Roletne ili moderne rolo zavese? Napravite pravi izbor i transformišite svoj enterijer

Roletne ili moderne rolo zavese? Napravite pravi izbor i transformišite svoj enterijer

Primetili ste da vaš dom gubi na lepoti zbog prozora. Neadekvatne i zastarele zavese čine prostor previše mračnim i ne odgovaraju trenutnom dekoru. Vreme je da transformišete svoj enterijer i date mu funkcionalnost koja je neophodna. Instaliranje sasvim novih roletni najefikasniji je način da imate izgled prostora kakav ste oduvek želeli. 

Zašto da odaberete upravo roletne nasuprot modernim rolo zavesama? Baš zato što možete uživati u mnogim prednostima. Idealno odabrane roletne mogu dopuniti vaš dom i dati mu na estetici. A evo i kako… 

Roletne čine da prostor izgleda čistije

Prozorske roletne nasuprot zavesama je znatno lakše održavati. Brzo prebrisavanje mokrom krpom je sve što s vremena na vreme trebate učiniti. Upoređujući roletne sa rolo ili nekim drugim zavesama, kada je u pitanju čistoća definitivno su najpogodnija opcija. Njih ne morate prati, usisavati niti nositi na hemijsko čišćenje kako bi prostor izgledao besprekorno. Uvek će ulepšavati vaš prostor i isticati prostoriju kao modernu. Roletne pored estetike zadovoljavaju i funkcionalne potrebe. Možete ih uklopiti u svaki enterijer i obezbediti sjajan prostor sa kontrolisanim svetlom, energetskom efikasnosti i privatnosti. 

Sa roletnama možete kontrolisati sunčevu svetlost

Jedna od prvih stvari koju trebate imati na umu kada dekorišete prozore jeste kontrola svetla. Pogotovo onda kada su vaši prozori okrenuti direktno ka suncu tokom većine dana. Zahvaljujući roletnama možete blokirati oštre sunčeve zrake ukoliko preferirate popodnevni odmor ili vam prija polutama. 

Prozori ne samo da propuštaju svetlost – izvor su i toplote ili hladnoće koja ulazi u dom. S obzirom na to, roletne će održavati prijatnu temperaturu kad god je to potrebno. Bez obzira na vašu stambenu lokaciju i smer prozora – vi možete odrediti koju količinu energije ćete uneti u prostoriju. Tako možete uštedeti i na računu za električnu energiju.

Roletne obezbeđuju potpunu privatnost

Ne postoji osoba kojoj kad-kad nije potrebna veća doza privatnosti. Mnoštvo komšija i živ kraj mogu remetiti vaše potrebe za privatnosti. Ali ne i kada posedujete roletne. Dovoljno je da ih zatvorite i sprečite time neželjene poglede kroz vaš prozor. Znajte da ni jedne zavese ne mogu kontrolisati poglede u onoj meri kao što je to situacija sa roletnama. One su pogodne čak i onda kada se kroz vaš prozor ne vide lepi krajolici. Pogled na prepreke, ruglo grada ili zapušteni i neprivlačni pejzaž – zahvaljujući njima može biti kamufliran

Dolaze u mnoštvu raznovrsnih materijala

Pokušajte da pronađete savršene roletne za svoj dom. One su poprilično popularan izbor jer su napravljene od dugotrajnih materijala, a mogu se obložiti i različitim bojama. Najčešće se u prodaji nalaze bele roletne atraktivnog izgleda, zatim crne – izuzetno elegantne i one u toploj boji drveta. Modernost ili tradicija – na vama je da odaberete.Da li više volite ekološte alternative? Bambus? Ili vam se čini da će vašem domu više priličiti aluminijum? Roletne od aluminijuma mogu izgledati elegantno i privlačno. Ne treba zaboraviti ni sjajnu opciju roletni izrađenih od  pvc materijala. One mogu dolaziti u sjajnim teksturama i širokom spektru boja. Mnogi dizajneri prostora predlažu upravo njih jer su odlično rešenje za bilo kakvu kamp kućicu, planinsku vikendicu ili luksuzan stan. Za svaki veći ili manji projekat.

Back to Top