Najbolja luksuzna letovališta u regionu

Najbolja luksuzna letovališta u regionu

Retko koji posetilac Balkana ostaje ravnodušan na prednosti i kvalitete našeg poluostrva. Za naš region brojni posetioci širom sveta imaju najlepše reči, a mnogi od njih tvrde da sa putovanja na Balkanu nose najlepše uspomene. I zaista, Balkan je mesto srčanih ljudi, dobrog provoda i hrane – ovo je raj za ljubitelje hedonizma.

Međutim, postoji još jedna velika prednost Balkana zbog kojih postaje sve popularnija destinacija za turiste širom sveta – pristupačan je! Na Balkanskom poluostrvu možete da uživate kao retko gde na svetu, doživite autentično iskustvo, i maksimalno se prepustite čulnim zadovoljstvima – za vrlo malo para.

Upravo zbog ove činjenice, Balkansko poluostrvo i naš region prepoznati su kao najbolji odnos cene i kvaliteta na svetu. A ovaj deo Evrope, može ponuditi sve – more, letovališta, planine, metropole, autentičnu mešavinu kultura, religija, arhitekture i generalno jako bogato kulturno i istorijsko nasleđe.

Iako poznato prvenstveno zbog svog povoljnog odnosa cene i kvaliteta, ne smemo se prevariti i pomisliti da naš region nudi samo niskobudžetnu varijantu odmora. U našem regionu postoji i mnogo luksuznih letovališta, koja i dalje predstavljaju najbolji odnos cene i kvaliteta, ali pružaju fantastičnu i vrhunsku uslugu. U ovom tekstu, upoznajemo vas sa njima.  

prikaz arhitekture starog grada u Hrvatskoj

#1 Porto Montenegro – luksuz na dohvat ruke

Ako bi morali da izaberemo jedno luksuznu destinaciju u regionu koja po svim kriterijumima i standardima može da se uporedi sa najprefinjenijim uslugama sveta – to bi bio Porto Montenegro. Porto Montenegro je luksuzno nautičko naselje u blizini Kotora, koje se razvilo oko dobro poznate luksuzne Marine.

U ovoj marini usidravale su se mnoge skupocene jahte, a zahvaljujući usluzi koju je ova luka pružala, vrlo brzo se uvrstila u najpoželjnije marine na mediteranu. Luksuzno naselje oko marine se vrlo brzo razvijalo, pa tako danas u okviru njega postoje stambene jedinice, hoteli, restorani, bioskopi i brojni drugi sadržaji.

U stambenim jedinicama Porto Montenegra mogu se naći luksuzne nekretnine u Crnoj Gori koje se izdvajaju po kvalitetu i uslugama koje pružaju svojim vlasnicima. S druge strane, ukoliko ste zainteresovani za luksuzni odmor, postoji mogućnost i iznajmljivanja apartmana, ali i za smeštaj u hotelima.

Pored brojnih sadržaja koje doprinose odmoru, u ovom nautičkom naselju imaćete mogućnost i za luksuzni šoping budući da ovde možete da kupite proizvode luksuznih brendova, koje retko gde drugde možete u regionu. 

Pored mora postoje brojni barovi i restorani koji dodatno doprinose morskoj atmosferi, ali i koje će vam pored dobre mediteranske kuhinje ponuditi i mogućnost pravog balkanskog, noćnog provoda. 

#2 Dubrovnik – neprocenjiv dragulj regiona

Dubrovnik je jedan od najpopularnijih destinacija u regionu, tokom svih sezona. Zahvaljujući planetarno popularnoj seriji Igre prestola, koja se snimala na ovoj lokaciji, Dubrovnik je vrlo brzo stekao svetsku popularnost. Dubrovnik je, naravno, oduvek bio jedan od najznačajnijih kulturnih i pomorskih centara u ovom regionu.

Zahvaljujući svojoj fantastičnoj pozicioniranosti, bio je stecište mnogih dešavanja, civilizacija i kultura vekovima. Dubrovnik je izabran i za jedan od najromantičnijih gradova na svetu, odmah uz Rio de Ženeiro, Venciju i Pariz. Ovaj autentični duh i lepotu duguje svojoj vekovnoj istoriji, koja je očuvana u impresivnoj razmeri.

Dubrovnik je opasan starim zidinama i kulama koje do dana današnjeg verno prikazuju prve obrise ovog grada. Uske ulice, sačuvana arhitektura i mnogobrojne male prodavnice suvenira, restorani i barovi verno konstruišu obrise i duh starih vremena i značaja koji je ovaj grad imao za region od prvog dana svog osnivanja. 

Izgledu grada doprinosi i kristalno čista, tirkizna jadranska voda koja okružuje zidine i grad. U Dubrovniku možete posetiti neke od najpoznatijih plaža grada kao što su Sveti Jakov, Kupari, Kopakabana i Banje, i uživati u divnim ležajevima, baldahinima i piću dok gledate mirno more koje u sebi nosi vekove turbulentne istorije.

Prikaz Dubrovnika iz ptičije perspektive

#3 Ostrvo Hvar – odabir brojnih poznatih ličnosti 

Ostrvo Hvar je jedno od najpoznatijih ostrva u Hrvatskoj, koje među poznatim ličnostima nosi status jedne od najpoželjnije destinacije na Mediteranu. Na ovom ostrvu uživala su brojna svetska imena, a jedno od najskorijih poseta pripalo je svetsko poznatom paru iz muzičke industirje – Bijons i Jay-Z-ju. 

Sav ovaj publicitet uticao je na to da ostrvo Hvar stekne ugled i status luksuznog letovališta, koje je ispratilo ovu popularnost gradeći sve luksuzniji smeštaj i hotele, kao i restorane, lounge barove, klubove i slično. Sve je popularnije i omiljenije mesto za letovanje i kod Beograđana.

Naravno, ne smemo izostaviti da pomenemo i divnu prirodu ostrva koje odlikuje bujna vegetacija, kristalno čisto tirkizno more, peščane dugačke plaže, vinogradi i maslinjaci. Hvar je proglašen jednim od 10 najlepših ostrva na svetu, i ne treba da čudi što se nalazi na našoj listi najboljih luksuznih letovališta u regionu. Nadamo se da vam je naš tekst bio inspirativan prilikom organizovanja vašeg sledećeg luksuznog letovanja. Dosadašnje prilike u svetu bile su odlična prilika da upoznate svoj grad i provedete leto u Beogradu, ipak nadamo se da će nam skorija budućnost doneti i mogućnost letovanja na neku od luksuznih destinacija u blizini!

Back to Top