Kako na najbolji način da obezbedite dom dok ste na putu?

Kako na najbolji način da obezbedite dom dok ste na putu?

Pre nego što krenete na daleki put, sigurno vam je na prvom mestu da obezbedite dom, kako biste na odmoru bili maksimalno opušteni i sigurni. Savremena tehnologija je uznapredovala toliko da je sada moguće da, uz sigurnosne kamere i digitalizaciju, svoj dom posmatrate kroz aplikacije na vašem telefonu. 

Iako svi znamo za stare dobre trikove sa rešetkama, unajmljivanjem komšije da ulazi u stan i pali svetlo, ili metalnim vratima, to ne menja činjenicu da vi ipak ne znate šta se zbiva unutar vašeg doma. 

Ukoliko vam kuća neće biti prazna dok ste na odmoru, jer imate ljubimce koje neko obilazi ili ste ostavili malu decu na čuvanje, ne bi bilo loše da imate kamere u svom domu. Zato je najbolje da vašu kuću ili stan obezbedite nekoliko kvalitetnih ip kamera, kao i da instalirate aplikacije na telefonu, preko kojih ćete uvek znati šta se događa dok ste na domoru.

Kako savremena tehnologija čuva vaš dom?

Postoji nekoliko načina da kontrolišete vaš dom dok ste na putu. Možda postavljanje kamera ne spada u jeftina ulaganja, ali vredi ukoliko vam je bezbednost vašeg doma jedna od važnijih stavki dok ste na putu, kao i kad želite da se opustite dok ste u izlasku ili bezbrižno uživate u bioskopu.

Upoznaćemo vas sa najmodernijim načinima kako da nadgledate vaš dom na daljinu i uvedete kvalitetnu kućnu automatizaciju. U daljem tekstu pročitajte šta sve nude savremeni uređaji i koje aplikacije možete da instalirate. 

Nova dimenzija bezbednosti uz sigurnosne kamere

Kamere najnovije generacije čuvaju dom na pametan način, tako što su u stanju da prepoznaju ko se kreće u kući ili oko nje, i da li ta osoba ima dozvolu za to ili ne. Ukoliko je vi podesite da prepoznaje lica, telefon vas neće obaveštavati o ‘’lažnoj uzbini’’ Ako provalnik upadne u kuću, vama automatski stiže poruka i možete na vreme reagovati, tako što ćete pozvati policiju. 

Moderna bezbednosna kamera

Sigurnosni senzori pokreta i pametne brave

Možete obezbediti svoja vrata, prozore, tavan ili na mesta koja smatrate kritičnim i pogodnim za upad provalnika, kao što je garaža. Senzori pokreta napravljeni su tako da reaguju na promene koje nastaju u vašem domu. Ovim senzorima se jednostavno upravlja preko mobilnog ili tambleta, te ih možete podešavati i dok ste na putu. 

SIgurnosne brave podrazumevaju pametni sistem otključavanja i zaključavanja vrata unutar objekta, a vama omogućava da ih kontrolišete preko telefona, uz pomoć Wi-Fi-a ili Bluetooth-a. Uvek možete da proverite da li ste zaključali, a isto tako preko mobilnog imate mogućnost da date dozvolu nekom da uđe kad vi niste tu. 

Obezbedite vašu garažu savremenim sistemom

Kao i sve ostalo u vašem domu, možete kontrolisati i garažu. Nećete morati više da brinete gde ste ostavili kljuć, jer ćete imati znatno bolji način da zaključate i otključate vašu garažu. Ako ste obezbedili vašu kuću, od velikog značaja je obezbediti i garažu, takođe na daljinsko upravljanje

Najbolje mobilne aplikacije za nadgledanje doma 

Aplikacije za mobilne telefone i tablete koje možete instalirati i na Android i na iOS uređajima, jednostavne su, pristupačne i brze. Važno je da ih sve povežete sa sigurnosnim kamerama ili bilo kojim sigurnosnim sistemom. Izdvojili 10 aplikacija, a sve rade po sličnom principu: 

  • Vivint Sky Mobile 
  • Frontpoint Security 
  • ADT Pulse 
  • Protect America 
  • Scout Alarm 
  • Xfinity Home 
  • Alarm.com 
  • SimpleSafe 
  • Ring App
  • Nest App

Sa svakom od ovih aplikacijom možete nadgledati, menjati i kontrolisati vaš sigurnosni sistem. One vam omogućavaju da ga upalite i izgasite gde god da se nalazite, kao i da uživo nadgledate dom i snimite video snimak. 

Možete kontrolisati svetlo, brave, termostat i primati alarm u realnom vremenu. Preko Ring aplikacije možete nadgledati decu, biti u kontaktu s njima preko drugih uređaja u vašem domu, dok će vas Nest App upozoriti i na prisustvo ugljen monoksida u vašem domu.

Ukoliko u vašem stanu ili kući instalirate najsavremenije uređaje i kamere koji će obezbediti vaš dom od potencijalnih provalnika, obaveštavati vas o tome šta rade ukućani, moći ćete da pratite sva dešavanja preko aplikacija. Razmislite sledeći put kad krenete na odmor o bezbednosnom sistemi, kao i o koristi savremene tehnologije, koja menja život nabolje.

Back to Top