Šta je kompozitni parket i gde ga kupiti?

Šta je kompozitni parket i gde ga kupiti?

Vrhunski kvalitet materijala je od velike važnosti za uređenje enterijera. Za skupocen i prvoklasan unutrašnji izgled jednog doma nekada je dovoljan samo pravi izbor odličnih proizvođača koji će ispuniti svaku vašu želju po pristupačnim cenama.

Kada je u pitanju odabir idealnog kompozitnog parketa postoji dosta firmi koje se bave njihovom proizvodnjom i prodajom u našoj zemlji. Neki od najpopularnijih i najprodavanijih proizvoda su: visokokvalitetni kompozitni parket Swiss Krono, zatim Silvadec drvo-kompozit, kompozitni drveni podovi Levelo, itd.

Mnogo je razloga zašto je upravo kompozit idealan za uređenje površina. 

Jedan je od najomiljenijih proizvoda u mnogim objektima upravo zbog njegovih mnogobrojnih benefita.   

Kompozitni parket – benefiti poda nove generacije

Kako bi ljudima omogućili otporniji pod od masivnog drveta i običnog parketa, proizveden je jedinstveni, kompozitni parket koji se sastoji od 100% drveta i raznih prirodnih materijala.   

Jedan od prvih kompozita koji se pojavio na tržištu jeste ćuveni „Grand Selection Origin” koji spada u „Child Friendly” i “Pet Friendly”. Njegova bogata struktura omogućava boravak male dece i kućnih ljubimaca na njemu, zahvaljujući veoma maloj šansi da će oni uspeti da ga oštete na bilo koji način.

Izuzetno je otporan na najrazličitija moguća oštećenja, kao što su grebanje i udarci. Mnogi ga smatraju visoko kvalitetnim, jer je dokazano da je čak do 72 sata rezistentan na vlagu i vodu, i sam po sebi je odlično zvučno izolovan jer ne odzvanja prilikom gaženja po njemu.

Veliki ekološki značaj

Kompozitni parket ima ogroman ekološki značaj jer je, prvenstveno, teško zapaljiv i važi kao odličan provodnik statičkog elektriciteta što je od velike važnosti za dobru bezbednost. On ne emituje štetne gasove i sprečava bespotrebno klizanje.

Može biti i odličan provodnik toplote što je od ogromnog značaja tokom zimskog perioda, kada je napolju minus. U vašem domu može da posluži kao idealno rešenje za podno grejanje koje će doprineti da se osećate lepo i ušuškano.

Raznovrstan dizajn kompozitnog parketa  

Svaka daska kompozitnog parketa se precizno obrađuje posebnim, reljefastim strukturama koji se mogu uočiti i osetiti pod prstima i koji doprinose autentičnom izgledu kompozitnog parketa. 

Dizajn ovog inovativnog proizvoda je zaista raznovrstan. Od jednobojnog, do drvenog i apstraktnog dizajna prednjeg panela, postoji širok asortiman dizajna kompozitnog parketa kako bi se pronašao onaj pravi koji će se savršeno uklopiti u celokupan enterijer za koji je namenjen.

Osim razvnovrsnosti boja i dizajna, najbolji proizvođači kompozitnog parketa nude i sirove, presvučene i kompaktne, vlaknaste ploče za sve što je vama potrebno kako bi jedna prostorija dobila idealan izgled.

Idealno rešenje za hotele, restorane, lux objekte 

Upotreba kompozitnog parketa je višestruka. Pored toga što se često upotrebljava unutar kuhinja, trpezarija, kupatila, spavaćih i dečijih soba i dnevnih boravaka, on je idealan izbor za hotele, restorane, apartmane i lux stambene objekte u kojima neretko dominira. 

Zahvaljujući vrhunskom kvalitetu po pristupačnoj ceni, masovno se koristi u raznim ugostiteljskim objektima jer je praktičan za postavljanje i garantuje dugotrajnost.

Lako je uklopljiv u najrazličitije vrste i dimenzije prostora zbog odličnog izbora raznih boja.

Priprema prostora za ugradnju kompozitnog parketa 

Pre bilo kakve instalacije kompozitnog parketa, veoma je bitno da adekvatno pripremite prostor u kome planirate da ga stavite. Odlična priprema i kvalitetan način postavljanja će vam uštedeti dosta muka i para u budućnosti.

Priprema prostorije zahteva otklanjanje svih postojećih ploča na podu i njegovo detaljno čišćenje i usisavanje. Izbegavajte da ostavljate osušeni lepak kao i bilo kakve neravnine ili otvore koje bi vam smetale prilikom instalacije. U slučaju da je podloga betonska, postarajte se da ona bude sasvim suva pre bilo kakvog postavljanja parketa.

Kada je kupovina kompozitnog poda u pitanju, najbitnije je da obezbedite dovoljan broj dasaka. Preporučljivo je da uvek kupite malo više nego što vam je zaista potrebno za određenu prostoriju, zbog nepredviđenih okolnosti i eventualnih propusta pri merenju.

Ovakav parket se veoma lako postavlja zahvaljujući 5G tehnologiji koja omogućava efikasno spajanje svih dasaka.

Kvalitetni materijali danas pristupačniji nego ikada

Mnogi proizvođači su u poslednje vreme počeli sa proizvodnjom visokokvalitetnih, prirodnih materijala kako bi svako prosečno domaćinstvo moglo sebi da priušti dobar kvalitet, poput onog koji je prisutan u raznim enterijerima luksuznih objekata.

Zato je danas lakše nego ikada na tržištu pronaći idealne materijale po razumnoj ceni zbog čega će biti omogućeno njihovo masovno korišćenje, pre svega, zbog praktičnih instalacija i dugotrajnosti koja je mnogima zlatna vredna.

Back to Top