Top 5 saveta za organizovanje savršenog venčanja u Beogradu

Top 5 saveta za organizovanje savršenog venčanja u Beogradu

Planirate venčanje i dobili ste veliki broj saveta šta bi sve trebalo uraditi? Ne možete da izdvojite fokuse i osećate da ste prilično zbunjeni? Evo pet saveta koji će objediniti mnoge stavke koje imate na vašoj check listi. Nadamo se da će vam poslužiti da što lakše i uspešnije organizujete ova poseban trenutak. 

#1 Odabir i rezervacija prostora 

Prvi važan savet je da počnete da tražite idealan prostor za svoje venčanje na vreme. Dakle, razmislite kakav tip prostora želite da iznajmite. Da li biste se pre opredelili za venačnje u otmenoj vili Belgrade Hills, ili biste pre želeli da svoje venčanje proslavite u nekom restoranu, ili svečanoj sali? Trebalo bi da odredite što preciznije kriterijume prilikom odabira prostora, kako ne biste previše “lutali”. 

Beograd može biti odlična lokacija za odabir prostora za slavlje, s obzirom na to da nudi širok dijapazon ugostiteljskih objekata, pa tako možete odabrati venčanje u restoranu pored reke, svadbu u samom centru, ili veliko veselje u okolini grada.

Ipak, ukoliko ne znate šta želite prestonica može biti prava noćna mora jer ćete se osećati pomalo izgubljeno pokušavajući da donesete pravu odluku. Zato se prvo treba dobro raspitati o tome šta se nudi, kao i tome kakve uslove imaju različiti tipovi prostora za slavlje. 

Primera radi, ako vam je prioritet da restoran u kome pravite svadbu ima sopstveni parking, odmah precrtajte sve opcije koje to ne nude. Ovaj sistem eliminacije koristite za kriterijume koje sami postavite. 

#2 Određivanje okvirnog budžeta 

Kako biste organizovali svoje venčanje iz snova, morate da imate u vidu koliko će ti snovi koštati, odnosno da li ćete moći da priuštite baš svaku stavku koju ste zamislili. Da biste to uradili važno je da okvirno odredite budžet za svadbu. Svadba u Beogradu je veliki izdatak, ali se dobrim planiranjem se mogu izbeći nepotrebni troškovi. 

Dakle, odredite šta je to što jedna svadba mora da ima, zatim odredite usluge koje izuzetno želite na svom venčanju, i za kraj ostavite one dodatke bez kojih bi čitava proslava mogla da prođe. Postavljanje prioriteta će vam olakšati raspoređivanje troškova, i omogućiće vam da ostanete u granicama budžeta. 

#3 Slanje pozivnica za goste na vreme 

Izuzetno je važno da na vreme obavestite svoje goste kada se održava svadba kako biste dobili informaciju o tome ko je sve potvrdio svoj dolazak. Gosti jesu ono što slavlje čini posebnim, zato je veliki propust ne izvestiti ih na vreme o događaju koji sledi.

Takođe, slanje pozivnica je bitno i kako biste znali okviran, ako ne i tačan broj gostiju, jer se mnogi prostori za svadbu rezervišu i plaćaju po broju mesta.

#4 Angažovanje najvažnijih usluga za održavanje venčanja 

Kako bi se venčanje održalo potrebno je na vreme angažovati i rezervisati usluge poput muzike, torte, fotografa, frizera, šminkera i slično. Ono što je važno napomenuti da u sezoni svadbi ovakve usluge imaju pune ruke posla, zato treba pronaći pravu osobu na vreme, kako biste dobili tačno ono što želite.

Poslušajte savete bliskih ljudi koji imaju iskustva. Krenite od toga ko će vam svirati na venčanju, zatim koja poslastičarnica u gradu će vam praviti tortu, zatim pređite na odabir fotografa, a potom zakažite frizera i šminku. 

#5 Organizacioni detalji svadbe 

Mlada i mladoženja se smeju na svadbi

Beograd je veliki grad u kome često bude još veća gužva, pa je vožnja kroz grad nešto za šta uvek treba naoštriti živce. Ono što vas sigurno neće obradovati za vaše venčanje je da vas ometa saobraćaj u Beogradu, dok se krećete sa jedne lokacije na drugu. Mladina kuća je obično prva lokacija, i ona nije nešto što se može prilagođavati, ali lokacija crkve i restorana jesu prilagodljive.

Zato se potrudite da crkva i sala za venčanje budu blizu, kao i da matičar dolazi u svadbeni prostor a ne da vi odlazite njemu. Od ostalih organizacionih detalja vodite računa o tome da svadbeni prostor ima parking, da se gostima hrana iznese na vreme, kao i da muzika menja repertoar prativši raspoloženje gostiju. 

Verujemo da će vam ovi sažeti saveti pomoći da rasporedite svoje prioritete prilikom organizovanja venčanja, i da ćete uživati u svakom trenutku vašeg dana.

Back to Top