Vodič kroz čaroban svet venčanica

Vodič kroz čaroban svet venčanica

Venčanica je nesumnjivo središnji deo svakog venčanja, a svaka mlada sanja o savršenoj haljini za svoj poseban dan. 

Svadbena moda je svet umetnosti i dizajna gde krojači stvaraju zadivljujuća remek-dela koja čine da mlada izgleda kao princeza ili boginja lepote. 

Sa toliko oblika, stilova i dizajna koje možete izabrati, napraviti odluku može biti veoma izazovno, a u ovom članku ćemo istražiti svet svadbene mode, od oblika venčanica do raznih stilova i stilova koji pristaju različitim oblicima tela.

Aktuelni oblici u kojima dolaze venčanice

Postoji nekoliko oblika venčanica, od kojih svaka ima svoj jedinstveni stil i ličnost namenjem raznolikim preferencijama nevesti i njihove pratnje, a ukoliko su vam potrebni saloni venčanica Beograd nudi veliki izbor salona koji prate najnoviju modu u isto vreme čuvajući mesto za bezvremene klasike da ćete sigurno naći haljinu iz svojih snova!

  • Venčanice A kroja su pripijene do kukova kada se postepeno šire prema rubu, podsećajući na slovo „A“. 

Ono što čini ovim oblikom magičnim je to što je univerzalan i odgovara skoro svakom tipu tela, a daje nevesti klasičan i bezvremenski izgled, zbog kog se nećete kajati ni mnogo godina kasnije kada se promeni popularan stil venčanica.

  • Venčanice – balske haljine ili princeza kroja imaju pripijeni struk i punu suknju koja se širi od struka, a po čijoj se punoći i raskoši razlikuju od A kroja. 

Ovaj oblik je idealan za neveste koje žele da se osećaju posebno na svoj poseban dan i da budu u centru pažnje, obučene kao prave srpske princeze. Što se tiče oblika mnoge žene maštaju od malih nogu da upravo takvu haljinu nose na svojoj udaji.

Takođe, ovaj tip odgovara skoro svim figurama tela, ali izgleda posebno zapanjujuće na figurama peščanog sata, zato čak i da nisu vaš stil mi predlažemobar jedan model da probate i da se uverite da vam stoji najbolje od svih drugih oblika.

  • Venčanice sirena kroja su pripijene duž struka i bokova a tek se šire u visini kolena do dna. Ovaj oblik je idealan za neveste koje žele da pokažu svoje obline i da naprave dramatičan ulaz, a često su i želja svakog mladoženje. 

Odgovara figurama u obliku peščanog sata i kruške, a dobar je izbor za sve dame koje žele da se osete kao prave senzualne žene, a ne princeze.

Međutim ako ne želite da se širi uopšte i tražite potpunu pripijenost ni to neće predstavljati problem kada odete u salon venčanica, a daće vam minimalistički i glamurozan stil naročito ako ste vitki. 

Sem toga ukoliko ste sitni delovaćete viši za razliku od sirena stila koji može da vas dodatno vizuelno smanji.

  • Kratke venčanice padaju između kolena i skočnog zgloba, dajući nevesti razigrani i flertujući izgled. 

Idealan oblik za neformalna venčanja i venčanja na otvorenom, a naročito u letnjem periodu kada su visoke temperature i odgovara većini tipova tela.

Pritom možete imati i dodatak ogrtača uz bilo koji tip, tako da ukoliko se odlučite za kratku venčanicu ogrtač u vidu suknje koji se kači oko struka ili se oblači preko će vam dati opciju da imate dve haljine, recimo jednu za crkvu i drugu za ples u sali!

Varijacije stilova venčanica

Svaki oblik venčanice ima nekoliko stilskih varijacija, a izbor će zavisiti jedinstveno od vašeg mišljenja, želja i odabrane teme za svadbu.

Dekolte recimo može da varira od dubokog V-izreza do visokog dekoltea koji se podiže do vrate. Svaka varijacija dekoltea daje drugačiji izgled i ličnost haljini, ali treba biti konzervativniji ukoliko je planirana ceremonija u crkvi ili bar imati nešto preko u vidu bolera.

Nakon toga imamo rukave u više dužina, a oni najduži su idealni za dašak elegantnosti i naročito kada je zima. Takođe, zadnji deo venčanice može da bude do zemlje ili da se nastavlja u šlep željene dužine za dramatičniji izgled, jer zašto da ne? Kada krene ples on se može pokupiti i zakačiti za dugme ušiveno u visini struka.

Svet mladenačke mode je ogromno i uzbudljivo mesto, puno različitih oblika, stilova i dizajna, zbog čega dabir savršene venčanice može biti zastrašujući zadatak, ali razumevanje različitih oblika, stilova i stila koji odgovara vašem obliku tela može olakšati proces, kao i uzimanje u obzir prostora u kom je organizovano venčanje.

Bilo da se odlučite za haljinu A kroja ili haljinu sirena, najvažnije je da odaberete haljinu u kojoj ćete se osećati samopouzdano, lepo i udobno na vaš poseban dan, zbog čega na kraju krajeva, odluka o izboru haljine za dan venčanja je na nevesti.

Međutim, može biti od pomoći slušati mišljenja i savete drugih ljudi, posebno ako imaju iskustva u planiranju venčanja ili modi.

Mlada bi možda želela da razmotri mišljenje svojih bliskih prijatelja i članova porodice koji dobro poznaju njen stil i preferencije, ali ne po cenu da izabere nešto što se ne dopada zbog pritiska.

Svaka neveste kada pronađe svoju haljinu iz snova to oseti i onda nema premišljanja i sumnje u izbor!

Back to Top