7 top destinacija za doček Nove godine

7 top destinacija za doček Nove godine

Dok stranci biraju Beograd kao sjajnu destinaciju za doček Nove godine, naši državljani uveliko obilaze turističke agencije u potrazi za nekom atraktivnom destinacijom. Ako ste i vi među njima, a pritom još uvek niste odlučili gde biste želeli da provedete novogodišnje praznike, donosimo vam 7 top destinacija koje su uvek aktuelne i rado tražene. 

Egipat je sam po sebi destinacija vredna divljenja. Ukoliko to bude vaš izbor za najluđu noć, sigurno je da ćete imati doček za pamćenje. Pariz je idealan za zaljubljene parove, a Istanbul, uključujući krstarenje Bosforom, predstavlja nezaboravno iskustvo. Možda ćete poželeti da uživate u čarima Berlina ili prefinjenosti Beča, da se opustite uživajući u gostoprimstvu ljubaznih Grka ili da uživate u prazničkom duhu koji se oseća u svakom kutku prelepe Budimpešte. Svaka od pomenutih destinacija ima svojih draži, a zajedničko im je to što nude provod za pamćenje.  

Doček Nove godine u egzotičnim krajevima

Hurgada je definitivno najpoznatije turističko mesto u Egiptu, a istovremeno i idealna destinacija za novogodišnje praznike. Crveno more, neverovatno toplo i čisto, obiluje podvodnim blagom i raznovrsnim morskim svetom. Luksuzni hoteli smešteni uz obalu dugačku preko 60 km će sigurno zadovoljiti sve vaše potrebe. Poseta Hurgadi je svakako nezaboravno iskustvo, a doček Nove godine uz vatromet i brojne aktivnosti su nešto što ćete dugo pamtiti.  

Doček Nove godine u Parizu

Novogodišnje praznike provesti u Parizu je impresivno. Ovo je mesto u koje ćete se zaljubiti. U pitanju je grad koji odiše kulturom, stilom i sofisticiranošću. Ajfelova kula, mostovi Pariza nad predivnom Senom su delić savršenog ambijenta za proslavu Nove godine. 

Doček Nove godine u Istanbulu

Idealan način da ispratite staru i dočekate novu godinu je svakako novogodišnja noć u Istanbulu. Ovo je grad koji spaja istok i zapad, orijent i Evropu, staro i novo. Pored toga što ćete uživati u muzici, prijaće vam turski specijaliteti, ali se pripremite i na tradicionalnu uličnu gužvu. Takođe, možete rezervisati krstarenje Bosforom i uživati u spektakularnom vatrometu. Doček Nove godine u Istanbulu je sigurno nešto što će vam ostati u trajnoj uspomeni. 

Novogodišnji praznici u Berlinu

Ako vaš izbor bude Berlin, novogodišnju noć ćete uz mnoštvo drugih posetilaca provesti kod Brandenburške kapije uz brojne štandove sa hranom i pićem koji predstavljaju višegodišnju tradiciju ovog grada. Tačno u ponoć počinje spektakularni vatromet, a žurka će potrajati do jutarnjih sati. 

Novogodišnja noć u Beču 

Beč je generalno prepoznatljiv po umetnosti i prefinjenosti. Međutim, za vreme Božića i Nove godine deluje neuporedivo prefinjeniji nego inače. Ova čarobna destinacija nudi bogate sadržaje za sve posetioce bez obzira na uzrast. Mada, ono što ne biste smeli da propustite tokom najluđe noći u Austriji svakako je vruće vino. Ukoliko vaš izbor bude Beč, sigurno ćete imati nezaboravne uspomene kao i želju da se ponovo vratite.

Novogodišnji praznici u Atini

Možda je najluđa noć u grčkoj  prestonici uz fantastičnu prazničnu atmosferu i blagu klimu nešto što ste oduvek želeli. Grčka je poznata po gostoprimstvu, a prijatne temperature u ovom periodu su nešto zbog čega je ovo omiljena destinacija brojnim turistima. Atina tokom novogodišnjih praznika izgleda još raskošnije i lepše nego inače, tako da ćete je  doživeti na jedan potpuno drugačiji način.

Doček Nove godine u Budimpešti

Mađarska prestonica pruža zanimljivo iskustvo za doček nove godine. Pored nezaboravnog provoda tokom najluđe noći, imaćete priliku da vidite sve znamenitosti u prazničnom duhu. Budim i Pešta su dva grada spojena u jedan. Naizgled deluje da ih samo Dunav deli, ali i sami ćete videti da se mnogo razlikuju. Raskošna arhitektura Pešte i srednjovekovne ulice Budima su nešto što ih istovremeno i razdvaja i spaja. Tokom novogodišnjih praznika ovaj prelepi grad ima mnogo svojih draži.

Savet plus za bezbedno i opušteno putovanje

Svaka od ovih nestvarno lepih destinacija uglavnom podrazumeva putovanje avionom. Logično pitanje koje se nameće u ovakvim situacijama je kako obezbediti parking mesto  na aerodromu. Da biste bili apsolutno opušteni i bezbedni tokom putovanja, jedino pravo rešenje je aerodromski transfer. Njihove usluge su dostupne u svako doba dana i noći, tako da ne morate da razmišljate o bezbednosti svog četvorotočkaša dok ste na putovanju. Dolazak vozila na željenu adresu, brz i pouzdan prevoz su svakako nešto što će vam upotpuniti celokupni doživljaj i omogućiti da otputujete bezbrižno i rasterećeno.

Ukoliko se dobro organizujete i ništa ne prepustite slučaju, ostaje vam samo da ponesete dobro raspoloženje i uputite se ka nekoj metropoli u nezaboravnu avanturu.

Back to Top