Saveti za studente – kako izabrati najjeftinije zavese?

Saveti za studente – kako izabrati najjeftinije zavese?

Za studente važi da uglavnom menjaju dan za noć, uče noću, a spavaju danju. Zato se za studente kaže da su noćne ptice, da vole da žive u mraku. Potreban mir i mrak može im obezbediti samo dobra zavesa koja ih štiti od svetlosti, pruža im potreban mir. Rolo zavesom moći će da zatamne  sobu od blagog  do potpunog  zatamljenja. One su namenjene za unutrašnjost prostorije, najčešće su u ponudi tri modela:

  • Standardna rolo zavesa;
  • Luksuzne (lux) i elegant rolo zavese;
  • Mini rolo zavese.

Standardna rolo zavesa kao najjeftinija opcija

Mladi su najčešće najkreativniji u opremanju svog životnog prostora. Mladost koja je obuzdana raznim životnim okolnostima, dobije krila i raširi ideje kad god za to ima priliku, najčešće u nekim prelomnim  životnim trenucima, a početak novog , samostalnog  života je takav trenutak. Međutim, ima i onih koji će se pre odlučiti za nešto provereno i standardno, nego za nešto posebno i originalno.  Za one koji nemaju vremena da istražuju tržište rolo zavesa, najidealnija ponuda je standardna rolo zavesa

Studentima je najlakše da ne gube vreme, već da pri samom ulasku u salon mogu da izaberu zavesu i ponesu je u stan, zamišljajući već da li će se bojom i kombinacijom boja i materijala uklapati uz ostale detalje i nameštaj. Pošto su po merama standardne, one su najčešće i po cenama standardne i najjeftinije rolo zavese. Iako se cena standardnih zavese uglavnom uklapa u budžet studenata, dešava se da se mere standardnih zavesa ne uklapaju u mere prozora i vrata. Onda je jedino rešenje rolo zavesa po meri.

Rolo zavese po meri

Iako su najjeftinije rolo zavese su dostupnije i prednost im je što iz salona možete odmah da ih ponesete kući i montirate, ipak, ne odgovaraju uvek svim prozorima i balkonskim vratima. Ukoliko želite odgovarajuću zavesu za svaki prozor i svaka vrata, onda je najbolje rešenje da to bude rolo zavesa po meri. Ona svakako nije najjeftinija rolo zavesa, ali neće biti nikakvih nedostataka koji će vam smetati. Pošto ste je po dimenzijama uklopili u prozor, onda možete da birate i mehanizam i kombinujete ga sa materijalom i bojama i tako naručite rolo zavesu po svom ukusu i odgovarajućim dimenzijama. Međutim, sada se postavlja pitanje cene rolo zavesa po meri. Cena će biti izvedena na osnovu materijala koji će se koristiti za zavesu i verovatno neće biti najjeftinija rolo zavesa.

Održavanje rolo zavese

Oni što prvi put razmišljaju o kupovini rolo zavesa, verovatno polaze od pretpostavke da su veoma teške za održavanje. Nema potrebe za nepoverenjem, rolo zavese se veoma lako održavaju. Za čiste i mirišljave zavese potrebno je samo da ih prvo redovno  usisivate, a onda brišete vlažnom krpom. Najbolje je da se prvo usisivačem pokupi nataložena prašina, s tim što ćete usisivač podesiti na najslabiju brzinu da ne biste deformisali i iskrivili rolo zavesu. Ove zavese su tako pravljene da su već antibakterijske, dovoljno je samo posle usisavanja prebrisati je vlažnom krpom bez ikakvih abrazivnih sredstava kako ne bi oštetila zavesu.Verujemo da kao i svaki steudent nemate dovoljno vremena za kuvanje, u ovom tekstu možete pročitati gde su u Beogradu najukusniji brzi zalogaji.

Back to Top