Vodič za izbor dečjih kolica: Praktični saveti za buduće roditelje

Vodič za izbor dečjih kolica: Praktični saveti za buduće roditelje

Izbor odgovarajućih dečjih kolica može biti zastrašujući i zbunjujući, posebno ako očekujete svoje prvo dete. Na kraju, vaš izbor će biti ona kolica koja vam se vizuelno dopadaju, a s obzirom na ogroman izbor brendova i stilova na tržištu, ovo je veoma lako. 

Ipak, kada birate savršenu opciju za svoju porodicu, važno je da u obzir uzmete nekoliko stvari. Preporučujemo postavljanje budžeta i razmatranje sledećih faktora kako biste suzili izbor.

Kompaktna rešenja za putovanje sa bebom

Putovanje sa milion stvari za vaše dete – znate na šta mislimo! Svaka stavka je potrebna i zato je dobro koristiti rešenja zahvaljujući kojima možete da se fokusirate na trenutke provedene sa vašim čedom umesto na količinu stvari koje morate da ponesete sa sobom.

Kolica za bebe 3 u 1 predstavljaju izuzetno praktično rešenje za roditelje koji traže višenamenski proizvod. Ova trodelna kolica integrišu funkcionalnosti kolica za bebe, dečjih sportskih kolica i auto-sedišta sa univerzalnim adapterima. Ovo multifunkcionalno rešenje omogućava bezbedan transport deteta u automobilu, udobnu šetnju po parku i lak prenos deteta u nosiljki kada zaspi.

S druge strane, kolica za bebe 2 u 1 nude kompaktniji dizajn i više su fokusirana na udobnost novorođenčeta. Ova kolica omogućavaju da beba leži ravno od samog rođenja, a kasnije se mogu transformisati u dečja kolica. Većina modela može da se prilagodi kao putni sistem dodavanjem auto-sedišta na šasiju, dok su dečja kolica manja, lakša i pogodna za korišćenje od ranog detinjstva.

Kako da znam koja su najbolja kolica za bebe?

Kada se odlučujete koja varijanta kolica za bebe je najbolja za vas i vašeg malog anđela, predlažemo da uzmete u obzir i sledeće kriterijume koji će vam pomoći u donošenju odluke:

Način života

Da li često šetate po prirodi i potrebno vam je nešto sa velikim točkovima i suspenzijom kako biste se nosili sa svakim terenom? Da li ste stanovnik grada koji traži nešto kompaktno i lagano sa lakoćom manevrisanja? Ili ste svetski putnik koji traži nešto što je odobreno za kabinski prevoz?

Opcije za novorođenče

Da li želite nosiljku za novorođenče ili korpu za sedenje od rođenja? Većina novih roditelja voli korpa koja ima ravan ležeći položaj, ali ako tražite nešto kompaktnije, set sa dodacima i opremom koji su dizajnirani posebno za udobnost i potrebe novorođenčeta, kao što su već pomenuta 3 u 1 kolica za bebe, može biti odlična opcija. Sve dok opcija koju izaberete pruža potpuno ležeći položaj i pogodna je od rođenja, možete da krenete!

Lakoća sklapanja kolica

Poslednja stvar koju želite je da budete zaglavljeni na parkingu po kiši boreći se da sklopite kolica. Preporučujemo da ih testirate, isprobate da ih sklopite dok ste još u radnji  i uverite se da vam je lako da to uradite! Top savet: pre nego što krenete u kupovinu kolica, izmerite i svoj gepek, zapišite dimenzije i uverite se da će vaša omiljena kolica stati u njega.

Udobnost

Važno je da se uverite da su vaša izabrana kolica udobna i za vas i za vašu bebu! Proverite da li je ručka podesiva i da li ima udobnu visinu za guranje. Pogledajte punjenje u nosaču i sedištu kako biste bili sigurni da će vaš mališan imati udobnu vožnju!

Kada ste savladali praktične elemente i odlučili koja kolica odgovaraju vašem načinu života, takođe je važno da razmotrite estetski deo i dodatke. Odaberite boju koja odgovara vašem stilu i uverite se da možete dobiti odgovarajuće dodatke poput navlake za noge i torbe za bebeće stvari. 

Razmatranjem ovih faktora bez sumnje ćete pronaći kolica, dečja kolica ili putni sistem koji je savršen za vašu bebu. Korak bliže roditeljstvu – kako je to uzbudljivo!

Koliko treba da potrošim na kolica za bebe?

Iznos koji ćete izdvojiti za kolica za bebu zavisi kako od toga koliko ste zaista spremni da potrošite kao i od toga koliko dugo ćete koristiti kolica. Svakako, možete da očekujete da je cena dečjih kolica može da se kreće od 200 do čak 1000 evra.

Iako ćete verovatno platiti više za kombinovani paket ili „putni sistem“, ovi paketi pružaju trajnu vrednost jer obuhvataju period od rođenja do oko treće godine ili čak duže, u zavisnosti od visine i težine vašeg deteta. 

Ukoliko se odlučite za jeftiniju opciju na početku, imajte na umu da biste možda već za šest meseci morali da kupite veća kolica.

Zaključak

Izbor pravih kolica za bebu može biti zastrašujuć. Na kraju krajeva, treba da odaberete ona koja vizualno odgovaraju vašem ukusu, ali i uzeti u obzir budžet s kojim raspolažete, način života i udobnost deteta. 

Cene kolica variraju od 200 do 1000 evra. Kombinovani paketi ili „putni sistemi“ mogu biti skuplji na početku, ali nude trajnu vrednost koja prati rast i razvoj vašeg mališana. 

Kada pronađete savršen spoj između stila, funkcionalnosti i udobnosti, osećaćete se spremno za sve avanture koje dolaze sa roditeljstvom. Nemojte zaboraviti da je ovo vredna investicija u udobnost i sigurnost vašeg mališana. Bez obzira na izbor, svaki korak prema pripremi za dolazak bebe donosi radost i sreću. 

Back to Top