Top 5 najboljih picerija u Beogradu

Top 5 najboljih picerija u Beogradu

Iako svoje poreklo vodi iz Italije, pica je danas internacionalno jelo zaslužno za spajanje mnogih kultura. Čak i da ne govore isti jezik ili nemaju ništa zajedničko, dve osobe iz različitih delova planete složile bi se oko dobre pice.

Osim različitih kultura, ovo kultno jelo spaja i ljude različitih stilova života – od prosjaka do bogataša, svako voli da uživa u njenom ukus, bilo ona sa kioska brze hrane ili poslužena u luskuznom restoranu.

Imajući u vidu da je gastronomija od velikog značaja za kulturu ali i turizam svakog naroda, svaka zemlja želi svojim turistima da ponudi najbolje ukuse. U nastavku teksta pročitajte top listu najboljih picerija u Beogradu koje morate posetiti kao turista, ali i kao žitelj naše prestonice.

#1 Pizza Bar – jedinstven spoj italijanskog i američkog stila

Pizza Bar je jedna od najbolijh pizzerija u Beogradu, te sa razlogom osvaja prvo mesto na našoj listi. Ubrzo nakon što je osnovana 2011. godine stekla je veliku popularnost među Beograđanima, pre svega zahvaljujući svom jedinstvenom konceptu i zanimljivoj ponudi.

Restoran Pizza Bar čuven je po svom stilu pripreme testa, poznatijem kao čikaški stil (Chicago style), te se smatra jedinstvenim spojem italijanske i američke tradicije.

Najveći deo ponude čine njihove jedinstvene kreacije, sa pažljivo kombinovanim sastojcima i zanimljivim prelivima. Osim pice, u ovom restoranu služe se i sendivči, salate, paste, potaži, jela od mesa i brojni dezerti, a mogu se pohvaliti i bogatim menjiem posnih jela.

Pizza bar je pravo mesto na koje možete otići kada se zaželite dobre pice i prijatnog ambijenta, a zahvaljujući raznovrsnosti njihove ponude, ovde se možete izvesti i na druga ukusna jela. Za sada, ovaj beogradski restoran nalazi se na dve lokacije, na Vračaru i na Novom Beogradu, sa mogućnošću obedovanja u jedinstvenom enteriju ili dostave na kućnu adresu.

#2 Bucko – kultni kiosk brze hrane u srcu prestonice

Mnogi jubitelji pice i drugih italijanskih specijaliteta vole sami da eksperimentišu u kuhinji, te svoju inspiraciju pronalaze na raznim blogovima kao što je markizaliving.com. Međutim, mnogi od njih vole i da se izvedu na večeru, ali i da usput prezalogaje parče svoje omiljene pice.

Picerija Bucko je nadaleko poznata u Beogradu, ali i šire. Bucko je zapravo kiosk brze hrane na kome možete kupiti celu picu ili parče pice. U svojoj ponudi Bucko ima svega nekoliko klasičnih vrsti pica, a ono što ga čini jesu jedinstveni prelivi koje nudi

Ovi prelivi se na meniju nude kao salate, a najpoznatije su goveđa, pileća i urnebes. Još jedna odlika koja ga čini tako popularnim jeste cena – kod Bucka možete pojesti parče pice za svega 100 dinara.

Osim pice, na ovom kiosku možete kupiti i sendviče koje takođe odlikuju njihovi specijalni prelivi, a koji su jednako popularni među Beograđanima. Dakle, i pored skromnog menija, Bucko je jedna od najpopularnijih picerija u Beogradu, a njihovu picu obavezno mora probati svaki posetilac Beograda.

#3 Caribic Pizza – od skromne picerije do modernog kioska brze hrane

Za razliku od Bucka koji predstavlja šarmantan i pomalo rustičan kiosk brze hrane, Caribic Pizza nudi potpuno drugačiji koncept. Naime, ovo je restoran brze hrane, koji danas ima izgled popularnih lanaca poput McDonald’s-a i KFC-a.

Caribic Pizza osnovana je 1992. godine u Novom Sadu, a danas broji 14 restorana u Novom Sadu, Beogradu i Nišu. Čini se da ova picerija najviše privlači mlade ljude, baš zbog svog koncepta i usluge.

U ponudi je preko 20 vrsti pica koje možete kupiti na parče ili u više veličina, od 27 cm prečnika, pa čak do pola metra. Osim standardnih kombinacija i onih samo njima svojstvenih, tu su i vrlo zanimljivi proizvodi poput pice u obliku srca i kalcone punjene nutelom.

Naravno na meniju su i sendviči, palačinke i osvežavajući napici koji su danas postali neizostavni deo gotovo svakog kioska brze hrane u Beogradu.

Vegetarijanska pica

#4 Picerija Trg – omiljeno mesto za usputni zalogaj

Picerija Trg nalazi se na čuvenom Trgu Republike, u srcu Beograda i središtu njegovog turizma. Praktična lokacija doprinela je popularnosti ove picerije, te mnogi u nju redovno svraćaju kako bi nešto prezalogajili pre ili nakon večernjeg izlaska ili kako bi se odmorili od razgledanja Beograda.

Picerija Trg u svojoj ponudi ima veliki broj pica, od kojih su možda najpoznatije kaprićoza i kulen pica. Osim toga, u ponudi je i par vrsta sendviča, ali i veliki broj slanih i slatkih palačinki.

#5 Big Pizza – picerija jedinstvenih ukusa

Big Pizza je još jedno mesto u Beogradu na kome možete pojesti izvrsnu picu. Big Pizza je moderan kiosk brze hrane, koji se nalazi na 10 lokacija u našoj prestonici.

Big Pizza u svojoj ponudi ima već svima dobro poznate klasične kombinacije poput kaprićoze i margarite, ali i jedinstvene kombinacije omiljene među mnogim Beograđanima. Samo neke od njih su Caesar pizza, Meso & Cheddar, Beef & Jalapeno i Piletina & Feta.

Takođe, na meniju su i razna predjela, paste, salate i poslastice, kao i mogućnost kreiranja spostvene pice, kombinovanjem omiljenih sastojaka.

Dakle, sledećeg puta kada budete šetali glavnom ulicom naše prestonice, obavezno svratite na picu u neku od najpoznatijih picerija u Beogradu!

Back to Top