Saveti za kupovinu mobilnog telefona

Saveti za kupovinu mobilnog telefona

Mobilni telefoni su nešto bez čega ne možemo da zamislimo naš život i svakodnevnicu.

Ove uređaji su nam svima olakšali život i pružili toliko novih mogućnosti u svim segmentima života. Pored zabave i rekreacije, omogućili su nam lakšu i bržu komunikaciju sa prijateljima i porodicom. 

A mnogi koriste mobilne telefone prilikom izvršavanja svojih radnih zadataka, te su oni pozitivno uticali i na poslovni aspekt naših života i učinili poslovanje praktičnijim i lakšim.

U nastavku teksta ćemo spomenuti neke stvari koje vam mogu biti bitne prilikom kupovine novog mobilnog telefona koji će biti vaš novi svakodnevni životni saputnik.

Zamenite stari uređaj

Pre nego što uzmete novi mobilni telefon, možete da prodate vaš stari uređaj kako biste lakše kupili novi. A česta situacija je i da stari uređaj samo prosledite mami, bratu, sestri ili nekoj vama bitnoj osobi kojoj bi dobro poslužio.

Pored toga, danas veliki broj servisa vrši otkup telefona pa možete lako da prodate svoj stari uređaj i tako možda i povećate budžet za kupovinu novog. Tako možete i da uzmete uređaj koji ima bolje specifikacije od onog koji ste prvobitno poželeli.

Otkup telefona nije jedina opcija ukoliko želite da povećate budžet ili uštedite – mnogi mobilni operateri nude popust prilikom kupovine uređaja ukoliko donesete stari uređaj prilikom kupovine.

Budite obazrivi prilikom kupovine mobilnog telefona

Zbog većih iznosa mobilnih telefona u prodavnicama i ograničenog budžeta, mnogi se odlučuju da kupe polovan telefon.

Kupovinom polovnog telefona možete znatno da uštedite za isti uređaj, ali ovo može i da bude rizično.

Ukoliko ste prodavca pronašli na internetu, vi ne poznajete tu osobu i samim tim, ne možete biti sigurni da ono što vam je ta osoba rekla o telefonu, da je to i tačno. Njegov cilj jeste da telefon proda, pa je sasvim moguće i da vas slaže o stanju telefona.

Ova kupovina može da bude odlična stvar ili velika greška, jer nažalost, u današnje vreme postoji veliki broj prevaranata, pogotovo ako vam telefon stiže preko kurirske službe. Jer je sasvim moguće da vam stigne prazna kutija ili da se u kutiji nalazi nešto drugo, a ne mobilni telefon, a vi ste već paket preuzeli i platili.

Koliko god ovo bila povoljnija opcija finansijski, ovo je i rizik, te je najbolje da ipak telefon uzimate od proverenih i poznatih ljudi ili u proverenim prodavnicama i servisima.

A sa tim, ukoliko kupite novi telefon, dobijate i garanciju koju možete iskoristiti uglavnom u periodu od 24 meseca ukoliko dođe do nekih problema sa radom mobilnog telefona.

Telefon na stolu

Baterija je jedan od najbitnijih faktora prilikom odabira telefona

S obzirom da je mobilni telefon nešto što je uglavnom uvek uz nas i stalno ga koristimo, potrebno je da izaberete telefon sa dobrom baterijom

Ovo je ipak investicija u uređaj koji ćete koristiti duži vremenski period i ukoliko vam je telefon preko potreban za svakodnevne aktivnosti, možda i poslovne, ne isplati vam se uzimati uređaj koji neće moći izdržati vaše dnevne potrebe.

A nije vam u cilju da uzmete telefon pa da provedete više vremena čučeći pored utičnice, već da vaš telefon može da idrži dan i da vam bude od maksimalne koristi.

Ali, kapacitet baterije telefona ne zavisi samo od samog telefona, već i do vas. Ukoliko pravilno punite telefon i ne pravite greške prilikom korišćenja telefona, životni vek i kapacitet baterije će biti duži i od veće koristi za vas.

Za brži i bolji telefon obratite pažnju na RAM memoriju

Ukoliko želite da vaš mobilni telefon radi bez kočenja i da bude brz, potrebno je da uzmete uređaj sa većom RAM memorijom.

RAM memorija je prostor u kom se privremeno čuvaju podaci kako bi mogli da se koriste brže i da uređaj radi brzo i neometano.

Sa dobrom RAM memorije možete da obavljate poslove zadatke i da vaš biznis obavljate u pokretu.

Obavezno obratite pažnju na ovu specifikaciju prilikom odabira novog telefona, ali takođe i brišite aplikacije koje vam stoje upaljene u pozadini a više ih ne koristite, a i sve nepotrebne fajlove koji vam samo zauzimaju memoriju i usporavaju rad vašeg telefona.

Postoje i određene aplikacije koje mogu da očiste RAM memoriju kako bi vaš uređaj bio brži i lakši za upotrebu.

Velika skladišta memorija za sve vaše uspomene, aplikacije i potrebe

Ako imate telefon sa dobrom kamerom, baterijom i RAM memorijom koji super radi i pravi super fotke, ali njegova skladišna memorija je mala, šta vam onda ovo prethodno i znači?

Bitno je da telefon ukoliko nema ugrađenu veliku memoriju, da ima opciju za korišćenje eksterne memorijske kartice kako biste imali dovoljno memorije da u vašem telefonu skladištite sve ono što vam je potrebno. 

Pored uspomena u vidu slika i fotografija, ali i datoteka, memorija je bitna kako biste mogli neometano da instalirate i koristite sve aplikacije koje želite. 

Pored ovih specifikacija i karakteristika, bitno je da odredite za šta tačno vam je potreban telefon i šta je vama bitno da telefon ima. Na osnovu toga ćete najbolje izabrati uređaj koji odgovara svim vašim potrebama i zahtevima.A ako se ipak odlučite da svoj prethodni uređaj prodate ukoliko je ispravan i nije došlo do kvara, kada je u pitanju otkup telefona Beograd ima toliko mesta na kojima možete prodati vaš telefon i zaraditi svoj novac!

Back to Top