Sve prednosti pvc stolarije

Sve prednosti pvc stolarije

Pitanje postavljanja stolarije na kuću, ili biranje stana gde je to veoma važan činilac i nije tako lako kada ne znate na šta sve treba obratiti pažnju i koji su plusevi i minusi odrđene vrste stolarije. Uz to, ne odgovara svaka vrsta stolarije svakom objektu, pa se prilikom postavljanja razmatraju i neki drugi faktori. Informisanje na pravom mestu je ključno u donošenju odluke, kao i savetovanje sa stručnjacima iz te oblasti. Kada se sve uzme u obzir, došlo se do zaključka da su pvc stolarije najtraženije, i to iz mnogo razloga. Evo kojih.

Prednost broj jedan: odlična po pitanju termoregulacije

Znamo da su nekadašnje kuće bile pravljene od takvih materijala, i to uglavnom prirodnih, da nije bilo potrebno da se previše rashlađuju leti, niti im je trebalo mnogo vremena da se ugreju zimi. To je poželjna osobina prostora za život i danas – da se ne troši previše energije za zarevanje i hlađenje prostorija. To znači da se jedan prostor brzo ohladi kada se uključi klima uređaj i da se takva temperatura održi neko vreme, a slično tako i sa grejanjem. Pvc stolarija upravo tome doprinosi – uz, naravno dobru izolaciju zidova (pre svega fasade).

Prednost broj dva: ušteda energije kod pvc stolarije – najbolja investicija za štednju

Nikad kao danas nije bilo važnije da se učini sve da bi se uštedela energija, i to ne samo koja se koristi za grejanje. Ali upravo ona dolazi u fokus s lošim vremenom, jer se pored standardne potrošnje energije dodaje i ona koja odlazi na grejanje. I bilo da je za grejanje potrebna struja, gas, drva ili ugalj, na svemu se može uštedeti ako je stolarija dobra i ako dobro funkcioniše, odnosno dihtuje. Kod ugradnje pvc stolarije investicija koja će se vratiti uštedom energije uglavnom je ona koja je odlučujuća u izboru.

Prednost broj tri: materijal koji se može reciklirali

Kada pomislimo na uštedu energije, ne možemo da to ne povežemo sa brigom o planeti i da ćemo time dati mali doprinos očuvanju životne sredine. Međutim, joše jedna dobra, “zelena” strana pvc stolarije jest eta što se ona u potpunosti može reciklirati. Tako da, i kada ovakva vrsta stolarije dotraje, ili je iz nekih drugih razloga želite zameniti, nećete učiniti štetu životnoj okolini. Takođe, i u pravljenju pvc stolarije ne koriste se dtugi skupi energenti, tako da e i prilikom proizvodnje em pravi ušteda, em pogoduje ekologiji.

Prednost broj četiri: izbor boje i uklapanje uz enterijer i eksterijer

Estetika je vrlo važna kada se bira životni prostor, te vam je tu potrebna ona koja će se uklopiti i sa spoljašnjošću i sa unutrašnjošću. Da pvc stolarija ne mora uvek biti dosadna bela, koja se uz neke objekte vrlo lepo slaže, govori i činjenica da firme koje se bave pravljenjem takve vrste stolarije nude širok spektar boja u kojima se može stolarija uraditi. Takođe, jedan od zanimljivih rešenja koje nudi pvc stolarija jeste različit izgled sa spoljašnje i unutrašnje strane, što doprinosi tome da se može postići sklad sa fasadom, ali i sa  unutrašnjim prostorijama.

Prednost broj pet: zvučna izolacija

Poslednja ali ne i najmanje važna jeste dobra zvučna izolacija koju pruža pvc stolarija. Zato se ona često koristi kada su ulazna vrata u pitanju, ali i ona od kupatila. Balkonska vrata i roletne koje se prave od pvc-a takođe utiču na to da manje buke dolazi spolja, sa ulice ili i iz komšiluka. Mir je ono što je danas svima preko potrebno, a dom je i dalje prvo mesto koje nas na njega upućuje. Zaštita od buke je narošito važna u gradskim uslovima, te je postavljanje pvc stolarije u gradu upravo najviše rasprostranjeno.

Back to Top