Zdravi, ukusni i sočni burgeri u Beogradu

Zdravi, ukusni i sočni burgeri u Beogradu

Legenda kaže da ne postoji Evropljanin koji je otišao u Sjedinjene Američke Države, a da nije istog trenutka pitao gde se mogu pronaći najukusniji burgeri u mestu u kojem se nalazi, pa je to prvi, a često i poslednji obrok pre povratka. Činjenica je da se formiralo mišljenje da su oni deo američke kulture, ishrane i da su na tamošnjem tlu nastali. Neki će se sa tim složiti, neki neće, ali nije toliko ni važno, jer ima mnogo lepših, ukusnijih, zdravijih kod nas, pa nema potrebe da se prelaze kontinenti u potrazi za ovim giulty pleasure obrokom.

Trgajući za dobrim parčetom mesa koje se melje i od kojeg se pravi glavni sastojak svakog burgera, stigli smo do mesta gde se najbolji i najukusniji burgeri prave. Njihova tajna nije samo u načinu pripreme, već i u dodacima koji nisu toliko očekivani, a koji prave značajnu razliku, pa nakon jednog zaloga vuku da se ide do kraja, a onda i brzo navrati, već nakon nekoliko dana. Dobro, možda već i nakon jednog dana, jer ne mogu da dosade! Neizvesnosti nije kraj. Želimo da vam pokažemo koji su to kriterijumi za pronalaženje kvalitetnih burgera koji su uživanje za sva čula, a onda da otkrijemo i gde se mogu pojesti.

Kako prepoznati ukusne burgere?

Naizgled jednostavno naređana pljeskavica i neka salata između dva dela zemičke čini se da je svuda ista. Međutim, razlike su velike, jer svaka osoba, tj. svaki kuvar ima neke svoje tajne sastojke za dodavanje u meso, pripremu zemički, neki poseban začin ili sos, koji čine da burgeri budu drugačiji od svega što se probalo do tada. I, naravno, niko od njih nikada tu tajnu ne otkriva.

Burgeri moraju da budu sočni, inače nisu ni ukusni, niti vredni ikakve pažnje i probanja. Meso mora da bude „čisto“, bez ikakvog mešanja, kako bi pružilo pun ukus. Njegova priprema čini drugu polovinu do dobrog ukusa. Dalje biranje salata, soseva, dodataka u vidu nekog sira, kačkavalja, drugih vrsta mesa, obogaćuju ga baš kao i sve one najčudesnije kombinacije koje možemo videti u američkim filmovima, a zbog kojih neretko krene voda na usta. I na kraju, uz burger ide dobro osveženje, a to je najčešće kvalitetno pivo odabranu u skladu sa samim jelom. Da li je moguće da to sve ima na jednom mestu? I te kako!

Gde su najbolji burgeri u Beogradu?

Tražeći ih, našli smo ih. Mesto savršenog enterijera, opuštene atmosfere i iskusne, profesionalne usluge, pored mnogo čega ostalog, nudi i različite burgere uz ukuse piva iz različitih krajeva sveta, od domaćih, preko crnogorskih, pa sve do piva iz holandije, Nemačke, Češke, Španije…

Burger klasik će vam se sigurno dopasti, ako niste za mnogo eksperimentisanja, iako će dodaci u vidu pančete, halapenjo papričice i burger sosa učiniti da zavolite eksperimente. Ali Bavarski burger tek menja ovo iskustvo, jer mu se dodaje, pazite sada – dimljena butkica. Burgeri ovde jesu bili glavna tema, ali već se glad oseća, pa neka ova dva budu samo motivacija da istražite šta se još nudi, i šta morate da probate kako biste osetili svu hedonističku strast u sebi.

Back to Top