Trendovi u renoviranju enterijera u Beogradu

Trendovi u renoviranju enterijera u Beogradu

Kao što se moda menja iz sezone u sezonu, tako se menjaju i trendovi kada je u pitanju dekoracija enterijera. Naravno, menjanje celokupne postavke stana košta mnogo više nego kupovina par odevnih komada, kojima ćete osvežiti garderobu. Ipak, postoji način da za pristojnu sumu novca vašem domu podarite novo ruho. Dovoljno je da promenite boju zidova, osvetljenje, PVC stolariju ili kupite nove aksesoare za vaš dom.

Nove boje zidova

Verovatno već znate da Pantone odlučuje koja je boja godine. Njihov sistem kombinovanja boja opšte je prihvaćen i koristi se u raznim industrijama – od grafičkog dizajna do modne sfere. Za 2021. godinu Pantone je odabrao kombinaciju sive i žute, jer naglašavaju jedna drugu i čine savršen kontrast. 

Ako želite da ispratite najaktuelniji trend, možete zidove obojiti u ove dve nijanse. Siva nije ni suviše tamna, kao čelična, ni previše svetla, već idealna miš siva, dok je žuta boje vanile. Smirene nijanse će pogodovati svim domovima, a neće zahtevati previše dodatnih promena.

Zidove možete osvežiti i tapetama u nijansi i teksturi po želji. Tapete su bile trend ’70ih godina prošlog veka, ali pre par godina su se vratile u modu, a od tada potraga za njima ne jenjava. Tapete, naročito one baršunaste, prostorijama daju izgled luksuza i raskoši.

Novo osvetljenje

Zamena osvetljenja stanu može dati potpuno novi izgled. Ako ste do sada imali samo klasične lustere i plafonjere, vreme je da se poigrate sa svetlošću. Svetlo može naglasiti određene delove stana, one koji vam se najviše dopadaju. Idealno je da rasveta bude slojevita – pored klasičnog plafonskog osvetljenja pribavite zidne, stone i podne lampe. Uključićete ono što vam najviše prija.

Sada su popularne lampe neobičnih i geometrijskih oblika, koje više liče na skulpture primenjene umetnosti, nego li na lampe. Biće zanimljiv dodatak vašem domu. Za ljubitelje klasičnog stila staklene Tiffany lampe uvek su odličan izbor. Dolaze u širokom spektru boja i oblika, pružaju toplo ambijentalno svetlo i svakom domu daju notu elegancije i prefinjenosti.

Obavezno ugradite potenciometar umesto običnog prekidača za svetlo, kako biste mogli dozirati količinu svetlosti koja vam je potrebna.

enterijer dnevne sobe sa nameštajem raznolikih boja

Novi podovi

Zamena podova može da bude nešto veća investicija, a sve zavisi da li je podu neophodna reparacija ili potpuna zamena. Ako imate kvalitetan parket, na kojem su godine ostavile traga, te je izgreban i bez sjaja, možete ga ishoblovati i prelakirati. Stan će živnuti i dobiti potpuno novi izgled. Nakon hoblovanja možete naneti premaz boje, pre laka, ako želite da vaš pod bude svetliji ili tamniji nego pre. Ova investicija će vas koštati nekoliko stotina evra, ako je izvode tesari, a ako je radite sami biće vam potreban samo materijal.

Stavljanje laminata nije (pre)skupo, a izbor laminata je danas veoma raznovrsan. Ovaj materijal izgledom odlično imitira drvo, a jednostavno i brzo se postavlja.

Pločice su nekada bile rezervisane samo za hodnike i terase, dok ih poslednjih godina veliki broj ljudi stavlja u sve prostorije doma. Kako i ne bi, kad moderne pločice izgledaju tako lepo, da nećete poželeti da imate tepih bilo gde u kući. Izbor je i više nego širok – marokanski dezeni, pločice koje savršeno imitiraju izgled drveta, mermera, mozaici… Na vama je samo da odaberete. Još ako odlučite da ugradite podno grejanje, za vas neće biti zime.

Nova PVC stolarija

Nova PVC stolarija je takođe investicija koja je nešto zahtevnija, ali bez kvalitetne stolarije besmisleno je da pravite druge izmene u vašem domu. Naime, prekrasno obojeni zidovi vam neće značiti mnogo ako u vaš dom prodire vlaga, a zidovi buđaju i klobuče se.

PVC stolarija u Beogradu se može nabaviti u širokom spektru boja i oblika. Gotovo da možemo reći da ćete dobiti sve što zamislite – bilo da želite sivi ili žuti prozor, okrugli ili klasičnog oblika. PVC stolarija će umanjiti vaše troškove za klimatizaciju doma, jer je vrhunski toplotni izolator, a zaštitiće vas od spoljašnje buke, što je u prometnim gradovima, kakav je Beograd, izuzetno važno.

Zamena dotrajale stolarije novom PVC stolarijom je brz način da osvežite vaš dom i podarite mu lep i moderan izgled. Ako niste vični ugradnji prozora i vrata, neka vašu PVC stolariju montira stručno lice, kako usled neveštog postavljanja ne bi došlo do stvaranja vazdušnih džepova i brojnih drugih problema.

Novi dekorativni elementi

Kupovina novih dekorativnih elemenata brz je i povoljan način da date finalnu notu vašem renoviranom domu. Kupite nove zavese, posteljinu, ukrasne jastučiće ili tepih. Ove investicije ne moraju biti preskupe – tekstil je danas moguće nabaviti po povoljnim cenama, u mnoštvu dezena i boja.Prilikom kupovine dekorativnih sitnica obratite pažnju na boje, a možete se poigrati i oblicima i teksturama. Sofa sa najraznovrsnijim jastučićima će osvežiti svaki dom, baš kao shaggy tepih u nekoj živoj boji. Klasičnim tankim zavesama dodajte debele draperije i uživajte u privatnosti, bez navlačenja roletni sa prvim sumrakom. Detalji koji mogu doprineti osećaju ušuškanosti su i ramovi za slike, vaze, činije za voće, figurine i brojne druge sitnice za vaš dom.

Back to Top