Top lokacije u Beogradu za fotografisanje ako pravite album za slike

Top lokacije u Beogradu za fotografisanje ako pravite album za slike

Pametni telefoni sa kamerama vrhunskih performansi  i mnoštvo aplikacija za obradu fotografija, neki od omiljenih alatki modernog digitalnog doba, koje rado koristimo za dobijanje najlepših fotografija. 

Ipak, nešto nam tu nedostaje – dobra, stara opipljiva fotografija, koja ostaje! 

Trajnost i vrednost fotografije na papiru, po mnogima ne može da zameni nikakva digitalna forma. Osim što je opipljiva, fotografija na papiru ne može ni nestati jednim klikom, pa je tako i dugovečna, a sa sobom nosi i posebnu, retro energiju, kojoj retko ko odoleva! 

Tu su i albumi sa fotografijama, koji sa sobom nose zabavnu aktivnost selekcije fotografija, a potom i njihovog listanja. Najbolje od svega je što albumi ne moraju da budu i staromodni – albumi za slike u YoloBook realizaciji vrlo su moderan način da zauvek sačuvate najlepše uspomene ili ih poklonite nekome. 

No, pre nego što prionete na kreiranje albuma – sigurno su vam potrebne preporuke za lokacije u Beogradu na kojima ćete napraviti najbolje fotke! Nekoliko predloga top lokacija u Beogradu za fotografisanje saznajte u nastavku teksta! 

Kalemegdan – omiljeno mesto za fotografisanje u Beogradu

Sigurno vas prvi predlog lokacije nimalo ne iznenađuje. Kalemegdan je klasičan i nepogrešiv izbor za fotografisanje u Beogradu. Pre svega, Kalemegdan je simbol prestonice, pa ima i simboličkog značaja na samoj fotografiji, a osim toga – prelep je. I to uvek!

Na proleće, leto, jesen ili zimu – s fotografisanjem na Kalemegdenu ne možete pogrešiti – on je uvek veličanstven! Kod fotografisanja za foto-album, posebno bitna odlika Kalemegdana su njegova prostranost i ambijentalna raznolikost. Prostije rečeno – na Kališu možete napraviti i 100 fotografija sa potpuno različitom pozadinom, a iza vas se mogu naći: priroda, tvrđava, spomenici, ili divno Ušće – još jedan od simbola Beograda. 

Spomenik Pobednik na Kalemeganu - pogled na Beograd

Knez i Terazije – centar grada za urbani foto-album

Ako ste manje naklonjeni prirodi, a više samom gradu, urbanoj arhitekturi i užurbanoj atmosferi  – Knez Mihailova ulica i Terazijska česma, sa kultnim hotelom Moskva u pozadini – savršena su lokacija za vaše fotografisanje u Beogradu. 

Kao i prethodni predlog, i ovaj nosi notu beogradske simbolike, te će i ovde vaš foto-album odisati posebnim, prestoničkim šarmom. Osim toga – Knez Mihailova ulica i deo Terazija kod Moskve toliko su posebni i estetski izuzetni, da su zaista savršen ambijent za fotografisanje. Knez je odlično osvetljen, pa je sjajan i za fotografisanje u večernjim časovima. 

Gardoš i Zemunski kej – bajkovita llokacija za fotografisanje 

Mnogi turisti koji obožavaju Beograd upravo Zemun ističu kao jedan od najlepših delova grada. Da li ste znali da je i jedan od najvećih zaljubljenika u Beograd, Momo Kapor, istakao da je: “Beograd najbolje mesto da se sačeka autobus za Zemun”? 

Upravo su Zemunski kej i Gardoš najbolje od Zemuna. Boemski šarm, na rečni način, kao i specifična vojvođanska gradnja i kula na Gardošu koja je zaista nešto posebno – čine jedinstven estetski miks koji rezultira jednom od najlepših lokacija u Beogradu za fotografisanje. 

Ovaj deo grada nosi i posebnu retro-boemsku energiju, koja je savršena za album sa slikama! Počnite fotografisanje na Gardošu pa se spuštajte stepenicama ka keju. Onda prošetajte kejem sve do čuvenog Šarana i krenite ka Glavnoj. Napravićete pravu lepezu savršenih fotografija za foto album.

Naravno, Beograd je pun sjajnih lokacija za fotografisanje iz snova, a izdvojili smo samo tri koje su zaista sasvim posebne, vrlo “beogradske” i izuzetno lepe. Za album sa fotografijama preporučujemo da pomešate sve tri, a dodate i još neku svoju.

Možda vašu omiljenu baštu kafića u Beogradu, park ili krov koji obožavate? Proberite kako treba i uživajte u fotografisanju. Ne zaboravite da ni jedna lokacija svojom lepotom ne može zaseniti iskren osmeh, pa ga obavezno uvrstite u fotografije, a onda izradite moderni album za slike kojim ćete se ponositi! 

Back to Top