TOP 3 omiljene destinacije Beograđana za letovanje

TOP 3 omiljene destinacije Beograđana za letovanje

Dok u Beogradu toplometar u najvrelijim mesecima zna da pređe i 40 °C, a gradski bazeni i Ada Ciganlija jedini su koji pružaju mogućnost osveženja svojim građanima, Beograđani i Beograđanke najčešće već uveliko pakuju kofere i upućuju se na svima omiljeno  – more.

Kada želite da upoznate bilo koji grad – njegovu dušu najbolje ćete uočiti kroz upoznavanje stanovnika koji u njemu žive. Pa, gde to stanovnici Beograda najviše vole da otputuju na more? Koje plaže su im omiljene i šta najviše vole da rade na letovanju? 

#1 Grčka – rajska destinacija

Kada je u pitanju Grčka leto 2020 – aranžmani preko Balkan Fun agencije već s prvim znacima proleća, postali su najpopularniji izbor za letnji odmor mnogih stanovnika prestonice! Tako je bilo i prošle, pretprošle i mnogih godina unazad. 

Beograđanke i Beograđani obožavaju letovanje u Grčkoj iz više razloga. Pre svega – Grčka je relativno blizu! Bilo avionom, kolima ili autobusom, putovanje do Grčke uglavnom je vrlo povoljno za stanovnike Beograda, a agencije uvek u svoju ponudu uključe najbolje aranžmane za letovanje u Grčkoj, skrojene tako da odgovaraju svačijem džepu. 

Osim toga, Grčka je zemlja koja je odavno razvila svoje turističke potencijale, pa su smeštajni i drugi ugostiteljski objekti ovde lako pronalazivi i dostupni. Osim toga, Grčka letovališta razlikuju se po sadržaju koji nude, pa svaki tip turiste iz Beograda može da pronađe baš ono koje najviše odgovara njegovim željama! 

O lepoti mora i grčkih plaža, kao i hedonističkom, mediteranskom mentalitetu gostoljubivih Grka i Grkinja suvišno je i govoriti, ali svakako predstavljaju jedan od glavnih razloga za to što je Grčka omiljena destinacija broj 1 stanovnika Beograda!

#2 Egipat i Turska za potpuno uživanje

Beograđanke i Beograđani koji su u potrazi za nešto daljom destinacijom za letovanje, a uglavnom i za all inclusive užitkom, koji pružaju vrhunski hotelski kompleksi kao rešenje za savršen odmor, uglavnom se odlučuju da se upute u Egipat i Tursku, a neretko i u Tunis.

Plaže u letovalištima ovih zemalja uređene su po svetskim standardima, a uglavnom su duge, peskovite i prostrane. Nekada nema potrebe ni izlaziti iz hotelskih kompleksa zarad odlaska na plažu, ručak ili večeru.

Usluga je, kako turisti kažu – fenomenalna, a svi se sa letovanja u Egiptu i Turskoj vrate sa osehom na licu i punih baterija. Zbog svega toga, zaista ne čudi što su ove čarobne destinacije među najpopularnijim kod stanovnika Beograda

Među najpopularnijim letovalištima ove dve zemlje nalaze se: Hurgada, Šarm el Šejk, Kušadasi, Alanja i Antalija. Svako od letovališta nudi drugačiji sadržaj, pa je dovoljno na vreme učiniti pravi odabir, po svojim potrebama i željama, te provesti nezaboravno letovanje na jednoj od ovih destinacija. 

Grčki grad Santorini na obali mora

#3 Jadransko primorje – tradicionalan izbor letovališta

Stanovnici Beograda obožavaju Jadransko primorje, a crnogorsku i hrvatsku obalu posebno. Uostalom, najčešće su starije generacije iz njihove porodice letovale u ovim letovalištima, pa predstavljaju tradicionalan, potvrđeno dobar recept za savršen letnji užitak.

Ne samo da su crnogorsko i hrvatsko primorje vrlo blizu Srbiji, pa Beograđani i Beograđanke do njih mogu da stignu lako i brzo, već i nude ogroman broj letovališta, hotela i apartmana, a mlađe generacije naročito vole neka od njih zbog nezaboravnog noćnog života koji se u njima odvija. 

Dok Kotor i Dubrovnik imaju svetsku slavu zbog svog veličanstvenog istorijskog nasleđa, Budva i ostrvo Pag posetiocima nude nezaboravan provod, ali i divne plaže i more. 

Riblji specijaliteti naročito se lepo spremaju u restoranima kraj same obale, a Njeguški pršut za one koji ni leti ne mogu da mu odole, spremno čeka svakog turistu u Crnoj Gori. Ovako letovanje u Hrvatskoj i Crnoj Gori nudi celokupan užitak za sva čula i nezaboravnu satisfakciju, zbog koje ihstanovnici srpske prestonice obožavaju. 

A vi? Gde volite da putujete i da li su vaši izbori letovališta slični onim koji su najpopularniji među Beograđankama i Beograđankama? Ne zaboravite da na vreme mislite o planiranju naredne morske avanture – aranžmani se rasprodaju brže nego ikad! Pobrinite se da budete osigurani na putovanju, dobro se spakujte i srećan put! 

Back to Top