Putujte sigurno u prestonicu Češke

Putujte sigurno u prestonicu Češke

Jedna od najzanimljivijih prestonica Evropske kulture čini Češka odnosno njen glavni grad Prag. Posmatrano geografski, Prag okružuju planine, pri čemu rečni tokovi Češke čine Vltavu i Labu najznačajnijim tokovima. Prag kao glavni grad Češke, poseduje najlepšu arhitekturu, bogatu istoriju i kulturno-istorijske znamenitosti. Ukoliko želite osetiti lepotu aristokratije, dvorce i katedrale, onda je Češka najlepša destinacija na mapi Evrope. Brno i Liberc su na listi Čeških gradova čija lepota i znamenitosti oduzimaju dah.  Uz pomoć turističkih agencija koje nude brojne ponude za putovanja, iskoristite siguran transfer i bezbedan prevoz. 

Dostupan prevoz putnika do Češke

Zavisno od destinacije koju želite posetiti, prevoz do željene lokacije u Češkoj mora biti bezbedan i siguran. Porred avionskog, ljudi se njajčešće odlučuju na kombi prevoz do Češke. Ovaj vid prevoza je izuzetno zastupljen među ljudima koji žive na relaciji Češka Srbija, kako zbog stalnih polazaka, tako i zbog pristupačne cene i udobne vožnje. Zbog dugog putovanja, putnicima se savetuje odabir udobnih prevoza odnosno prevoznika sa iskustvom u dugogodišnjem radu. Birajte prevoznike koji imaju svakodnevne polaske i usputna stajališta radi odmora. Neophodno je napomenuti rezervaciju ponuđenih vozila uz mogućnost ograničenog broja putnika. Prevoz putnika Češka uglavnom podrazumeva listu gradova koje čine obavezne lokacije navedene Evropske prestonice kulture. 

Ukoliko je putovanje u Češku organizovano avionskim saobraćajem, neophodno je obezbediti transfer sa aerodroma do željene adrese. Na osnovu dostupnog informacionog servisa, kontaktirajte službu kombi prevoza koja funkcioniše u inostranstvu i time pokriva prevoz putnika u Češkoj. 

Posetite Prag uz pomoć  prevoza  putnika do Češke

Najznačajnije kulturno i istorijsko naličje Srednjeg dela Evrope, upravo čini Češka Republika. Bogata istorija i kultura naroda dovela je do velike posećenosti inostranih turista. Prag leži na reci Vltavi koja je svojim tokom najduža reka ove Republike. U centralnom delu grada, prostire se Karlov most, značajan po istaknutom građevinskom stilu. Lepota Karlovog mosta, najviše je istaknuta tokom podneva i večeri, kada brojni umetnici likovnog stvaralaštva i muzike turistima nude lepotu pogleda i prijatnost zvuka.

Astronomski sat u najstarijem delu grada, mnogim turistima ostavlja upečatljiv utisak. Bogata arhitektura ističe se kroz pregršt veoma posećenih muzeja muzike ali i dvoraca iz doba jevrejskog naroda. Ukoliko želite probati ukusne kobasice po kojima se Prag u svetu gastronomije prepoznaje, zasladite ukus čuvenim češkim pivom.  

Celokupni prostor Češke Republike poznat je po brojnim univerzitetima, među kojima se ističe Karlov univerzitet kao najznačajniji u Evropi. Čuvenost i uspešnost Univerziteta, meri se brojnim znamenitim ličnostima poput Alberta Anštajna i Franca Kafke kao istaknutim umovima sveta. Ukoliko želite da brzo i jeftino stignete do Praga, Pexon kombi prevoz Prag vam nudi tu mogućnost.

Poseta Brnu uz organizovan prevoz putnika do Češke

Drugi najposećeniji grad u Češkoj svakako je Brno, što ga čini atraktivnim i zanimljivim za posetu. Na listi prevoza putnika do Češke uvek će se naći Brno kao grad sa idealnom sredinom za zabavu, druženje i upoznavanje istorije južnog dela Češke. Geografski položaj grada je povoljan, pri čemu su najbliži susedni gradovi Evrope Bratislava i Beč.

Najposećeniji istorijski spomenici kulture, upravo se nalaze u središnjem delu grada. Brno se ističe po prelepim katedralama sa zvonima koja najavljuju podne svakog dana. Brno je od svih drugih Čeških gradova, najviše zadržalo duh Švedske kulture. Češka se ističe po brojnim spomenicima kulture sa listom UNESCO baštine, upravo zbog jedinstvenog stila arhitektonske gradnje. Brno se ističe po gotičkom stilu kroz arhitekturu slavnih palata iz 14.veka. Grad je centar promotivnih sadržaja, naročito vinskog ukusa i piva. Najviše pivnica u Češkoj, smešteno je centralnom delu Brna. Ukoliko planirate odlazak u Češku pročitajte članak o tome kako obezbediti svoj dom dok ste na putovanju.

Back to Top