Super ideje za leto u Beogradu – šta raditi za leto 2019?

Super ideje za leto u Beogradu – šta raditi za leto 2019?

Leto u Beogradu je uvek atraktivna opcija za one koji nisu otputovali na more. Srpska prestonica tokom letnjih meseci nudi niz zanimljivih opcija za dobar provod, a većina njih uključuje plaže, sunčanje i kupanje. Upravo zbog toga ne treba da čudi što je Beograd vrlo posećen i u jeku letnje sezone, budući da su opcije za dobar provod i “gradsko letovanje” brojne. U nastavku predlažemo beogradske destinacije koje će vaše leto u gradu učiniti ispunjenim i zabavnim.

#1 Ada Ciganlija – najpopularnija beogradska plaža

Ukoliko se pitate šta raditi tokom vrelih letnjih meseci u Beogradu, ili kako ispuniti vreme kada se završi vaše letovanje 2019. u Balkan Fun režiji, okupite društvo i isplanirajte odlazak na Adu Ciganliju. Poznata je kao “malo beogradsko more” a omiljena zbog lepih plažica na Savi  i niza komercijalnih sadržaja koji su posetiocima sve vreme pri ruci.

Ada Ciganlija raspolaže vrlo prijatnim ambijentom koji ispunjavaju parkovi, šume i staze za rolere, bicikle i šetnju, a duž obale se prostiru plaže i šetalište koji uvek vrve od Beograđana i turista. Osveženje, kvalitetan ručak i raznovrsne poslastice možete pronaći u nekom od brojnih barova, restorana i kafića na obali, a kada poželite da se sklonite od sunca, tu je prirodni šumski hlad koji će vas rado primiti pod svoje krošnje.

#2 Lido – Veliko Ratno ostrvo

Još jedna beogradska plaža može da vam ponudi uživanje na najvišim temperaturama. Lido je smešten u Zemunu, na Velikom ratnom ostrvu, koje je strogo zaštićeno zakonom od urbanizacije. Jedini turistima dostupan deo je upravo ova divlja plaža, do koje se dolazi isključivo čamcima ili pontonskim mostom preko Dunava.

Iz godine u godinu Lido je sve posećeniji, zbog čega je vremenom počeo da obiluje komercijalnim sadržajima poput restorana i kafića, a od pre nekoliko sezona ima i spasioce, pa stiče reputaciju odlične alternative Adi Ciganliji.

#3 Izletište Zabran kod Obrenovca

Kada poželite da se odmorite od gradske gužve, na raspolaganju vam stoji popularno izletište Zabran na Savi. Nalazi se pored Obrenovca, a od Beograda je udaljeno samo 30 kilometara. Izletište jednim delom izlazi na reku Savu, a drugim dodiruje reku Kolubaru. Posebnim ga čine šuma i park koji su idealni za rekreaciju, a tokom letnjih dana možete uživati i na plaži, u restoranima, ili na splavu izletišta.

Ljubitelji sporta rado posećuju ovo izletište zbog odlično opremljene trim staze, a tu je i niz vikendica koje čitavom ambijentu daju poseban šmek. Zabran je pogodan za porodična okupljanja, druženja i rekreaciju svih generacija.

#4 Bazeni na Košutnjaku – gradska oaza mira

Lepote Košutnjaka su privlačne tokom cele godine, a ono zbog čega je izuzetno posećen tokom letnjih meseci, jesu zatvoreni i otvoreni olimpijski bazeni. Bazeni su okruženi šumom, a prirodna hladovina je jedan od najvećih aduta ovog sportskog centra. Košutnjak je pogodan za izlete, rekreaciju, šetnje i kupanje tokom letnjih meseci, pa je aktivna zabava zagarantovana!

#5 Avala – najlepši pogled na Beograd

Letnji dani su idealna prilika za posetu Avali, koja nudi vrlo zanimljiv sadržaj za turiste ali i sve one koji traže dobru lokaciju za izlet. Simbol planine je Avalski toranj, nekada najviša građevina u Jugoslaviji sa tadašnjih 202, 87 metara visine.

Današnji, obnovljen toranj je za dva metra viši, i vrlo je posećen zbog restorana koji se nalazi na njegovom 125. metru, i nešto višeg vidikovca koju pruža pogled na Šumadiju. Pored tornja su smešteni kafići i suvenirnice, a planina nudi i prelepe staze za šetnju, trčanje i upoznavanje bujne flore planine Avale.

Beograd pruža niz mogućnosti za uživanje tokom leta, a na vama je samo da otkrijete sve njegove atrakcije koje će vas potpuno osvojiti. Navedene lokacije će zadovoljiti ljubitelje prirodnog okruženja, ali i one koji uživaju u masi i komercijalizovanim sadržajima. Lep letnji provod u Beogradu vam želimo!

Back to Top