru adekvatne torbe treba biti pažljiv i ne zaletati se, naročito ukoliko se radi o nešto skupljem modelu. Žene koje prate trendove znaju da koža nikada ne izlazi iz mode, pa samim tim u svom ormaru imaju najveći broj torbi upravo od ovog prirodnog materijala.

Zbog čega su kožne torbe neprevaziđeni komadi koje svaka žena treba da ima, predstavićemo vam u nastavku teksta.

Ženska kožna torba je izbor broj 1 kada je kvalitet u pitanju

Ukoliko ste osoba kojoj je kvalitet bitniji od kvantiteta, sigurno da preferirate kvalitetnu garderobu i aksesoare prilikom odlaska u šoping. Činjenica je da su stvari od kože izuzetno dugotrajne i izdržljive pa jedna dobra ženska kožna torba predstavlja sigurnu investiciju na dugi rok. S obzirom da je takva torba napravljena od materijala koji se ne može tako lako oštetiti, čak iako je nosite svaki dan, ulaganje u novu kožnu torbu se svakako isplati.

Kožne torbe su takođe po svojoj strukturi vodootporne što znači da ih možete nositi i po lošijim vremenskim uslovima (kiši ili snegu).

Kožne torbe su elegantne i moderne

Bilo da ste tip osobe koja voli elegantan ili sportski stil odevanja, ženska kožna torba ide uz sve kombinacije, bilo da se radi o manjim ili nešto većim modelima. Sa torbama od ovog prirodnog materijala nećete pogrešiti, jer se uklapa u sve, jer su veoma atraktivne i privlače pažnju gde god se pojavite.

I ženski kožni novčanici spadaju u uvek aktuelne aksesoare

Baš kao i torbe, i ženski kožni novčanici predstavljaju neprevaziđene komade ukoliko želite kvalitetan a ujedno moderan aksesoar. Sa druge strane, izuzetno su praktični i veoma izdrživi pa vam može trajati godinama.

Kada kupujete torbu vodite računa o veličini

Kao i kada kupujete pantalone ili haljinu, trudite se da odaberete pravu veličinu. Naime, modni dizajneri sugerišu da osobe manjeg rasta ne bi trebalo da nose velike torbe i obrnuto kako se ne bi istakla razlika u veličini.

Takođe, veličinu torbe treba birati prema svrsi upotrebe. Naime, ako ćete je nositi svakodnevno na posao, izbegavajte minijaturne torbice jer u njih ništa nećete moći drugo da stavite osim novčanika i mobilnog telefona. Torbe srednje veličine predstavljaju savršen izbor jer ćete u njih moći da stavite sve što vam treba.

Neka vam fokus bude na udobnosti i komforu

Odabir torbe zavisi od toga gde planirate da je nosite, da li je to posao, u šetnju ili na sastanak. Pa tako u prodavnicama možete pronaći torbe sa kaiševima za rame ili za leđa kada se torba praktično pretvara u ranac. 

Torba treba da vam bude udobna bez obzira za kakvu je priliku koristite. Isto tako, ako volite da vam stvari u njoj budu lepo složene, kupujte torbe sa pregradama i džepovima.

Savršen model torbe koji odgovara vašoj konstituciji

Baš kao što torbe treba birati prema vašoj visini, takođe je važno da model odgovara vašoj figuri. Mršavim i visokim osobama ne pristaju torbe četvrtastog oblika dok punijim damama nižeg rasta odgovaraju pravougaoni modeli.

Ne zaboravite na bezbednost

Naime, osnovna svrha torbe je pored estetskog momenta i nošenje novca. Pa tako, otvorene torbe koje se samo kopčaju treba izbegavati u širokom luku, jer su idealna meta za lopove naročito ukoliko svaki dan do posla putujete javnim prevozom. Umesto takvih, birajte sigurne torbe sa unutrašnjim pregradama koje se ne otvaraju tako lako.

Boju torbe birajte prema svakodnevnom stilu oblačenja

Idealne su torbe neutralnijih boja, poput bež ili braon jer idu uz skoro svaki način odevanja, bez obzira da li više preferirate elegantniji ili sportski stil oblačenja. I torba plave teksas boje se lako uklapa, naročito ako vam je garderoba svedenijih boja.

U zavisnosti od modela torbe, zavisi koji deo tela će vam biti istaknut

Da li znate da model torbe koji nosite ističe određeni deo vašeg tela? Pa tako, torbe koje se nose u ruci baciće akcenat na vaše ruke, a tašne preko ramena pažnju usmeravaju na vaš struk.

Torbe koje se nose preko grudi tj. dijagonalno u prvi plan ističu upravo vaše grudi, pa žene koje imaju bujno poprsje kao i one sa malim grudima trebalo bi da izbegavaju ovakve modele tašni.

I za kraj, neka to bude torba za vašu dušu

Ukoliko vam je neki model torbe već odavno zapao za oko, oduševljeni ste njenim dezenom i bojom, savetujemo vas da priuštite sebi ovaj komad aksesoara čim budete u finansijskoj prilici za to. Nova kožna torba će oraspoložiti svaku ženu i ulepšati joj dan!

Back to Top