Šta pokloniti turisti kao uspomenu iz Beograda?

Šta pokloniti turisti kao uspomenu iz Beograda?

Dolazi vam prijatelj, poslovni partner ili rođak iz inostranstva, a vi imate dilemu oko toga šta da mu poklonite kao uspoemu na Beograd i vreme provedeno u Srbiji? Ne znate šta bi to moglo biti najbolji suvenir?

Biranje poklona za nekog nama dragog ima posebnu čar, pa želimo da ga iznenadimo na poseban način. Zato je vrlo bitno da izaberemo neki zanimljiv poklon, koji će im pokazati da nam je stalo, a i koji će se, naravno, i njima dopasti.

Ukoliko želite da saznate koji su to najbolji suveniri koje možete pokloniti nekom turisti koji je došao u posetu Beogradu, pročitajte nastavak našeg teksta i zapišite najbolje ideje.

#1 Maketa Beograda – najoriginalniji poklon kojim ćete zaseniti svoje goste

Možete li zamisliti zanimljiviji poklon za nekog turistu od makete grada u kom je boravio određeno vreme i koja će ga zauvek podsećati na mesta koja je obilazio dok se savršeno provodio? Makete.rs je pravo mesto za ovakve prelepe i inovativne ideje.

Možete mu naručiti maketu određenog dela grada za koji znate da mu se posebno svideo. To možda može biti određeno obeležje Beograda, kao što su, na primer, neki spomenici, Hram svetog Save, muzeji ili druge građevine.

Ovaj poklon će vašeg gosta ostaviti bez teksta jer je neverovatno inovativan i ne viđa se svakodnevno. Budite sigurni da s ovom idejom nikada neće omašiti, jer ćete mu pružiti uspomenu koju će zauvek da čuva.

Hram Setog Save

#2 Čokanjče – autentična ambalaža za naše nacionalno piće

Pretpostavljamo da ste svog gosta počastili makar jednom probavanjem srpskog nacionalnog pića – naše omiljene rakije. Isto tako ćemo pretpostaviti da mu se isto to sjajno piće veoma mnogo svidelo. To je pravi znak da treba da mu poklonite nešto vezano za rakiju.

A šta može biti bolje od čokanjčića sa različitim vrstama rakije? Ovo će biti idealan poklon za turistu koji se oduševio našim glavnim gradom i uslugom u istom. Takođe, mnogo je lepše piti rakiju iz autentične ambalaže nego iz neke nasumične čašice.

#3 Tegla ajvara – sprski nacionalni delikates koji svi obožavaju

S obzirom na činjenicu da je jako teško iz Beograda poneti našu čuvenu Karađorđevu sličnu, prebranac ili sarmu, tegla ajvara je ništa manje ukusno iznenađenje, ali je dosta praktičnije za put. Gotovo svaki turista se oduševi ukusom našeg ajvara, tako da smo sigurni da ne možete pogrešiti ovim izborom.

Ukoliko poznajete nekoga od prijatelja ili rodbine vašeg gosta, možete odlučiti i njima da pošaljete koju teglicu. To je veoma lep znak pažnje, koji će i oni a i vaš gost zaista poštovati. 

Pored toga što ćete gostu pokloniti delić naše kuhinje, izvedite ga na razna mesta gde se može probati srpska tradicionalna kuhinja. Sigurni smo da će taj vaš gest naići samo na reči hvale, kao i, nadamo se, hrana koju ćete zajedno isprobavati.

#4 Licidersko srce – jedan od najpoznatijih srpskih suvenira

Naše poznato slatko srce možete pronaći na svim vašarima i prodavnicama suvenira naše zemlje. Ukoliko se u centru ili u vašem kraju održava neki zanimljivi vašar u tom momentu ili neko slično dešavanje, obavezno izvedite svog gosta da oseti čar našeg grada.

Licidersko srce može biti i veoma zanimljiv ukras koji će stajati u vitrini ili okačen na zid. Na taj način svako može biti iznova podsećan na prelepe dane provedene u našem glavnom gradu, kao i na kvalitetno vreme koje ste proveli zajedno.

#5 Zanimljiv instrument – izvorni zvuci koji bude najlepše emocije

Bez obzira na to da li je vaš gost muzičar ili i da li voli muziku ili ne, ovaj poklon će mu beskrajno značiti jer opisuje upravo onu državu u kojoj je bio sa vama i koja mu se toliko svidela. Neki od najboljih primera ovog poklona svakako mogu biti: gusle ili frule

Važan deo srpske kulture i istorije našeg naroda jesu upravo ovi divni narodni instrumenti. Baš iz tog razloga će ovaj tip poklona biti jako poštovan od strane vašeg prijatelja ili kolege iz inostranstva, jer će imati na umu koliko je taj predmet poseban.

Ovaj suvenir se smatra nesvakidašnjim jer nije primer poklona kog će se svako setiti. Frule mogu imati razne dizajne srpskih motiva naslikane na sebi, dok gusle mogu biti različitih veličina i oblika. Potrudite se da za svog prijatelja nađete najbolju i najlepšu varijantu.

Ovo je bila lista najzanimljivijih srpskih suvenira koje možete pokloniti turisti koji je u poseti Beogradu. Sigurni smo da će vaš drug, kolega ili rođak biti oduševljen poklonom bez obzira na to šta je vaš krajnji izbor bio. Želimo vam najlepše provedeno vreme sa vašim gostom!

Back to Top